Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom

[es] :: Elektronika :: TV uređaji :: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom

[ Pregleda: 3262 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Marko Enter
Smederevo-Hagen,Nemacka

Član broj: 155840
Poruke: 1453
*.madnet.sohosistem.net.



+6 Profil

icon Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom19.08.2009. u 18:03 - pre 149 meseci
Imam problem sa pomenutim TV-om , na elektrolitu CP46 1000uF 25V imam povisen napon tu oko 50 V i elektrolit pocinje da se pusi, otpornik RP46 ima malo povecanu otpornost na 0,8 oma , a RP11 otpornik vidim da ga nema , ne znam dali je neko pre mene izvadio taj otpornik i nije ga posle vratio dali tv moze da radi bez tog otpornika, inace otpornik je o,22 oma kao i otpornik RP46.
molim za pomoc da me neko uputi sta da radim i merim .

pozdrav i unapred hvala
Marko
 
Odgovor na temu

Bruno Mici
Miljan Stankovic
Istok

Član broj: 184319
Poruke: 196
91.150.118.*



Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom19.08.2009. u 18:19 - pre 149 meseci
Sta je sa ostalim naponima iz mreze? Da li su i oni poviseni? Otkaci opterecenje te grane pa onda meri napon.
Proveri DP45 i CP45. Mozda je probila dioda pa imas naizmenicnu komponentu.
Tri puta secem i opet kratko!
 
Odgovor na temu

Bruno Mici
Miljan Stankovic
Istok

Član broj: 184319
Poruke: 196
91.150.118.*



Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom19.08.2009. u 18:21 - pre 149 meseci
Naravno da NE moze da radi bez RP11.
Tri puta secem i opet kratko!
 
Odgovor na temu

BLEND

Član broj: 86266
Poruke: 1349
*.cust.blixtvik.se.



+20 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom19.08.2009. u 18:28 - pre 149 meseci
info
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Marko Enter
Smederevo-Hagen,Nemacka

Član broj: 155840
Poruke: 1453
*.madnet.sohosistem.net.



+6 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom19.08.2009. u 19:28 - pre 149 meseci
Aha, znaci ne moze da radi bez RP11, onda ga je sigurno neki drugi majstor cackao i nije vratio delove , stavicu nov otpornik pa cu probati

pozdrav
 
Odgovor na temu

Marko Enter
Smederevo-Hagen,Nemacka

Član broj: 155840
Poruke: 1453
*.madnet.sohosistem.net.



+6 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom19.08.2009. u 22:39 - pre 149 meseci
Tranzistor u mrezi S2000 se greje onako prilicno ,otpornik od o.22 oma nisam jos nasao sutra cu da pogledam da nadjem dali je uzrok sto nema otpornik da se greje tranzistor? nisam merio sve napone da nebi mi se pregrejao tranzistor ali mislim da su ostali naponi ok , stend by imam, imam i takodje problem sa hladnim lemovima preletovao sam pola sasije ali bez uspeha moracu sutra jos pola .

pozdrav
 
Odgovor na temu

Bruno Mici
Miljan Stankovic
Istok

Član broj: 184319
Poruke: 196
93.86.5.*



Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom20.08.2009. u 08:45 - pre 149 meseci
Pravo je cudo da TV uopste radi bez tog otpornika jer preko njega ide +300 na prekidacki tranzistor u primaru.

Citat:
Marko Enter:nisam merio sve napone da nebi mi se pregrejao tranzistor ali mislim da su ostali naponi ok


Nema tu "mislim". Mora da se meri. Ako ti mreza daje povisen U3 onda su i drugi naponi sto izilaze iz mreze poviseni. Tada trazi gresku u primaru. Sem ako nije probila ispravljacka dioda (za U3) ili se neki drugi napon upleo u tu granu ili......

shema:
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/5246/thomson_icc4.html
Tri puta secem i opet kratko!
 
Odgovor na temu

Hakija1710
Srbija

Član broj: 210865
Poruke: 654
*.adsl-4.sezampro.yu.



