Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Trazim Skolu za programera

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Trazim Skolu za programera

[ Pregleda: 4458 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Krivan
Ivan Valusek
Novi Sad,Srbija

Član broj: 224792
Poruke: 1
93.87.153.*



Profil

icon Trazim Skolu za programera06.06.2009. u 21:37 - pre 153 meseci
Imam 13 god ne znam nista o programiranju ali bih jakozeleo da naucim. Ako ima neka skola programera u NS ili step-by-step tutorijal na internetu gde bih mogao da krenem od nule. Sta prvo da gledam, gde da trazim.. nasao sam brdo linkova ali sve mi je to spansko selo jer kazem krenuo bih od nule..


[Ovu poruku je menjao Krivan dana 06.06.2009. u 22:48 GMT+1]
 
Odgovor na temu

reject
Ivan Pesic
Bgd

Član broj: 7659
Poruke: 2209
89.110.221.*

Sajt: misc.comli.com


Profil

icon Re: Trazim Skolu za programera07.06.2009. u 10:16 - pre 153 meseci
Citat:
Krivan: ne znam nista o programiranju ali bih jakozeleo da naucim.

Pazi, programiranje je sirok pojam. Neko i pisanje raznih skripti naziva programiranjem.
Moj savet ti je da krenes sa c/c++, pa ces kasnije lako da "predjes" na bilo sta drugo (java,c#...).

Skini free varijantu visual studia sa:
http://www.microsoft.com/express/vc/

Vidi:
http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/
http://www.functionx.com/cpp/index.htm

nabavi knjige, recimo:
http://www.amazon.com/Programm...jarne-Stroustrup/dp/0201889544

Mass murder ain’t just painless,
Now we’ve made it cute.


The Church Of The Holy Transistor
 
Odgovor na temu

Sapphire
Denis Biondić
.NET software developer
Nürnberg, Germany

Član broj: 213086
Poruke: 290
212.39.113.*



+6 Profil

icon Re: Trazim Skolu za programera07.06.2009. u 13:05 - pre 153 meseci
Sto se tice C++-a, i ja ti ga preporucujem. Ipak, shvati da je to definitivno najtezi i najkomplikovaniji jezik za pocetnika. Nemoj da te to nisposto obeshrabruje, samo navali, sam ces sebi biti zahvalan jako mnogo puta kasnije.

E sad, ima par stvari iz prethodnog posta, s kojima se ne slazem:

Citat:
reject:
Skini free varijantu visual studia sa:
http://www.microsoft.com/express/vc/


Ovo ti je potpuno nepotrebno za pocetak. 'Em je velik za download. 'em 90% stvari neces koristiti. Moja preporuka ti je stari dobri Dev-C++. Iako mu je prestao razvoj vec poodavno, to ne predstavlja nikakav problem. Evo linka za download:
http://sourceforge.net/project..._setup.exe&use_mirror=garr



Ovu knjigu niposto nemoj sebi nabavljati, jer nikako nije za pocetnike. Od knjige koju ces nabaviti, zavisi najvise kakav si sa engleskim jezikom. Postoji mnogo boljih knjiga, dosta je prevedeno, tako da to ne bi trebao biti problem. Ja sam pocinjao sa Teach Yourself C++ in 21 Days : http://newdata.box.sk/bx/c/ . Cujem da je i Demistificirani C++ od Julijan Šribar-a i Boris Motik-a popularan...

EDIT: Evo linka za opis druge knjige: http://free-zg.htnet.hr/jsribar/index.html
My programs don’t have bugs, they just develop random features.
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Moderator
Član broj: 37636
Poruke: 1237



+93 Profil

icon Re: Trazim Skolu za programera07.06.2009. u 13:50 - pre 153 meseci
Na poslu koristim Visual C++, ali reko ajd kod kuće da imam nešto besplatno i instaliram Dev-C++. Uopšte mi nije legao, slab editor, kljakavo debagovanje, sve sporo... Na kraju sam uzeo VC++ Express. Ima fora da se skine i instalira samo VC++ Express, bez ostalih stvari. Posle ti treba samo još SDK (ne skidaj MSDN ako imaš internet, a ne treba ti F1 help, jer sve lepo imaš na Microsoftovom sajtu).
 
Odgovor na temu

Sapphire
Denis Biondić
.NET software developer
Nürnberg, Germany

Član broj: 213086
Poruke: 290
212.39.113.*



+6 Profil

icon Re: Trazim Skolu za programera07.06.2009. u 14:16 - pre 153 meseci
Citat:
Mihajlo Cvetanović: Na poslu koristim Visual C++, ali reko ajd kod kuće da imam nešto besplatno i instaliram Dev-C++. Uopšte mi nije legao, slab editor, kljakavo debagovanje, sve sporo... Na kraju sam uzeo VC++ Express. Ima fora da se skine i instalira samo VC++ Express, bez ostalih stvari. Posle ti treba samo još SDK (ne skidaj MSDN ako imaš internet, a ne treba ti F1 help, jer sve lepo imaš na Microsoftovom sajtu).


Pa ne mogu se ni porediti, ali smatram da za pocetak i programe ne vece od 50-100 LoC i ne treba vise ... Meni je sam pojam debugger-a na pocetku zvucao kao black art :)

btw, slab editor, sporost (ja se toga bas i ne sjecam?), sve su to stvari koje nerviraju samo iskusnije programere ... Dobar editor koda nece nikoga nauciti da pravi pregledan kod, tako da i to nema nikakve veze.
My programs don’t have bugs, they just develop random features.
 
Odgovor na temu

reject
Ivan Pesic
Bgd

Član broj: 7659
Poruke: 2209
*.ptt.rs.

Sajt: misc.comli.com


Profil

icon Re: Trazim Skolu za programera10.06.2009. u 11:53 - pre 153 meseci
Ja sam vc express preporucio zato sto je dzabe, a predstavlja ono sto ce covek verovatno i kasnije
da koristi u "komercijalne svrhe".
Skoro sam, za jedan nekomercijalan projekat :D skinuo samo vc# express, .net framework 3.5 i
XNA studio 3.0 i to je sa prosecnim adsl-om relativno brzo skinuto i sve se instaliralo i proradilo
vrlo lako.

Istina je da za ucenje nema potrebe za vs okruzenje, ja sam ucio kombinaciom nekakvog notepada
i pozivanjem kompajlera i linkera iz komandne linije (ne secam se detalja, to je bilo davno na amigi),
pa mislim da ljudi koji danas uce ne moraju da se tako muce, mada nije lose da probaju cisto da
shvate kako sta radi nakon sto se stisne ctrl-f5.
Mass murder ain’t just painless,
Now we’ve made it cute.


The Church Of The Holy Transistor
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Trazim Skolu za programera

[ Pregleda: 4458 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.