Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[VB 2008] Kontrolna matrica nepoznatog broja pictureboxova

[es] :: .NET :: [VB 2008] Kontrolna matrica nepoznatog broja pictureboxova

[ Pregleda: 3640 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

AleXys
djak
Beograd

Član broj: 184909
Poruke: 134
87.250.57.*

Sajt: seminarski.webege.com


Profil

icon [VB 2008] Kontrolna matrica nepoznatog broja pictureboxova10.08.2009. u 10:46 - pre 181 meseci
Zelim da matrici dodelim kontrola pictureboxova, na primer, da mi pb(1).image bude isto što i picturebox1.image

Problem je što se ne zna koliko postoji pictureboxova, nekad može imati 3, nekad 15, nekad 25, broj se stalno menja, pa nije moguće da sam ispišem, jer ne znam koliko će ih biti.

Kako to mogu da uradim?

P.S. Ako pomaže, znam kako da pronađem broj pictureboxova:
Code:
Dim kontrola As Control
        For Each kontrola In Me.Controls
            If TypeOf kontrola Is PictureBox Then
                b = Mid(kontrola.Name, 11)
                Exit For
            End If
        Next


b sada sadrži broj pictureboxova.

Izgleda jednostavno, ali ne znam kako ovo da rešim, a veoma mi je potrebno.
 
Odgovor na temu

MarkoBalkan

Član broj: 141124
Poruke: 1624
...133.40-dsl.net.metronet.hr.



+19 Profil

icon Re: [VB 2008] Kontrolna matrica nepoznatog broja pictureboxova11.08.2009. u 12:17 - pre 181 meseci
kad ih bude 3 jel znaš tada da će ih biti 3?

ako znaš, tu vrijednost staviš u for petlju.

a o čemu ti ovisi broj?


učitaš 3 dodijeliš nekoj varijabli.
x=3
i onda pustiš kroz for petlju.
for i=0 to x
 
Odgovor na temu

AleXys
djak
Beograd

Član broj: 184909
Poruke: 134
87.250.57.*

Sajt: seminarski.webege.com


Profil

icon Re: [VB 2008] Kontrolna matrica nepoznatog broja pictureboxova11.08.2009. u 23:59 - pre 181 meseci
Misliš na:
Code:

x=3

for a as integer = 1 to 3
pb(a) = pictureboxa (ili pictureboxa), ili picturebox + a, ili picturebox & a?
next



???
 
Odgovor na temu

MarkoBalkan

Član broj: 141124
Poruke: 1624
..136.202-dsl.net.metronet.hr.



+19 Profil

icon Re: [VB 2008] Kontrolna matrica nepoznatog broja pictureboxova12.08.2009. u 11:03 - pre 181 meseci
ne znam što ti je cilj napraviti i iz kojeg podatka znaš koliko ti treba picturebox-a?
 
Odgovor na temu

DarkMan
Darko Matesic

Član broj: 20445
Poruke: 572
77.46.228.*

Jabber: DarkMan


Profil

icon Re: [VB 2008] Kontrolna matrica nepoznatog broja pictureboxova12.08.2009. u 14:43 - pre 181 meseci
C#
Code:

        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
            PictureBox[] items = GetPictureBoxes(this.Controls);
        }

        public PictureBox[] GetPictureBoxes(Control.ControlCollection controls)
        {
            List<PictureBox> items = new List<PictureBox>();
            if(controls != null && controls.Count > 0) {
                foreach(Control control in controls) {
                    if(control is PictureBox) items.Add((PictureBox)control);
                }
            }
            return items.ToArray();
        }


konvertovano u VB.NET (http://www.developerfusion.com/tools/convert/csharp-to-vb/)
Code:

Public Sub New()
    InitializeComponent()
    Dim items As PictureBox() = GetPictureBoxes(Me.Controls)
End Sub

Public Function GetPictureBoxes(ByVal controls As Control.ControlCollection) As PictureBox()
    Dim items As New List(Of PictureBox)()
    If controls IsNot Nothing AndAlso controls.Count > 0 Then
        For Each control As Control In controls
            If TypeOf control Is PictureBox Then
                items.Add(DirectCast(control, PictureBox))
            End If
        Next
    End If
    Return items.ToArray()
End Function

 
Odgovor na temu

AleXys
djak
Beograd

Član broj: 184909
Poruke: 134
87.250.55.*

Sajt: seminarski.webege.com


Profil

icon Re: [VB 2008] Kontrolna matrica nepoznatog broja pictureboxova12.08.2009. u 16:13 - pre 181 meseci
Hvala ti puno, ali nažalost, pojavljuje mi se greška kada upotrebim tu novo napravljenu matricu.

Index was outside the bounds of the array.

Kao index sam upotrebio 3, a pictureboxa imam 3.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: [VB 2008] Kontrolna matrica nepoznatog broja pictureboxova

[ Pregleda: 3640 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.