+25 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom20.08.2009. u 10:27 - pre 149 meseci
Cuda se retko desavaju, gledajuci semu i poziciju RP11 od 0.22 oma tebi prakticno nozica 9 trafoa visi. Pogledaj da nije negde stavljen kratkospojnik tj. da je RP premosten.
 
Odgovor na temu

Marko Enter
Smederevo-Hagen,Nemacka

Član broj: 155840
Poruke: 1453
*.madnet.sohosistem.net.



+6 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom21.08.2009. u 10:53 - pre 149 meseci
Sada sam pogledao lepo i neko je ispod stampe metnuo otpornik 3,3 oma, sacu lepo prekontrolisati primar mreze
hvala na pomoci , javicu se kasnije ako mi zatreba opet pomoc ili da kazem koji je kvar bio

pozdrav
 
Odgovor na temu

Marko Enter
Smederevo-Hagen,Nemacka

Član broj: 155840
Poruke: 1453
*.madnet.sohosistem.net.



+6 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom21.08.2009. u 22:05 - pre 149 meseci
Evo napona koji su na trafou primar: nozica 9 ima 300V, nozica 1 je o V, nozica 5 isto nema napona , i zadnja nozica ima 310 V, sekundar: sve nozice imaju priblizno 70 V .
 
Odgovor na temu

Hakija1710
Srbija

Član broj: 210865
Poruke: 654
*.adsl-3.sezampro.yu.



+25 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom22.08.2009. u 00:13 - pre 149 meseci
U sekundaru iza DP45 i 47 ne mozes imati 70V jedino ako ti trafo u spoju.
Kakav ti je CP31, DP33.
Moras da pregledas primar mreze i da je sredis a onda vidis sta imas na drugom delu trafoa.
 
Odgovor na temu

macedo
Zoran Trajkov
elektro ing.
Kavadarci

Član broj: 184093
Poruke: 350
62.162.80.*



+5 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom22.08.2009. u 13:15 - pre 149 meseci
Iznad imash SERVICE KIT ICC4 chassis, slobodno kreni od elektrolita, dioda, tranzistora, otpornika pa zacrshi sa blok kondenzatorima. Vishe no sigurno je da je problem u primaru.
macedo
 
Odgovor na temu

Marko Enter
Smederevo-Hagen,Nemacka

Član broj: 155840
Poruke: 1453
*.madnet.sohosistem.net.



+6 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom22.08.2009. u 16:37 - pre 149 meseci
Aha, pa nista evo krenucu od pocetka primara zamenicu sve sumnjive elemente , dali da menjam diode iako pokazuju na instrumentu da su dobre? CP 31 bagim pokazuje na instrumentu da je dobar DP 33 takodje , nesto mi je sumnjiv ovaj trafo(UP40) jel mogu nekako ispitati klasicnim instrumentom jel je trafo u ispravnom stanju ? znaci naponi na sekundaru su mi svi isti oko 70 volti, kada TV ukljucim cuje se onako blago zujanje

pozdrav
Marko
 
Odgovor na temu

Hakija1710
Srbija

Član broj: 210865
Poruke: 654
*.adsl-1.sezampro.yu.



+25 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom22.08.2009. u 18:34 - pre 149 meseci
Trafo mozes ispitati omski ako ga skines ili odspojis od ostalih elemenata.
 
Odgovor na temu

Marko Enter
Smederevo-Hagen,Nemacka

Član broj: 155840
Poruke: 1453
*.madnet.sohosistem.net.



+6 Profil

icon Re: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom27.08.2009. u 19:15 - pre 149 meseci
Posle zamene elektrolita dioda i tranzistora ugodio sam mrezu , ali split trafo je otisao
hvala puno na pomoci
 
Odgovor na temu

[es] :: Elektronika :: TV uređaji :: Problem sa startanjem na Telefunken ICC4 sasijom

[ Pregleda: 3262 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.