Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Uzimanje podataka iz XML ili slicnog fajla

[es] :: Web dizajn i CSS :: Uzimanje podataka iz XML ili slicnog fajla

[ Pregleda: 2122 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

grabber
Gorazde

Član broj: 213110
Poruke: 172
92.36.214.*



Profil

icon Uzimanje podataka iz XML ili slicnog fajla26.07.2009. u 22:57 - pre 136 meseci
Eh ovako, imam web stranicu koja je radjena u dreamweaveru, eh sad posto je malo zeznuto svaki put mijenjati cijeli fajl prilikom dodavanja novih vijesti, je li postoji nacin da recimo web stranica uzima podatke iz nekog xml ili nekog drugog fajla sa servera, znaci da samo mijenjam taj fajl, a da se automatski podaci mijenjaju i na stranici? Ako je to moguce, moze li mi neko blize objasniti na koji nacin? Hvala unaprijed
 
Odgovor na temu

Ivan Ivanic
Ivan Ivanic
Freelance, Anywhere
Fruška Gora

Član broj: 203038
Poruke: 179
*.ptt.rs.

Sajt: ivan.yggdrasillcode.com


Profil

icon Re: Uzimanje podataka iz XML ili slicnog fajla26.07.2009. u 23:05 - pre 136 meseci
Treba ti neki tip dinamičke strane. Treba ti neka server side tehnologija koja će ubacivati vesti u tvoju stranicu. E sad da li će iz xml-a ili db to je već druga stvar. Je li imaš nekog iskustva u radu sa server side tehnologijama?
Rad rad i samo rad :-D
 
Odgovor na temu

grabber
Gorazde

Član broj: 213110
Poruke: 172
92.36.189.*



Profil

icon Re: Uzimanje podataka iz XML ili slicnog fajla27.07.2009. u 01:02 - pre 136 meseci
nemam bas nekog iskustva (osim onih gotovih cms tipa joomla, wp, drupal itd), evo sad pokusavam na racunaru dici mysql server i pomocu nekih tutoriala radim sa dreamweaverom, napravio sam bazu i to sve, kad hocu da je povezem u dreamweaveru, ne moze je pronaci, evo kakvu gresku javi:

 
Odgovor na temu

grabber
Gorazde

Član broj: 213110
Poruke: 172
92.36.187.*



Profil

icon Re: Uzimanje podataka iz XML ili slicnog fajla27.07.2009. u 01:56 - pre 136 meseci
skuzio sam ovo, bila je greska u putanjama... eh sad sve sam otprilike skontao, sad me zanima sljedeca stvar:

kako napraviti da u polje u bazi unesem putanju do slike, a da u macromediji u polju tabele prikaze sliku sa te putanje?

EDIT:

i ovo sam skuzio, znaci samo:

<img src=<?php echo $row_rec1['slika']; ?> width="187" height="187" />
 
Odgovor na temu

grabber
Gorazde

Član broj: 213110
Poruke: 172
92.36.149.*



Profil

icon Re: Uzimanje podataka iz XML ili slicnog fajla27.07.2009. u 16:02 - pre 136 meseci
eh sad ovdje sam zapeo pa molim vas ako neko zna odgovor: kako da napravim "dinamicku" sirinu stranice, npr ako je manja rezolucija monitora da budu kraci redovi teksta i to, i kako da "loopujem" usku sliku recimo sirinom cijelog ekrana?
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
*.telenor.co.yu.



+303 Profil

icon Re: Uzimanje podataka iz XML ili slicnog fajla27.07.2009. u 17:43 - pre 136 meseci
width="100%"
 
Odgovor na temu

grabber
Gorazde

Član broj: 213110
Poruke: 172
92.36.166.*



Profil

icon Re: Uzimanje podataka iz XML ili slicnog fajla27.07.2009. u 17:54 - pre 136 meseci
aaa to je to, hvala puno!
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Uzimanje podataka iz XML ili slicnog fajla

[ Pregleda: 2122 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.