Koliko ja vidim devojka je pitala za informacione tehnologije a ne za telekomunikacije koje apsolutno veze jedno sa drugim nemaju.
Ne mogu da pricam o drugim fakultetima i skolama, ali zato mogu da ti kazem o VETS/VISER(kako li je vec zovu). Skola ti traje 3 godine, ono sto ima veze sa IT su ti 2 smera Racunarska Tehnika i Nove Racunarske Tehnologije. Na prvom smeru imas budzet na drugom nemas. Nije tesko upasti u budzet jer je prijemni skoro pa debilan. I na jednom i na drugom smeru biras predmete, samo sto ti je na NRT po defaultu vise glupavih predmeta. Uglavnom vrlo lako mozes da prekrojis program az sebe i da naucis ono sto zelis. Na prvoj godini ce te udaviti sa glupostima(Mat&OET) ali lako se polozi, druga isto djene-djene, dok se u trecoj uci ono sto treba uglavnom programiranje, ali uglavnom povrsno i bez nekih vecih strucnih radova. Ali ako ti je cilj da naucis nesto osnovno i da imas fleksibilno skolovanje-da mozes da radis i da te ne opterecuje mnogo, a da posle nadoknadis znanje kroz posao i samostalnim zalaganjem, onda je visa ok.
PMF i ETF su jaki i poprilicno zaj*bani fakulteti koji traze mnogo rada, i sto je najgore najveci deo e ti otici na stvari koje nemaju veze sa IT.
FON je zlatna sredina izmedju vise i ova dva fakulteta. Najmanje tupe, prva godina smara(sociologije, ekonomike itd), ali posle se prelazi direkt na stvar, nauce te dosta korisnih i upotrebljivih stvari, bude i po koji dosadan predmet, ali ipak na kraju i to bude korisno. Ima mnogo da se uci, ali ako se dobro izorganizujes neces ni primetiti da studiras. Moja preporuka je FON, ali samo pod uslovom da zalegnes dobro i zaista ucis. Ovo o FON-u znam jer par mojih prijatelja je tamo studiralo i uglavnom imaju bolje znanje od mene, a uglavnom su kao i ja pohadjali smo nastavu i vezbe.
bolje je biti malo lud nego malo pametan