Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a

Strane: 1 2

[ Pregleda: 3146 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
77.221.7.*



Profil

icon Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a16.08.2009. u 05:02 - pre 155 meseci
Pozdrav dobri ljudi,

nadam se da ce te mi pomoci jer vec satima trazim rijesenje. Naime, imam link:
Code:
http://localhost/webdav/job_plazza_sobi/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=4&sobi2Id=1&Itemid=68


Htio bih da izvucem samo vrijednost varijable "sobi2Id" i da tu vrijednost trenutno dodjelim varijabli npr. $temp_id
Ono sto mi je isto bitno jest da nevezano koja je domena u pitanju, koliko je link dugacak i sl. da se izvuce vrijednost varijable tog imena.

Ja se ubi trazeci rijesenje, sorfao okolo ali nista da proradi.

PS: Evo sam da javim da sam dodao nesto a to je:


$arr_item = explode("sobi2Id=",$_SERVER['REQUEST_URI']);
print_r($arr_item);
//print_r($_SERVER);

$Detail_item_Id = $arr_item;

Imam drugi problem i tek sada vidim zasto nista do sada nije normalno proradilo. Heh..
Ako na kratko iskoritim print_r($_SERVER);
trebalo bi da izbaci cjeli URL. Stvar je u tome sto to ne bude tako. Eto gdje je problem. Ovaj php cod ne moze doci do punog URL-a jer se nalazi unutar drugog php fajla itd. Jbg**. Ima li kakvo rijesenje??

[Ovu poruku je menjao Okram_marko dana 16.08.2009. u 06:38 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 16.08.2009. u 07:53 GMT+1]
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4388
79.101.184.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a16.08.2009. u 06:55 - pre 155 meseci
Pusti taj URL kroz http://php.net/parse_url
A onda query string koji dobiješ iz te funkcije pusti kroz http://php.net/parse_str

edit: Tek sad videh drugi deo tvog problema. Ne razumem baš najbolje tvoje pitanje. Da li se skripta u kojoj pokušavaš da izvučeš vrednost tog parametra i nalazi na tom URL-u (http://localhost/webdav/job_plazza_sobi/index.php) ili je to neki 3rd party url?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
77.221.7.*



Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a16.08.2009. u 07:06 - pre 155 meseci
Evo samo da dodam jos nesto veoma bitno.

Ubacio sam ovo:
Code:
 <?php
  // find out the domain:
  $domain = $_SERVER['HTTP_HOST'];
  // find out the path to the current file:
  $path = $_SERVER['SCRIPT_NAME'];
  // find out the QueryString:
  $queryString = $_SERVER['QUERY_STRING'];
  // put it all together:
  $url = "http://" . $domain . $path . "?" . $queryString;
  echo "The current URL is: " . $url . "
";
  // An alternative way is to use REQUEST_URI instead of both
  // SCRIPT_NAME and QUERY_STRING, if you don't need them seperate:
  $url2 = "http://" . $domain . $_SERVER['REQUEST_URI'];
  echo "The alternative way: " . $url2;
?>


na dva mjesta. Direktno na index.php i u ovu pod aplikaciju. Ispod slijede rezultati koje sam dobio.

Output sa index.php:
Code:

The current URL is: http://localhost/webdav/job_pl...=4&sobi2Id=1&Itemid=68
The alternative way: http://localhost/webdav/job_pl...=4&sobi2Id=1&Itemid=68



Output sa "dubinske" aplikacije:
Code:

The current URL is: http://localhost/webdav/job_pl...p;id=81&time=1250401945The alternative way: http://localhost/webdav/job_pl...&id=81&time=1250401945


A meni treba i u ovoj aplikaciji da ucita isto. E sada sto mi je palo na pamet:
Moze li se napraviti neka globalna varijabla direktno na samom index.php i da ja onda njoj dodjelim dio linka kao rezultat, a zatim tu globalnu koristim gdje treba???? Da li bi to trebalo tako raditi??
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
77.221.7.*



Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a16.08.2009. u 07:15 - pre 155 meseci
Pozz!!


Citat:

edit: Tek sad videh drugi deo tvog problema. Ne razumem baš najbolje tvoje pitanje. Da li se skripta u kojoj pokušavaš da izvučeš vrednost tog parametra i nalazi na tom URL-u (http://localhost/webdav/job_plazza_sobi/index.php) ili je to neki 3rd party url?


