Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sortiranje podataka???

[es] :: .NET :: Sortiranje podataka???

[ Pregleda: 2204 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Sortiranje podataka???04.06.2009. u 14:50 - pre 146 meseci
Ima bazu u kojoj ima odredjene tekstove recimo u polju text... na osnovu nekog upita veznaog za druge podatke dobijem recim 20 rezultat, i to je sve ok
Problem je sledeci, posto je rec o tekstovima iz crkvenih knjiga potrebno mi je da te tekstove sortiram po odredjenom redosledu koji inace nije abecedni...
Recim da svi tekstovi treba da se sloze po sledecem rasporedu a,b,n,r,t,w,s...
Znaci da sam napravim niz po kome ce se sortirati. Naravno, bilo bi dobro da se sortiranje primen na celiokupan tekst ili najmanje prvih 10 karaktera.
Da li neko ima ideju kako ovo odraditi???
Resenje ne mora biti u upitu...
 
Odgovor na temu

toocold
Smed.Palanka

Član broj: 26373
Poruke: 25
80.93.254.*



Profil

icon Re: Sortiranje podataka???04.06.2009. u 22:30 - pre 146 meseci
Ajde daj lepo objasnjenje sa recimo nekim primerom, nije mi jasno ono a,m,j,k,l... a posle kaze da se sortira najmanje 10 karaktera.
 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
91.148.85.*

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: Sortiranje podataka???04.06.2009. u 22:50 - pre 146 meseci
napravi svoju klasu koja ce implementira IComparer,

i onda kod klasa koje imaju Sort() metodu umesto nje zoves Sort(Icomparer)
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Sortiranje podataka???05.06.2009. u 15:51 - pre 146 meseci
Citat:
toocold: Ajde daj lepo objasnjenje sa recimo nekim primerom, nije mi jasno ono a,m,j,k,l... a posle kaze da se sortira najmanje 10 karaktera.


pa prosto imam neke tekstove

Arteks
Exterra
Infiniti
Garman
Kiko

i abecedno (standardno) sortiranje bi bilo
Arteks, Exterra, Garman, Infiniti, Kiko
dake slaze po redosledu a,b,c,d,e,f,g.......

A meni treba da npravi sortiranje po svom redosledu.
Recimo e,i,a,g,k.... ili konkretno
Exterra, Infiniti, Arteks, Garman, Kiko
znaci treba mi redosleda koji cu sam napraviti

Citat:
sallle: napravi svoju klasu koja ce implementira IComparer,

i onda kod klasa koje imaju Sort() metodu umesto nje zoves Sort(Icomparer)

hmm...
Pa ne znam kako to da napravim, ako moze neka pomoc... Svakako cu sada malo da potrazim po netu
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
79.101.207.*



+987 Profil

icon Re: Sortiranje podataka???05.06.2009. u 17:12 - pre 146 meseci
Ovo nije bas savrseno resenje ali ti daje primer kako treba uraditi:

Code:

using System;
using System.Collections.Generic;

namespace StringSort
{
    class Program
    {
        static void Main()
        {
            List<string> lista = new List<string> {"Arteks", "Exterra", "Infiniti", "Garman", "Kiko"};

            lista.Sort(new Sorter());
            lista.ForEach(Console.WriteLine);
            Console.ReadKey();
        }    
    }

    public class Sorter : IComparer<string>
    {
        private List<char>niz = new List<char>{'E', 'I','A','G','K'};
        public int Compare(string x, string y)
        {
            int manjaDuzina = x.Length > y.Length ? y.Length : x.Length;

            if (manjaDuzina == 0) return 0;
            for (int i = 0; i < manjaDuzina; i++)
            {
                if (niz.IndexOf(x[i]) > niz.IndexOf(y[i])) return 1;
                if (niz.IndexOf(x[i]) < niz.IndexOf(y[i])) return -1;
            }
            return 0;
        }
    }   
}


[Ovu poruku je menjao Igor Gajic dana 05.06.2009. u 18:25 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Sortiranje podataka???

[ Pregleda: 2204 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.