Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...

[es] :: Visual Basic 6 :: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...

[ Pregleda: 2685 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
79.101.246.*



+5 Profil

icon kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...22.08.2009. u 19:42 - pre 161 meseci
moze li mi neko objasniti kako da saberem sve identicne tekstove npr. ("Uruceno") iz celija u accessu i rezultat prikazati negde na formi npr.Text1.Text
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...22.08.2009. u 20:34 - pre 161 meseci
Citat:
miki987: moze li mi neko objasniti kako da saberem sve identicne tekstove npr. ("Uruceno") iz celija u accessu i rezultat prikazati negde na formi npr.Text1.Text


kako to misliš sabirati? Da ih izbrojiš koliko ih ima?

Code:
SELECT COUNT(DISTINCT(POLJE)) FROM TABLICA WHERE POLJE = "Uruceno"


umjesto "Uruceno" stavi varijablu.
F
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
79.101.217.*



+5 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...23.08.2009. u 08:50 - pre 161 meseci
evo da pojasnim posto se nisam bas lepo izrazio.

Dakle na formi u vbimam listview i u njemu se prikazuju field-i iz accessa.Sada, u vb zelim da izbacim jedan textbox i u njemu da se prikaze brojno stanje svih reci (istih reci) u jednoj,odredjenoj koloni, tacnije da ih izbrojim.
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...23.08.2009. u 10:46 - pre 161 meseci
Ovaj select ti vraca broj slogova koji imaju istu vrijednost, u ovom slucaju u koloni 'Polje'
Code:
 
 SELECT COUNT(POLJE) FROM TABLICA
 GROUP BY POLJE
 HAVING POLJE = "Uruceno"



ili captPicard-ov select samo bez naredbe 'distinct'.
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
79.101.217.*



+5 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...23.08.2009. u 11:28 - pre 161 meseci
ja ne znam kako da ovo iskoristim, probao sam

Code:


sql = "SELECT COUNT(urucena) FROM baza1"
 GROUP BY Urucena
 Having urucena = "Uruceno"
Status.Text = Having urucena


ali ne znam sta i gde treba da se doda

kod bih stavio u form_load
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
79.101.217.*



+5 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...23.08.2009. u 15:59 - pre 161 meseci
evo sta sampokusao ali negde zapinje...
Code:
Public Sub suma()
Dim dblSuma As Double
Dim dblKriterijum As Double
Dim sql As String

openconn

sql = "SELECT * FROM baza1 ORDER BY redni_broj DESC;"

Set rs = conn.Execute(sql)

If rs.EOF Then
    closeconn
    Exit Sub
End If

dblSuma = 0
dblKriterijum = "Urucena" 'ovo je tvoj primer, samo sabira one koji su 1

If rs.RecordCount > 0 Then rs.MoveFirst 'ides na pocetak

Do While Not rs.EOF

If rs("urucena") = dblKriterijum Then 'za neko polje pod nazivom "Polje"
dblSuma = dblSuma + dblKriterijum
End If

rs.MoveNext

Loop

dblSuma = Label9

End Sub


[Ovu poruku je menjao miki987 dana 23.08.2009. u 18:11 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao miki987 dana 23.08.2009. u 18:11 GMT+1]
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...23.08.2009. u 20:59 - pre 161 meseci
Citat:
dava: Ovaj select ti vraca broj slogova koji imaju istu vrijednost, u ovom slucaju u koloni 'Polje'
Code:
 
 SELECT COUNT(POLJE) FROM TABLICA
 GROUP BY POLJE
 HAVING POLJE = "Uruceno"



ili captPicard-ov select samo bez naredbe 'distinct'.


Točno, ispričavam se na grešci, pisai na brzinu...
F
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
79.101.217.*



+5 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...23.08.2009. u 23:35 - pre 161 meseci
da,ali ovo opet ne radi . moze li neko da mi kazede je greska?
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...24.08.2009. u 12:59 - pre 161 meseci
Stvarno te ne kužim.

Ovo

Code:

sql = "SELECT COUNT(urucena) FROM baza1"
 GROUP BY Urucena
 Having urucena = "Uruceno"


ne može nikako raditi, možda ovako:


Code:
sql = "SELECT COUNT(urucena) FROM baza1
 GROUP BY Urucena
 Having urucena = "Uruceno" "


By the way, nauči se napisati u poruci šta ne radi i koju grešku baca, već sam ti to jednom napomenuo.

Ovakvi

evo sta sampokusao ali negde zapinje...

i ovakvi

da,ali ovo opet ne radi . moze li neko da mi kazede je greska?

odgovori nam ne pomažu puno.

p.s.

LOL, tek sada sam ovo skužio:

Code:
Status.Text = Having urucena


Šta bi ti to trebalo značiti?!?!?!