Upravo tako, sve se nalazi na istom mjestu. Nadam se da ce predhodni post dosta pomoci.
Ma samo da mi je nekako "iz dubine" stranice dobiti nekako puni link.
Jedina ideja koja mi se trenutno vrti po glavi a mogla bi da upali jest ovo sa globalnom varijablom.

Recimo da se sve odradi u samom index.php i da se vrijednost koju ja trazim zapise u globalnu varijablu. Zatim da tu globalnu varijablu iskoristim gdje god zelim. Nadam se da bi to trebalo raditi.

Ono sto meni u biti treba jest samo jedan broj odnosno vrijednost od varijable: "&sobi2Id=". Taj broj koristim unurat aplikacije gdje govorim drugoj varijabli da koristi taj broj i na osnovu tog broja pravi odredjeni Query nad bazom. Rezultat tog query-a se ispisuje u toj aplikaciji. Ako je tako mogu nazvati.

Nadam se da si razumio i da ces mi moci pomoci. Unaprijed se uvelike zahvaljujem.
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4388
79.101.184.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a16.08.2009. u 08:30 - pre 155 meseci
Pa ako kupiš parametar iz stranice koja se u tom trenutku poziva, zašto jednostavno ne uzmeš $temp_id = $_GET['sobi2Id']; ?

I za šta ti uopšte treba ceo URL?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
77.221.7.*



Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a16.08.2009. u 23:57 - pre 155 meseci
Pozdrav,

evo probao sam ovo sto si postavio. Ne pali. Pa ako ne mogu izvuci cjeli URL onda znaci da ne mogu icvuci ni jedan mali dio tog URL-a.
Za ovo mora postojati rijesenje. Nemoguce je da je neizvodivo.

Bi li mi mogao dati kakav primjer kako da rijesim ovo sa nekom varijablom u koju cu privremeno pohraniti ID pa ga onda samo "uvuci" malo dublje u aplikaciju?
Aplikacija bi trebala moci pokupiti variablu iz index.php-a. Samo kako...??

****
evo u mjedju vremenu nasao sam slijedece:

Code:

<?php
$a = 1;
$b = 2;

function Sum()
{
    global $a, $b;

    $b = $a + $b;


Sum();
echo $b;
?>


Sad cu da napravim jednu globalnu direktno na index.php, da njoj dodjelim neku vrijednost i probam je prikazati direktno na pod aplikaciji.
***
Gornje probao i nije pomoglo. Kada u codu aplikacije postavim echo $b nista ne ispise. Jedino sada da dodam jos nesto pa da se ova variabla povuce u aplikaciju.

[Ovu poruku je menjao Okram_marko dana 17.08.2009. u 01:24 GMT+1]
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

danci13

Član broj: 164191
Poruke: 35
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 05:49 - pre 155 meseci
A daj odi vrit ja sam mislio da ti nekaj pametno pitas.

Gle ovako:

Ako ju url npr. Http://neka-adresa/index.php?id=3&namenci

Znaci radi se o GET jer su varijable u nastavku url-a. Onda do njih
jednostavno dodes:

$var1=$_GET[id];
$var2=$_GET[name];
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 09:15 - pre 155 meseci
@danci13
Zar to nije isto sto je i Nemanja napisao?
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

b0ris
Boris Vujicic
Senior PHP programer
Beograd

Član broj: 126587
Poruke: 158
92.36.241.*



+2 Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 09:22 - pre 155 meseci
Nije mi jasno zasto moras da obradjujes ceo url da bi izvukao get parametar (mozda malo blize da objasnis?).
Do tad evo ti nacin da izvuces bilo koju get variablu iz tog linka.
Moze da se dotera pattern ali nemam vremena a ovo sam na brzinu na pisao.

Code:
$url = "http://localhost/webdav/job_pl...=4&sobi2Id=1&Itemid=68";
$var = "sobi2Id";
//$var = "option";
preg_match("/$var=(.*?&)/", $url, $rez);
$rez = str_replace("&", "", $rez[1]);
echo $rez; // 1

---------------------------------------------------------------------
Just do it.
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
91.148.88.*



+13 Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 10:11 - pre 155 meseci
@Okram_marko - Cekaj, meni (a ocigledno i svima ostalima) nije jasno sta ti pokusavas uopste ??

