Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Skripta za preuzimanje najnovijih postova sa foruma ne staje na mouseover i ne preuzima nasa slova

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Skripta za preuzimanje najnovijih postova sa foruma ne staje na mouseover i ne preuzima nasa slova

[ Pregleda: 1519 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

BabaRogaa
NS

Član broj: 149797
Poruke: 21
*.adsl-a-2.sezampro.yu.

Sajt: www.casoviklavira.com


+1 Profil

icon Skripta za preuzimanje najnovijih postova sa foruma ne staje na mouseover i ne preuzima nasa slova03.12.2009. u 08:37 - pre 123 meseci
Na sajtu igračke zajednice 4S SQUAD sam na homepage-u postavio da se najnoviji postovi prikazuju sa foruma,
ali nisam zadovoljan u poptunosti kako to sve radi.

U .php skripti je predviđeno da se postovi pri marquee up kretanju
zaustavljaju na mouseover stanje ali to se ne događa, ne mogu utvrditi razlog.

Takođe, skripta ne preuzima naša slova, te vas pitam šta bih mogao uraditi i po tom pitanju?

Hvala unapred!

Code:

      <?php
          // How Many Topics you want to display?
          $topicnumber = 10;
          // Scrolling towards up or down?
          $scroll = "up";
          // Change this to your phpBB path
          $urlPath = "/forum";
       
          // Database Configuration (Where your phpBB config.php file is located)
          include 'forum/config.php';
       
          $table_topics = $table_prefix. "topics";
          $table_forums = $table_prefix. "forums";
          $table_posts = $table_prefix. "posts";
          $table_users = $table_prefix. "users";
          $link = mysql_connect("$dbhost", "$dbuser", "$dbpasswd") or die("Could not connect");
          mysql_select_db("$dbname") or die("Could not select database");
       
          $query = "SELECT t.topic_id, t.topic_title, t.topic_last_post_id, t.forum_id, p.post_id, p.poster_id, p.post_time, u.user_id, u.username
          FROM $table_topics t, $table_forums f, $table_posts p, $table_users u
          WHERE t.topic_id = p.topic_id AND
          f.forum_id = t.forum_id AND
          t.forum_id != 4 AND
          t.topic_status <> 2 AND
          p.post_id = t.topic_last_post_id AND
          p.poster_id = u.user_id
          ORDER BY p.post_id DESC LIMIT $topicnumber";
          $result = mysql_query($query) or die("Query failed");                                    
       
          print "<marquee id=\"recent_topics\" behavior=\"scroll\" direction=\"$scroll\" height=\"210\" scrolldelay=\"100\" scrollamount=\"2\" onMouseOver=\"this.scrollAmount=\"0\" onMouseOut=\"this.scrollAmount=\"2\">
          <table cellpadding='3' cellSpacing='2' width='350'>";
          while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
       
          echo  "<tr valign='top'><td><font face=\"Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\" size=\"1\"><a href=\"$urlPath/viewtopic.php?f=$row[forum_id]&t=$row[topic_id]&p=$row[post_id]#p$row[post_id]\" TARGET=\"_blank\">" .
          $row ["topic_title"] .
          "</a></td></font><td><font face=\"Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\" size=\"1\"><font color=\"#FFFFFF\"> by: <a href=\"$urlPath/memberlist.php?mode=viewprofile&u=$row[user_id]\" TARGET=\"_blank\">" .
          $row ["username"] .
          "</td><td><font face=\"Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\" size=\"1\"><font color=\"#FFFFFF\">" .
          date('F j, Y, g:i a', $row["post_time"]) .
          "</td></tr></font>";
          }
          print "</table></marquee>";
          mysql_free_result($result);
          mysql_close($link);
          ?>  



 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Skripta za preuzimanje najnovijih postova sa foruma ne staje na mouseover i ne preuzima nasa slova03.12.2009. u 09:32 - pre 123 meseci
Citat:
BabaRogaa: U .php skripti je predviđeno da se postovi pri marquee up kretanju
zaustavljaju na mouseover stanje ali to se ne događa, ne mogu utvrditi razlog.

Gde baš nađe da sa marquee-jem rešiš to... Taj tag je odavno prevaziđen, u XHTML-u više i ne postoji. Al' kad je već tako, zar beše za marquee na postoje one ugrađene start i stop funkcije, pa tako treba samo da ih pozoveš na te događaje:onmouseover="this.stop();" i onmouseout="this.start();"?

Citat:
BabaRogaa:Takođe, skripta ne preuzima naša slova, te vas pitam šta bih mogao uraditi i po tom pitanju?

Misliš umesto naših slova izbacuje znakove pitanja? To najverovatnije znači da ti fali onaj čuveni upit "SET NAMES UTF8", koji se obično šalje odmah nakon konekcije sa bazom.


 
Odgovor na temu

BabaRogaa
NS

Član broj: 149797
Poruke: 21
*.adsl-a-2.sezampro.yu.

Sajt: www.casoviklavira.com


+1 Profil

icon Re: Skripta za preuzimanje najnovijih postova sa foruma ne staje na mouseover i ne preuzima nasa slova03.12.2009. u 11:51 - pre 123 meseci
Citat:
Nikola Poša:Gde baš nađe da sa marquee-jem rešiš to... Taj tag je odavno prevaziđen, u XHTML-u više i ne postoji. Al' kad je već tako, zar beše za marquee na postoje one ugrađene start i stop funkcije, pa tako treba samo da ih pozoveš na te događaje:onmouseover="this.stop();" i onmouseout="this.start();"?


probao sam razne kombinacije ali jednostavno nece da reaguje, tj. da se zaustavi na mouseover

Citat:
Nikola Poša:Misliš umesto naših slova izbacuje znakove pitanja? To najverovatnije znači da ti fali onaj čuveni upit "SET NAMES UTF8", koji se obično šalje odmah nakon konekcije sa bazom.


hvala ti za ovu sugestiju, postavio sam i to sada radi

 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-3.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Skripta za preuzimanje najnovijih postova sa foruma ne staje na mouseover i ne preuzima nasa slova03.12.2009. u 14:03 - pre 123 meseci
Probaj da sve između <marquee> i </marquee> uokviriš sa <nobr> i </nobr>.
 
Odgovor na temu

BabaRogaa
NS

Član broj: 149797
Poruke: 21
*.adsl-a-3.sezampro.rs.

Sajt: www.casoviklavira.com


+1 Profil

icon Re: Skripta za preuzimanje najnovijih postova sa foruma ne staje na mouseover i ne preuzima nasa slova04.12.2009. u 16:44 - pre 123 meseci
Probao, i nece ...

<nobr> je kao sto mu tag i kaze "ispeglao" naslove u jednu liniju

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Skripta za preuzimanje najnovijih postova sa foruma ne staje na mouseover i ne preuzima nasa slova

[ Pregleda: 1519 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.