pozz za elitesec ekipu...
odavno nisam bio na zanimljivijoj temi, tim pre sto posle 2 strane nije postala prepucavanje 2-3 "naprednija" lika.... svaka cast.
nego, moj problem je sto sam obecao devojci da cu probati da joj ustedim koji evric pa pokusavam sam da nadjem neko resenje (ono home made tralala) da dekodiram Nokia 2700 sa Vip-a. No kako vidim po ovim postovima ovde, to nije bas kako sam ja mislio. Nasao sam neocekivano puno sajtova koji za Nokiu nude free decoding, neki code calculator fazon, pa kontam jel to stvarno moze ili je to promaja? Doduse ni jedan ne podrzava 2700classic. Na jednom od foruma sam nasao da "classic" Nokia telefoni bez ranije spomenutog BOXa ne moze da se dekodira. Nasao sam i neki software (doduse bajat, zadnji update iz 2009, pa i nije neka preporuka) WorldUnlockCodesCalculator 4.4 ali na njemu nije podrzan Vip Mobile (oni su jos u YU, valjda nostalgicari...xexe), ali se moze rucno dodati novi code operatera tj. njihov code (22005). Izmedju ostalog moze se izabrati i Asic (2,5,6,7) i ubaciti onaj petocifreni broj, koji je valjda kao pozivni, sto bi znacilo za Vip 38160 (kombinacija 381 za Srbiju i (0)60 za Vip) ili je to nesto drugo, ja ne znam? E sad pitanje je u vezi DCT zastite. U programu postoji opcija kod izbora modela "General DCT 2/DCT3/DCT4", valjda ukoliko nije podrzan moj model ili ne znam koji je moj model telefona. Da li ako nije podrzan model nego samo tip DCT zastite mogu dobiti validan unlock code? Na 2700 je DCT3 zastita, koliko sam uspeo da iscupam po forumima, ali stvarno nisam iz tematike i pojma nemam da li je info tacna. Nisam zeleo ni da cujem cenu iz servisa dok sam ne probram. :) Mada, mislim da je ta on-line-free varijanta neka prevara, da smrznes fon, pa posle nosi na servis i sl. al opet kome to treba, sem zlim budalama... ne bi skodilo ni neko objasnjenje, pored standardnog "ne mosh' bez servisa" :)
walk on...