Hoces da izvuces neki parametar iz URL-a ?? K'o sto ti rekose ljudi:

Code:


$varijabla = $_GET['ime_parametra'];

// U tvom slucaju

$varijabla = $_GET['sobi2ID'];



Hoces da ti ta promenljiva bude dostupna i na drugim stranama ? Stavi je u SESSION:

Code:


$_SESSION['neki_key'] = $varijabla;

// Onda, na svakoj strani mozes da procitas tu vrednost iz SESSION-a:

echo $_SESSION['neki_key'];



Ako ti nista od ovoga ne pomaze, probaj malo bolje da objasnis sta hoces ??
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 10:24 - pre 155 meseci

Joooj care nadam se da ce ovo upaliti. Mislim da ce ovo biti pogodak!!! Probat cu cim se vratim sa posla. Ma joj, probat cu dok se budem vozio kuci :-)
Lud sam vise od ovoga, nadam se da ce upaliti.

Daj mi samo reci sta je ovo 'neki_key' ?? Je li mogu to tako iskoristit ili tu moram stavit nes drugo??

Ono kako bi ja to odradio koristeci session:

U index.php obacim predhodne stvari za izvlacenje variable iz URL-a (samo dakazem da sam uspio dobiti ono sto mi treba), a zatim cu variabli "$varijabla" dodjeliti vrijednost izvucenu iz URL-a.
Onda cu vrijednost te variable koristiti gdje god zelim :-). Nadam se!


Citat:

Hoces da ti ta promenljiva bude dostupna i na drugim stranama ? Stavi je u SESSION:

Code:


$_SESSION['neki_key'] = $varijabla;

// Onda, na svakoj strani mozes da procitas tu vrednost iz SESSION-a:

echo $_SESSION['neki_key'];



Ako ti nista od ovoga ne pomaze, probaj malo bolje da objasnis sta hoces ??



..::Photography::..
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
91.148.82.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 10:35 - pre 155 meseci
I koliko sad ja kontam, ti nisi umeo da izvadis parametar iz $_GET-a?
Ako je to bio problem, onda ovde postoji mnooogo veci problem od koriscenja globalnih promenjivihu celom fajlu... A kako vidim, ne umes ni nizove da napravis, bio bi ti dobar potez da sednes i procitas teoriju i osnove pre nego nastavis dalje, jer ces sigurno dosta stvari pohvatati usput citajuci, tako da ces mnogo manje vremena gubiti na ovako trivijalne stvari, a da ne spominjem sto ces sacuvati zivce trazeci resenje nepostojecih problema
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 10:59 - pre 155 meseci
Poz,

Sve to stoji, necu ulaziit u diskusiju. Ako nesto pokusavam i trudim se da nesto napravim, da mi me se treba odmah gazit??? Ako je to cilj foruma, ja ne znam sta onda ostali ljudi rade tu.
Nisam procitoa PHP basics, da jesam mozda sada nebi sjedio i pisao ovo. Nisam, boze moj. Trenutno nemam vremena pa trazim brzi nacin da dodjem do odgovora, kao i 80% drugih na ovom forumu.

Imam rezultate, izvukao sam sta mi treba iz linka. Ali je problem sto URL ne mogu izvuci tamo gdje mi treba, samim tim ni tu variablu do koje zelim doci.
To mogu napraviti bilo gdje na stranici, samo ne ovdje gdje mi treba. Izvini molim te, ja nemam to znanje da to iz prve odradim.

Kada pokusam izvuci URL u onom php fajlu gdje mislim primjeniti tu variablu jednostavno mi izbaci URL cija se putanja zavrsava na izlazu tog php fajla. Pokupe se jos neki parametri ali to nije ono sto meni treba. Cak i ako koristim i $GET_ ... nista ne mogu da pokupim.

Da jos jednom slikovito pojasnim:

URL koji dobijem ako ga izvacim sa root index.php:

Code:

http://stranica/folder/index.p...ules&peglaId=3&daska=1


URL koji dobijem kada ga izvacim iz php file-a koji se nalazi negdje dublje:
Code:

http://stranica/sub/index2.php...ient=0&task=edit&id=84


E recimo da je to neki primjer. Meni treba vrijednost variable "peglaId" a u drugom je linku ne mogu dobiti. Nigdje veze.

Nadam se da je sada malo jasnije.



