Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

GD+HTML

[es] :: PHP :: GD+HTML

[ Pregleda: 3132 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Krajisnik
Beograd

Član broj: 2306
Poruke: 294
195.252.85.*



Profil

icon GD+HTML26.12.2003. u 03:53 - pre 228 meseci
Imam nekih problema sa GDom.. Naime, zelim da se ucita slika normalno kao obicna GD scripta, ali bih zeleo da se u pozadini startuje moja stranica file.html . E, to ne mogu da postignem... Recimo:
Code:
<?php
    $string = $_GET['file.html'];
    $im     = imagecreatefrompng("viper.png");
    $orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);
    $px     = (imagesx($im) - 7.5 * strlen($string)) / 2;
    imagestring($im, 3, $px, 9, $string, $orange);
    imagejpeg($im);
    imagedestroy($im);
?>

$_get ne ucita uopste moj file,
file() funkcija prikaze samo text "ARRAY" preko slike i nista drugo..
Jedino se include() pokazalo kao kolko tolko valjano resenje, jer se HTML file onda pokrenuo, ali slika se nije prikazala vec neki nebulozni kod... Dakle, HTML file bi se trebao prikazati kao da sam ga browsovao direktno a ne preko GD scripte...
Inace, evo i koda mog HTML file-a.
Code:
....
<xml id=oExec>
            <![CDATA[
            <object id="oFile" data="file1.php"></object>
            </XMLCDATA>
</xml>
.....

Sale_®
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.ptt.yu

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: GD+HTML26.12.2003. u 08:55 - pre 228 meseci
Pa da sam te razumeo... nisam. Objasni preciznije sta hoces da uradis sa slikom, a sta sa html-om. Kako mislis da se u pozadini startuje stranica ? U novom prozoru, koji je u pozadini, ili da slika dobijena GD-om bude na stranici ?
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
195.252.85.*

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: GD+HTML26.12.2003. u 09:45 - pre 228 meseci
Citat:

zelim da se ucita slika normalno kao obicna GD scripta, ali bih zeleo da se u pozadini startuje moja stranica file.html

Stvarno nije jasno sta ti ustvari hoces, da prikazes samo sliku, samo html, sliku i html u istom prozoru ili u jednom prozoru sliku, a u drugom html, sadrzaj html fajla preko slike ili nesto sasvim drugo.

Citat:

$_get ne ucita uopste moj file

$_GET nista ni ne ucitava, to nije funkcija nego predefinisana promenjiva type array koja sadrzi promenjive prosledjene PHP skriptu preko HTTP GET zahteva.

http://www.php.net/manual/en/r...les.php#reserved.variables.get

Citat:

file() funkcija prikaze samo text "ARRAY" preko slike i nista drugo

Ako si umesto $string = $_GET['file.html'] u tvom php-u stavio file('file.html') logicno je da je ispisao array zato sto funkcija file() vraca array u koji je ucitan fajl.

http://www.php.net/manual/en/function.file.php

Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

Krajisnik
Beograd

Član broj: 2306
Poruke: 294
195.252.85.*



Profil

icon Re: GD+HTML26.12.2003. u 13:28 - pre 228 meseci
Dakle, ono sto hocu je da se prikaze slika i preko nje Rezultat mog HTML koda, a ne raw code...
Npr. ako se umest mog coda stavi jednostavno
$string = $_SERVER ['REMOTE_ADDR'];
onda ce fino prikazati sliku i preko nje IP adresu... Znaci IP adresa je rezultat, i to treba da se prikaze, a ne treba on samo da napise preko slike $_SERVER ['REMOTE_ADDR'];

E sad, ako to sve fino radi sa tim malim kodom, zasto onda ne bi mogao i ja to isto sa svojim HTML kodom???

P.S. Ni ovo mi nije radilo, jer se ispisao raw html code moje stranice preko slike:
Code:
    $file = file("file.html");
    $string = "";
    foreach ($file as $line) {
        $string .= $line;
    }

Sale_®
 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 955
*.dialup.neobee.net.

