Druga sam godina...NRT smer.
Prvo da kazem da su MNOGO obecavali, ali nista nisu ispunili. Npr. iz mreza je profesorica rekla: "Radimo WinNT/2k i Linux - kao sto vidite, trudimo se da sve novije tehnologije pokrijemo..." a pre neki dan je rekla: "Radicemo najpopularniji OS Win2000,a Linux necemo raditi - to cete uciti iz operativnih sistema...", onda, drugo, rekli su bice internet za dz za studente VETS-a, a evo nedavno se ovorio net cafe u okviru skole i naravno placa se...
Sto se tice skolovanja, do sada je najozbiljnije bilo programiranje...Mislim da je ovo, za sada, jedini predmet koji vredi. Ostalo kao sto je rekao impaque:
1) Uvod u Obj.Prog(Visal Basic): Knjiga iz koje smo ucili PREPUNA gresaka!
2) Aplikativni softver: Kada sam rekao drugu dobio sam 10 iz Aplikativnog softvera, on mi je rekao:" U jeee, bravo, vec radite programiranje?", a aplikativni softver je toliko smesan - Office za dummies kako je rekao imp.
3) Baze podataka: ovo nije los predmet mada na vezbama je stvarno shit - sta ce mi koji k**** QBE??? Ali sva sreca radili smo ANSI SQL, a i gotivim Obradovica!
4) Multimedijalno racunarstvo: Photoshop Flash i Dreamweaver - najosnovnije stvari koje svaki kreten moze da nauci iz tutorijala...
5) Montaza i servisiranje racunara: Nista nisam naucio...Neozbiljan mi predmet...
ORT 1 i 2 su mi bili mnogo zanimljivi iako se ne palim na hardware...Nisam birao nikakve animacije i multimedijalna sranja jer to ne volim - to mogu sam da naucim. Ljudi koji su birali Projektovanje pomocu racunara, rekli su mi da crtaju kvadrate i zvezde u Visio-u (mada su crtali kvadrate i u AUTOCAD-u, da ne bude da lazem :)
Dakle ova skola je definitivno dobar izbor za novajlije u racunarskom svetu. Bas kako je neko ovde rekao ova skola je "Uvod U..." - k
Sto se mene tice, ne volim sto se toliko forsira Win (nemam nista protiv samog Win-a), jer volim Unix. Zato jedva cekam Operativne sisteme jer cemo iz toga uciti nesto i o Unix-u...
Ispiti: svako moze da nauci za 6... I nije teska skola - imas vremena da ucis nesto sto volis pored obaveza u skoli.
Glavna poruka: U ovu skolu idem da bih imao Diplomu! Posle toga ide ozbiljniji deo zivota.
Unices are great!