Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

tabela i stanje u kojoj se nalazi (table/state)

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: tabela i stanje u kojoj se nalazi (table/state)

[ Pregleda: 1385 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

prginfo
NS

Član broj: 174814
Poruke: 133
*.adsl.neobee.net.



+1 Profil

icon tabela i stanje u kojoj se nalazi (table/state)10.11.2009. u 18:42 - pre 125 meseci
Koristim D2007 i IB.

Zeleo bih da u kodu ustanovim u kom modu se nalazi odredjena tabela.

Kada idem na novi upis, tada je table.insert, a kada radim ispravku, tada je table.edit

Istu formu koristim i za insert i za edit. Kada radim prihvatanje, moram da ustanovim u kom statusu se nalazi tabela, i u zavisnosti od toga da razdvojim kod koji se izvrsava.

Potrebna mi je pomoc oko koda.

Hvala.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2605



+68 Profil

icon Re: tabela i stanje u kojoj se nalazi (table/state)10.11.2009. u 20:24 - pre 125 meseci
> Zeleo bih da u kodu ustanovim u kom modu se nalazi odredjena tabela.
> Kada idem na novi upis, tada je table.insert, a kada radim ispravku, tada je table.edit

Pogledaj State property tvog dataseta. Npr. if Table.State = dsInsert then...
 
Odgovor na temu

prginfo
NS

Član broj: 174814
Poruke: 133
*.adsl.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: tabela i stanje u kojoj se nalazi (table/state)10.11.2009. u 21:30 - pre 125 meseci
Hvala Savkiću na brzoj reakciji.

btw us. I na Firebird forum sam poslao zahvalnicu i nastavak problema.

Probaću, pa ću izvestiti kako sam rešio problem.

Hvala još jednom.
 
Odgovor na temu

prginfo
NS

Član broj: 174814
Poruke: 133
*.adsl.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: tabela i stanje u kojoj se nalazi (table/state)10.11.2009. u 23:31 - pre 125 meseci
Postavio sam sledece:

if tabela.State = dsInsert then
begin
...
end;

Medjutim, dobijam sledecu gresku:

E2003 undeclared identifier : 'dsInsert'

Gde gresim?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2605



+68 Profil

icon Re: tabela i stanje u kojoj se nalazi (table/state)11.11.2009. u 02:17 - pre 125 meseci
> Medjutim, dobijam sledecu gresku:
> E2003 undeclared identifier : 'dsInsert'

Dodaj DB u uses listu.
 
Odgovor na temu

prginfo
NS

Član broj: 174814
Poruke: 133
*.adsl.eunet.rs.



+1 Profil

icon Re: tabela i stanje u kojoj se nalazi (table/state)11.11.2009. u 08:22 - pre 125 meseci
Radi, hvala.

Zaboravio sam da stavim u uses.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: tabela i stanje u kojoj se nalazi (table/state)

[ Pregleda: 1385 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.