Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc oko sortiranja

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Pomoc oko sortiranja

[ Pregleda: 2010 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bjnnikolic
student
Pancevo

Član broj: 245189
Poruke: 2
195.252.70.*



Profil

icon Pomoc oko sortiranja27.12.2009. u 19:32 - pre 177 meseci
Trebalo bi da napravim dugme koje ce mi na osnovu baze koju sam pravio, sortirati neke delove po nazivu, prezimenu, kada kliknem na dugme on da mi odradi to sto sam mu definiso u kodu

if(isset($_GET["zanr"]) and $_GET["zanr"]=="ASC")
{
$_GET["zanr"]="ASC";
}else{
$_GET["zanr"]="DESC";
}
$sql="SELECT * FROM filmovi ORDER BY zanr=".$_GET["zanr"];


<form action="kontakt.php" method=get>
<input type=hidden name="action" value="sortiraj">
<br>
<input type=submit name="sub" value="Sortiraj" style="font-weight:bold">
<br>
</form>

nadam se da sam uspeo da objasnim problem
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
109.106.241.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Pomoc oko sortiranja27.12.2009. u 20:08 - pre 177 meseci
A sta ti je problem ovde?
samo napravis dugme kao sto si opisao
 
Odgovor na temu

bjnnikolic
student
Pancevo

Član broj: 245189
Poruke: 2
195.252.70.*



Profil

icon Re: Pomoc oko sortiranja27.12.2009. u 21:00 - pre 177 meseci
napravio sam ja dugme samo mi ne radi, jednostavno ne izbacuje ni jednu gresku i ne radi nista
 
Odgovor na temu

b0ris
Boris Vujicic
Senior PHP programer
Beograd

Član broj: 126587
Poruke: 158
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Pomoc oko sortiranja28.12.2009. u 13:25 - pre 177 meseci
$sql="SELECT * FROM filmovi ORDER BY zanr=".$_GET["zanr"];

Recimo da ovaj query uopste ne izgleda ok.
Ovaj deo "zanr=" bi trebalo da bude "zanr "
---------------------------------------------------------------------
Just do it.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Engineering Manager
MENU Technologies
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4391
93.87.255.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Pomoc oko sortiranja03.01.2010. u 16:59 - pre 177 meseci
SQL query, kako je rečeno, nije dobar, a isti je samo definisan kao string. Ne vidim nigde mysql_query funkciju kojom ćeš taj upit proslediti bazi podataka, odnosno MySQL serveru.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
109.245.32.*



+303 Profil

icon Re: Pomoc oko sortiranja03.01.2010. u 18:06 - pre 177 meseci
Ako treba sve greske da se navedu onda:
1. Los query.
2. Jos jednom los query.
3. Ogroman sigurnosni propust u query-ju.
4. Losa baza (nije uradjena normalizacija).
5. Jos jednom los query :).
 
Odgovor na temu

agvozden
Aleksandar Gvozden
founder
Info-G
Beograd

Član broj: 37813
Poruke: 1125
93.87.142.*

Sajt: www.gvozden.info


+68 Profil

icon Re: Pomoc oko sortiranja04.01.2010. u 09:51 - pre 177 meseci
nema tu nekih propusta, jednostavno ne dobijaš pravilan upit, već nešto ovako:

Code:
SELECT * FROM filmovi ORDER BY zanr=ASC 


Dakle, izbaci znak = i to bi trebalo da bude dovoljno, naravno kao što je neko primetio nedostaje ti izvršenje tog upita...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Pomoc oko sortiranja

[ Pregleda: 2010 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.