1. Poslednja verzija firmware-a je: X100XEDG1, može da se skine
ovde.
2. Program SGH Flasher-Dumper služi za flashovanje telefona. Može da se skine sa
ovde.
3. Program ResMan, koji služi za izmenu firmware fajlova, može da se skine
ovde. Između ostalog, u program su integrisani patchevi za razne stvari, kao npr. skidanje zaštite za DRM, otkrivanje pristupa svim folderima telefona (posle primene ovog patcha možete sa kompa da prebacujete java aplikacije na telefon), kao i gomila drugih stvari. Program je na ruskom jeziku, i koliko znam, ne postoji prevod za sada.
3.1 Sa istog sajta može da se skine i sghfs. Sghfs je filesystem plugin za Total Commander. Veličina je 94KB. Direktan
download. Ko nema patch-ovan telefon, treba da selektuje PIMS&FM mod rada. Tada su dostupni samo folderi My Sounds i Images. Inače, služi za prenos melodija i slika sa telefona. Nešto kao Samsungov FM, ali "težak" samo 94KB. Ruski jezik, koliko znam - nema prevoda.
4. Shema kabla je
ovde.
4.1 Za korisnike koji ne žele da se petljaju sa ovim programima, najbolje je sa skinu Samsungov
PIMS&FM software.
5. Generalno, ako neko ima problema sa telefonom, najbolje je da skine najnoviji firmware i sgh-flasher-dumper. Naravno, ova procedura je moguća samo ako imate kabl. Firmware fajlovi imaju ekstenziju .BIN (firmware) i .TFS (fajlsistem za telefon) i jedan .CFG fajl koji sadrži opis TFS fajla.
Startujete sghfd. U njemu ima opcija za formatiranje. "Formatirate" telefon. Ovo će vam izbrisati SVE sa fajlsistema telefona (Custom melodije, slike i Java igre. Phonebook i ostalo se čuva u EEPROM-u, koji se ne briše ovim postupkom). Posle ovoga, flashujete novi firmware i fajlsistem, i to je to. Posle ovoga telefon bi trebalo da bude kao iz radnje. Bez bugova i ostalih zavrzlama. OVO RADITE NA VLASTITI RIZIK. Ja sam ovo radio, meni je pomoglo, a vi radite na vlastiti rizik.
6. Kodovi.
*2767*2878# Ovo je kod za User EEPROM reset. Ovim se EEPROM resetuje na fabričke vrednosti.
OVIM SE GUBI CEO PHONEBOOK NA TELEFONU, KAO I SVE SMS i MMS PORUKE KOJE SU POHRANJENE NA TELEFONU. Phonebook i SMS koji su na sim kartici ostaju netaknuti. Kod poslednjih verzija firmware-a, posle ukucavanja *2767* se pojavljuju crtice ( - ). Ne brinite, ako nastavite sa ukucavanjem koda, telefon će se resetovati. Ovo je korisno ako vam se telefon zaglupeo ili ima neke čudne pojave. IMEI se ne menja. Ja sam ovim kodom uspeo da "otključam" svoj telefon, ali to verovatno zavisi i od verzije firmware-a.
Da ne bude da samo teoretišem, imam SGH-X100 XEDG1 Custom.
Eto, toliko od mene, ako se još nečega setim, napisaću ovde.
edit: Dodao nekoliko stvarčica, ispravio linkove.
[Ovu poruku je menjao sharpshooter dana 26.02.2005. u 18:56 GMT+1]