Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da kreiram report?

[es] :: .NET :: Kako da kreiram report?

[ Pregleda: 3549 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
*.ptt.yu



Profil

icon Kako da kreiram report?26.12.2003. u 08:09 - pre 218 meseci
nikako da kreiram report!
Imam kod:
Dim da As New SqlDataAdapter()
Dim com As New SqlCommand()
Dim cnn As New SqlConnection(...)
Dim fd As CrystalDecisions.CrystalReports.Engine.Table
Dim lognafd As CrystalDecisions.Shared.TableLogOnInfo
Dim rd As New ReportDocument()

cnn.Open()
com.Connection = cnn
com.CommandText = "select * from findok where mat_br = " & txt.Text & " "
com.CommandType = CommandType.Text
com.ExecuteNonQuery()
da.SelectCommand = com
da.Fill(ds, "tabela")


rd.Load("../crystalReport1.rpt")
rd.SetDataSource(ds)

For Each fd In rd.Database.Tables
lognafd = fd.LogOnInfo
With lognafd.ConnectionInfo
.ServerName = "...."
.UserID = ""
.Password = ""
.DatabaseName = "pro"
End With
fd.ApplyLogOnInfo(lognafd)
Next fd

CrystalReportViewer1.ReportSource = rd

ali, kada pokrenem prog. nista report - prazan .Jel moze neko da mi kaze sta nije dobro, da li treba jos nesto da uradim.
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.cac.sezampro.yu

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Kako da kreiram report?28.12.2003. u 23:29 - pre 218 meseci
za pocetak nema potrebe da vrsis naredbu
com.ExecuteNonQuery()
posto
da.Fill(ds, "tabela")
upravo radi to

drugo reci mi kakav ti je upit na samom reportu?

i da
sta ce ti ova konekcija za report?
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Kako da kreiram report?29.12.2003. u 07:45 - pre 218 meseci
Konekcija mi je potrebna da uzmem podatke iz baze.
Nista sem onoga sto sam naveo nisam uradio tj. na samom riportu nemam nikakav upit,
zar nisam sa onim upitom uzeo sta mi treba, i prosledio reportu?
Pozdrav
 
Odgovor na temu

Deep|Blue
Srce Srbije

Član broj: 631
Poruke: 1431
*.cac.sezampro.yu

ICQ: 101830817


+314 Profil

icon Re: Kako da kreiram report?29.12.2003. u 15:55 - pre 218 meseci
kad reportu prosledis dataset ili datatable sa podacima kao datasource onda ti vise nije ni potrebna konekcija na bazu, jer je izvestaj vec dobio podatke za prikazivanje.

rd.SetDataSource(ds)

na reportu mozes da dodas query pomocu kojeg ces da dobijes polja za raspored na samom reportu.
ubacis identican query kao i onaj pomocu kojeg punis ds i rasporedis dobijen olja u details sekciji (ili vec gde ti treba)
kad ponovo pozoves report(bez konekcije) onda ces da dobijes i podatke
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"
 
Odgovor na temu

funk

Član broj: 18174
Poruke: 23
*.79.EUnet.yu



Profil

icon Re: Kako da kreiram report?01.01.2004. u 10:00 - pre 217 meseci
pre svega srecna 2004!Mozda nam se neka zelja i ostvari!

probao sam ono sto si mi rekao(upit na .rpt isti onakav kojim uzimam podatke ali nista ne uradi ne mogu da izaberem nikakva polja i smestim ih na .rpt, a ako mu kazem "select * from findok " onda izvrsi ovaj upit ali samo njega ,ne obazire se na kod u formi tj na dugmetu(kod koji sam ti naveo se desava na clic dugmeta)
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Kako da kreiram report?

[ Pregleda: 3549 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.