E sad ako hoces naknadno da instaliras grub to mozes da uradis verovatno preko live okruzenja (sto je nesto teze) ili da probas sa supergrub live cd-om. Ta varijanta da preko windows-a namestis/instaliras grub nece moci (koliko je meni poznato).
Ovo sam probao ali dobijam samo crni ekran sa "GRUB ..." u gornjem levom uglu i to je sve, nece da podigne sistem
Instalaciju GRUB-a sam izbegao posto mi je davao samo opciju da ga instaliram na sda tj na prvi disk na kojem je winxp a to nisam zeleo nikako, nisam hteo da izbacim ntldr
E sad ako hoces naknadno da instaliras grub to mozes da uradis verovatno preko live okruzenja (sto je nesto teze) ili da probas sa supergrub live cd-om. Ta varijanta da preko windows-a namestis/instaliras grub nece moci (koliko je meni poznato).
probacu da instaliram GRUB naknadno ali samo na disk gde je linux ali mi treba savet:
da li da iskljucim sve ostale diskove i da onda pokrenem live i uradim instalaciju gruba na /boot
ili da ostavim diskove prikacene i vidljive i da pokrenem live i iz konzole instaliram grub?
p.s. na /boot imam direktrijum grub i u njemu ima stage1 i stage2 fajova za koje sam shvatio da imaju podasavanja za butovanje ili podatke gde se nalazi linux (nisam upoznat sa principom rada na unix/linux sistemima tako da se izvinjavam ako se nisam izrazio tacno samo govorim okvirno i sa dozom nagadjanja)?.
PoZ
[Ovu poruku je menjao dusantod dana 14.02.2010. u 23:20 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao dusantod dana 14.02.2010. u 23:21 GMT+1]