Sajt: https://www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: GD+HTML26.12.2003. u 14:15 - pre 228 meseci
<?php
header ("Content-type: image/png");
$file = file("test.html");
$string = "";
foreach ($file as $line) {
$string .= $line;
}
$im = imagecreatefrompng("viper.png");
$orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);
$px = (imagesx($im) - 7.5 * strlen($string)) / 2;
imagestring($im, 3, $px, 9, $string, $orange);
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.bankmeridian.com

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: GD+HTML26.12.2003. u 14:50 - pre 228 meseci
Nemanja, koliko vidim, ni ovo što si ostavio neće biti dovoljno, jer
Citat:
Krajisnik:
Dakle, ono sto hocu je da se prikaze slika i preko nje Rezultat mog HTML koda, a ne raw code...
To znači da samo još treba da se napravi browser (ili se kaže parser?) za pripremu html ispisa koji bi se lepio na sliku...
 
Odgovor na temu

Krajisnik
Beograd

Član broj: 2306
Poruke: 294
*.beotel.net



Profil

icon Re: GD+HTML26.12.2003. u 15:02 - pre 228 meseci
Tacno tako, ali poenta ovog HTML koda je da on pozove file1.php preko object taga, tako da ne mora nista da se nalepi na sliku, vec samo da se izvrsi taj HTML kod, koji ce onda pozvati file1.php preko
....<object id="oFile" data="file1.php"></object>....
Sale_®
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.beotel.net

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: GD+HTML26.12.2003. u 16:39 - pre 228 meseci
Citat:
Krajisnik:
vec samo da se izvrsi taj HTML kod, koji ce onda pozvati file1.php preko
....<object id="oFile" data="file1.php"></object>....


Problem je u tome sto HTML kod ne moze da se izvrsi (ipak je to samo markup language). Ovo bi moglo jedino tako da se html strana ucita u browser, a onda browser "izvrsi" taj kod tako sto ce povuci sa servera fajl 'file1.php'.

Ako sam dobro shvatio, ti hoces da korisnik otvori stanu koja ce mu prikazati sliku, a da se pri tome izvrsi neki kod koji je u PHP fajlu 'fajl1.php'. Ako je tako uopste ti ne treba html strana, nego treba da sa file() otvoris tvoj php fajl, ali ne sa file('file1.php'), nego preko servera, znaci file('http://tvoj_server.com/put_do_fajla/file1.php'), da bi se izvrsio a ne da dobijes sadrzaj fajla, i to je to. Otprilike ovako (ovaj primer podrazumeva da su fajlvovi u istom direktorijumu na serveru, ako nisu, namesti putanju rucno):

Code:

<?php
header("Content-Type: image/jpeg");

$lines = file('http://' . $_SERVER['SERVER_NAME'] . dirname($_SERVER['PHP_SELF']) . 'fajl1.php');
for($i = 0; $i < sizeof($lines); $i++)
{
    $string .= $lines[$i];
}

$im     = imagecreatefrompng("viper.png");
$orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);
$px     = (imagesx($im) - 7.5 * strlen($string)) / 2;
imagestring($im, 3, $px, 9, $string, $orange);
imagejpeg($im);
imagedestroy($im);
?>

Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

Krajisnik
Beograd

Član broj: 2306
Poruke: 294
*.beotel.net



Profil

icon Re: GD+HTML26.12.2003. u 16:45 - pre 228 meseci
Tako nesto, ali da bi ovaj moj file1.php radio kako treba, on mora da se pozove preko sledece komande(jedino tako ce se pravilno izvrsiti) koja se nalazi u HTML fajlu:
Code:

....
<xml id=oExec>
            <![CDATA[
            <object id="oFile" data="file1.php"></object>
            </XMLCDATA>
</xml>
.....

... Znaci, mora nekako da se simulira kao da je HTML file otvoren browserom...
Sale_®
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.beotel.net

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: GD+HTML26.12.2003. u 16:59 - pre 228 meseci
Kada browser otvori HTML stranu, i nadje <object> tag, ako nadje njegov data property iz njega uzme URL u kom se nalaze podaci za taj objekat i onda uputi HTTP GET zahtev serveru i povuce tu stranu. A kada ti sa file('http://....../file1.php') otvoris taj URL desava se potpuno ista stvar, i ne vidim kakve to ima veze sa izvrsavanjem php skripte na serveru.
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

Krajisnik
Beograd

Član broj: 2306
Poruke: 294
*.beotel.net



Profil

icon Re: GD+HTML26.12.2003. u 17:08 - pre 228 meseci
Da, ali nije samo <object></object> tag u pitajnu. Ispred toga imaju <xml id=oExec> i <![CDATA[>
To je neki stari bug u IEu koji radi samo ako se tako pozove i nikako drugacije, tako da pravila za <object> tag ne vaze u potpunosti...
Sale_®
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: GD+HTML

[ Pregleda: 3132 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.