..::Photography::..
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
91.148.82.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 11:10 - pre 155 meseci
Samo hocu da kazem da si zagrizao prevelik zalogaj, da ne spominjem da nisi procitao ni pravila php foruma http://www.elitesecurity.org/t...-PHP-foruma-obavezno-procitati koja jasno kazu da se pitanja koja odgovor kriju u php manualu ne postavljaju ovde, i to niko ko je na ovom forumu ne radi. Ne mozes ocekivati pomoc od nekog a da nisi udostojio clanove foruma procitavsi barem osnove php-a. Php je forum gde se razmenjuju znanje i iskustvo, a ne resavaju se neciji problemi a da on ne zna/nece da nauci osnove. Ako ne zelis i neces da ucis, nego hoces brzo resenje problema, otvori temu na forumu IT Berza poslova, i sigurno ce ti neko izaci u susret.
Ako pak zelis da ucis, nastavi ovako, ne znam kako dolazis do te druge stranice, ali u prvoj si na dobrom putu, uzmes iz $_GET superglobalne (procitaj sta je i kako radi) taj prvi ID, i (najcesce preko url-a) prosledi toj drugoj stranici, jer ako te stranice ne mogu biti vezane tim id-jem, ne kontam kako je taj proces koncipiran uopste i koja je relacija izmedju dva pomenuta url-a. Ako pak ne mozes preko url-a da pdrosledis parametar, onda moze u sesiji, samo trebas biti oprezan jer sesija traje sve vreme, pa ako omogucis neku dvosmislenu navigaciju, recimo da korisnik edituje jedan proizvod, pa kad uradi back, a ti ne promenis to u sesiji, on ce editovati pogresan proizvod.
Ovako napamet je veoma nezgodno provaliti sta se tu uopste radi, ali sve mi deluje da je problem nastao zbog komplet lose postavke logike kojom se radi taj edit. Koja je veza izmedju peglaId i daskaId sa id na drugoj stranici?
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 11:49 - pre 155 meseci
Pozdravljam,

e sroci ti meni ovo, nema sta. Sigurno poznajes joomla! CMS. Moduli, komponente i sl. E ako poznajes, onda ti nece bitiproblem razumjeti slijedece.

Komponenta izvlaci iz baze neke informacije. Recimo: ime, prezime, broj telefona, JMBG. Lupio sam bez veze. To se moze prikazati tamo gdje je namjenjeno i to sve tako radi. Za svaki takav unos, naravno postoji ID (vise njih - u koju kategoriju spada i sl.)

Recimo da sam otvorio jedan unos. Ja bih sada zelio recimo, broj telefona prikazati negdje drugo na stranici, bilo gdje. Da bi to uradio, moram od nekud pokupiti ID broj unosa koji je trenutno otvoren u browseru. (ne vidim drugi nacin).

Znaci, procitam ID i zatim u bazi potrazim podatak "broj telefona" za ID artikla koji je trenutno otvoren. I onda se napravi query, izvice se "broj telefona" i prikaze tamo gdje zelim. Ovo radi ako zelim prikazati recimo negdje na index.php, nekom drugom djelu stranice i sl.
Ali ne radi na jednom specificnom mjestu. Samo tu nece! Nece jer tu ne moze dobiti ID koji se zahtjeva iz URL-a (jer URL koji dobije ne sadrzi trazenu variablu).

Nadam se da si sada shvatio. E stoga ja trazim nacin da negdje nekako nesto privremeno pohranim i nekako "uvucem" tu vrijednost variable tamo gdje je "parsiranjem" URL-a (napominjem, krivog) ne mogu dobiti. Ako ja na tom mjestu ID rucno dodjelim, podatci se prikazu bez problema. Ali zelim da je to dinamicno :-). Heh!

Jos nisam probao ovo sa session.

Mislim da ako posjetitelj otvori novi unos sa drugim ID-em, session ce se izmjeniti (poprimiti drugu vrijednost) i za taj unos ce se prikazatni njegob "broj telefona".
Ako nisam u pravo reci pa da vidim sta cu.

Ipak hvala na strpljenju.
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
91.148.82.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 12:03 - pre 155 meseci
Ako sam dobro razumeo primer, tebi treba da ako se trenutno nalazis na stranici
index.php?product_id=5 i kliknes na neki link, dobijes jos vezanih podataka za taj proizvod?
Samo stavis da je link ka podacima nesto nalik index.php?module=show_details&fk_product_id= . $_GET['product_id'];
pa na novootvorenoj stranici uzmes taj id is $_GET['fk_product_id']
Ti kad god gledas neki proizvod moras imati njegov ID negde nekako, bilo u petlji ako ih ima vise, ili iz GET-a ako je jedinstven. Pa link ka novoj stranici gradis tako da on sadrzi vezu ka referentnom itemu/proizvodu.
Znaci ako nemas promenjivu, napravis je i prosledis, to je uobicajna praksa, ako pak ne budes mogao, onda idi preko sesije, ili kako ti je lakse pa vidi usput probleme ako se neki javi uopste.
Ali neces moci sesijom da prikazes taj link pravilno ako je recimo na stranici nekoliko proizvoda, ako ti mozda i to zatreba, onda je najbolje da linkovima prosledjujes parametre, na kraju krajeva, URL tome i sluzi.
Ako si na to mislio?
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 12:38 - pre 155 meseci
Poz!

