Upravo radim na dizajniranju svog prvog web sajta i imam problem u vezi rezolucije template-a. Ja pravim sam svoj template u Photoshop-u. Sad problem je u tome što danas ima tako mnogo različitih varijatni monitora (od 15" pa do 24", pa onda 16:9 i 4:3). Kako ja mogu da na osnovu rezolucije ekrana posetioca web sajta promenim rezoluciju template-a kako neko ko ima 15" monitor ne bi morao da koristi slider da vidi celu strana ili neko ko ima 24" monitor da vidi web sajt u uglu prozora jer je template male rezolucije. Da li postoji način da ja dinamički dobijem tu informaciju kada posetioc klikne na moj web sajt i da na osnovu toga smanji ili učita isti template samo sa manjom ili većmo rezolucijom. Nije meni problem da napravim više varijanti istog template-a kako bi se učitao odgovarajući za dotičnog posetioca.
Takođe bi bilo lepo ako bi mogo preko CSS-a na isti način da menjam font slova i veličinu slika u zavisnosti od veličine i rezolucije monitora. Na taj nači bi praktično svako mogao da vidi moj web sajt onako kako bi trebalo da ga vidi, tj. kako sam ja zamislio.
Hvala unapred.

Template resolution
Re: Template resolution