F
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
93.87.138.*



+5 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...24.08.2009. u 16:41 - pre 161 meseci
Citat:
miki987: evo sta sampokusao ali negde zapinje...
Code:
Public Sub suma()
Dim dblSuma As Double
Dim dblKriterijum As Double
Dim sql As String

openconn

sql = "SELECT * FROM baza1 ORDER BY redni_broj DESC;"

Set rs = conn.Execute(sql)

If rs.EOF Then
    closeconn
    Exit Sub
End If

dblSuma = 0
dblKriterijum = "Urucena" 'ovo je tvoj primer, samo sabira one koji su 1

If rs.RecordCount > 0 Then rs.MoveFirst 'ides na pocetak

Do While Not rs.EOF

If rs("urucena") = dblKriterijum Then 'za neko polje pod nazivom "Polje"
dblSuma = dblSuma + dblKriterijum
End If

rs.MoveNext

Loop

dblSuma = Label9

End Sub


[Ovu poruku je menjao miki987 dana 23.08.2009. u 18:11 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao miki987 dana 23.08.2009. u 18:11 GMT+1]


kod koji sam napisao pronasao sam negde na forumu, t.j. originalni kod koji sam preuzeo sabira sve identicne brojeve u jednoj koloni i to je ovaj, samo sam ja pokusao izmeniti isti i to je ovaj koji citiram

pitanje

Citat:
miki987: da,ali ovo opet ne radi . moze li neko da mi kazede je greska?


se odnosi na upravo taj kod koji sam okacio (znaci "moj" koji sam pokusao napraviti ali ne radi)

sto se tice pomoci od dave, taj kod zaista nisam znao iskoristiti jer ja sam pocetnik u problemu kojeg sam sam stvorio obecavsi direktoru da mogu napraviti isti...a kao sto vidite ne umem
sad vapim za pomoc kako bi zavrsio 90% gotov program a ima ih tri
prvi kako da saberem sve reci iz jedne kolone u listview-u koji vuce iz access baze
drugi kako da barkod-u kazem da posle citanja koda okine na button Command1
treci kako da pronadjeni row u listview-u pozicioniram na sredini lisview-a

eto to su moji problemi, a ako mi mozete pomoci Hvala Vam a ako ne opet Hvala na dosadasnjem trudu
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
93.87.138.*



+5 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...24.08.2009. u 22:28 - pre 161 meseci
da ne bude da cekam gotove kodove :D
potrebna pomoc oko ovoga

Code:
Dim itm As ListItem
  With ListView1
    Set itm = .FindItem(searchbox.Text, lvwText, , lvwPartial)
    If Not itm Is Nothing Then
    
   .ListItems(itm.Index).Selected
    .ListItems(itm.Index).EnsureVisible


problem koji se javlja je sto nema selekcije row-a

Code:
  .ListItems(itm.Index).Selected


t.j. ne selektuje row kada je tu

Code:
 .ListItems(itm.Index).EnsureVisible



 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...25.08.2009. u 08:14 - pre 161 meseci
Code:
Public Sub suma()
Dim dblSuma As Double
Dim dblKriterijum As Double
Dim sql As String

openconn

sql = "SELECT * FROM baza1 ORDER BY redni_broj DESC;"

Set rs = conn.Execute(sql)

If rs.EOF Then
    closeconn
    Exit Sub
End If

dblSuma = 0
dblKriterijum = "Urucena" 'ovo je tvoj primer, samo sabira one koji su 1

If rs.RecordCount > 0 Then rs.MoveFirst 'ides na pocetak

Do While Not rs.EOF

If rs("urucena") = dblKriterijum Then 'za neko polje pod nazivom "Polje"
dblSuma = dblSuma + dblKriterijum
End If

rs.MoveNext

Loop

dblSuma = Label9

End Sub


Ajde nauči najprije šta su varijable.

Ne može ti dblKriterijum biti "Urucena". Deklarirao si ju kao double a daješ joj string vrijednost!

dblSuma = dblSuma + dblKriterijum
Kako možeš zbrajati tip double sa stringom?

Ajde probaj promijeniti
Dim dblKriterijum As Double
sa
Dim dblKriterijum As String

i onda

If rs("urucena") = dblKriterijum Then 'za neko polje pod nazivom "Polje"
dblSuma = dblSuma + 1

I pazi da ovdje (rs("urucena")) moraš napisati naziv POLJA kako se ono zove u bazi!
F
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
77.46.170.*



+5 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...25.08.2009. u 16:39 - pre 161 meseci
ok,radi,greska je moja...
a sta fali onom gore,tu zaista ne znam sta vise da radim?
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
79.101.74.*



+5 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...27.08.2009. u 18:48 - pre 161 meseci
captPicard moze li pomoc jos za ovo sto sam naveo
znaci kada pretraga odradi svoje ona pronadjeni rezultat ne prikazuje vidljivim odnosno scroll se ne pomera
to sam resio tako sto sam u kod ubacio
Code:
 .ListItems(itm.Index).EnsureVisible

sada se rezultat vidi odnosno scroll se pomeri a row je uglavnom u donjoj zoni
problem je sto selekcija ne radi, dakle kada ubacim ovaj kod ceo row nije selektovan kao sto to inace radi sa sao ovim kodom
Code:
  .ListItems(itm.Index).Selected
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...28.08.2009. u 07:46 - pre 161 meseci
Ne znam sada točno, ali mislim da ovako nekako dobiješ red koji je označen

Dim a as integer

a = List.ItemIndex

Pogledaj ovo

http://visualbasic.freetutes.c...-vb6-advanced/lesson4/p17.html

i ovo

http://www.developerfusion.com/article/14/listbox-control/6/

možda ti pomogne.
F
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: kako "sabrati" tekst (vb6+access), ima li ko ideju...

[ Pregleda: 2685 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.