Ne ne ne, ne mislim graditi link za prikazivanje dodatnih informacija. Te informacije trebaju biti prikazane onda kada je link vec otvoren, a uslov je ID.

Imam query koji iz baze izvlaci odredjene informacije: Ime iprezime, adresa, JMBG. E kada ja otvorim stranicu za taj artikal koji je jedinstven po svom ID-u, dobijem prikazane sve navedene informacije.
Imam drugi query koji isto tako izvaci informacije, u ovom slucaju samo "broj telefona". Kako ce znati koji broj telefona da uzme ako ih ima... stotine??!!??
E onda ja u query-u kazem: izmi podatak (broj telefona) za artikal koji se trenutno vidi na stranici.
(da bi on znao sta se to vidi na stranici odnosno sta posjetitelj gleda, uzme ID artikla iz URL-a i samo za taj ID prikaze "broj telefona".

Valjda si sada skuzio.

Znam kako sastaviti URL iz par parametara, meni ne treba to.


Samo da dodam da koristim AJAX tamo gdje zelim prikazati "broj telefona". Vjerojatno skripta blokira prilaz punom URL-u stranice. Informacije su podjeljene u po tabovima, u jedom od tabova se nazali mjesto za prikaz broja telefona. U drugom tabu je recimo "Vremenska prognoza", u trecem je recimo "slike vezane za taj artikal koji je otvoren".

Znaci, ja cu dodatne informacije o tome sto je posjetitelj otvorio prikazivati u tabovima.
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 13:49 - pre 155 meseci
Samo kratko, makeo sam ovo polje za prikaz izvan onog Taba i sve radi savrseno. Kako otvorim koji artikal tako se na odredjeno polje ucitaju neki detaljni podatci uzeti iz tog artikla, recimo "broj telefona".

Probao sam ovo sa SESSION. Iz session mogu pokupiti vrijednost, to isto tako radi. Ali ne radi kada tu vrijednost trebam prikazati u Tabu.
Znaci: echo $_SESSION['neki_key']; mi nista ne izbaci. Cudno. Idem probati jos par stvarcica pa se javim.


*************************************************

Proradilo je!!! Idem sada kuci sav sretan :-). javim se jos!

[Ovu poruku je menjao Okram_marko dana 17.08.2009. u 15:16 GMT+1]
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

Man-Wolf
Mihailo Joksimovic
Beograd

Član broj: 17016
Poruke: 873
91.148.88.*



+13 Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 14:10 - pre 155 meseci
Ja stvarno nemam pojma sta ti radis ))

Nesto si resio, ali te nesto i dalje muci ?? I o kakvim Tab-ovima pricas ??

Ajde vidi ostavi neki kod, a mos i link do tog sajta na kome radis (slika je 1000 reci )

EDIT:

Cek, mislim da sam te skontao donekle. Znaci, ti imas jednu stranicu koja prikazuje neke detalje o nekom artiklu. E sad, ono sta tebi treba, jeste da pokupis ID od tog artikla koji je prikazan, kako bi mogao na drugoj stranici, da izvuces neke druge podatke vezane za taj artikal ?? Je l' to u pitanju ??
 
Odgovor na temu

peromalosutra
Ivan Rajkovic
Software engineer
Luxoft
Berlin

Član broj: 54774
Poruke: 851
*.customer.blic.net.



+144 Profil

icon Re: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a17.08.2009. u 14:35 - pre 155 meseci
Ako vec koristis joomla, probaj sa
Code:

$id =  JRequest::getInt('id',0);


Prvi parametar je ime vrijednosti koju uzimas, a drugi je default vrijednost, u slucaju da se prva ne nalazi u linku.
Upravo pisem jednu joomla komponentu i koristim istu metodu da bih pokupio vrijednost iz URL-a, tako da mi nije jasno zasto to ne bi radilo ..
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Izdvajanje vrednosti parametara iz URL-a

Strane: 1 2

[ Pregleda: 3146 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.