Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako izmeriti koliko resursa trosi strana?

[es] :: Web razvoj :: Kako izmeriti koliko resursa trosi strana?

[ Pregleda: 3804 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sojic
Dalibor Sojic
Makedonija

Član broj: 7051
Poruke: 796
80.77.157.*

Sajt: right-sock.net


+1 Profil

icon Kako izmeriti koliko resursa trosi strana?21.05.2009. u 00:16 - pre 184 meseci
Sigurno ima, ali ne znam koja, ekstenzija za FF (moze i drugi metod) koji ce da ispise statistiku koliko odredenja strana trosi resursa.

Recimo.... imam java script... koliko vremena je potrebno da se izvrsi i koliko memorije potrosi.

routing protocols enable routers to route routed protocols!
 
Odgovor na temu

kalimeroBench
Borislav Srdic

Član broj: 153083
Poruke: 36
91.148.84.*



Profil

icon Re: Kako izmeriti koliko resursa trosi strana?21.05.2009. u 06:13 - pre 184 meseci
Odlicna analiza sajta


http://websiteoptimization.com/services/analyze/


Sve sto je sad veliko, nekad je bilo malo
 
Odgovor na temu

Tudfa
Jovicevic Vladimir

Član broj: 152699
Poruke: 384
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Kako izmeriti koliko resursa trosi strana?21.05.2009. u 09:49 - pre 184 meseci
Imaš u okviru firebug-a

http://getfirebug.com/js.html

pogledaj pod "Profile JavaScript performance"

A što se tiče server side zauzeća memorije , u slučaju da koristiš PHP(za ASP ti ne mogu tačno reći) tu koristim memory_get_usage()
Za brzinu izvrsenja php skripta obično zabeležim $start_time odmah na početku, $end_time na kraju, i onda posle toga samo $exec_time = $end_time - $start_time.
Tu možeš da iskoristiš funkcije time() i microtime().
 
Odgovor na temu

vilyu
Web Developer
Beograd, Srbija

Član broj: 1188
Poruke: 444



+2 Profil

icon Re: Kako izmeriti koliko resursa trosi strana?21.05.2009. u 10:21 - pre 184 meseci
A ako zelis jos detaljnije informacije o izvrsavanju PHP script-a, na server mozes da instalirs xdebug i da ukljucis njegov profiler. Tako ces dobiti informacije koliko se svaka pojedinacna metoda izvrsavala, jela memorije i sl. Rezultati ce biti nesto losiji nego da je profiler iskljucen, jer i on sam trosi resurse, ali ces imati informaciju koje su ti kriticne metode koje bi trebalo da optimizujes.
Pera električar 0637129710, BG, preporučujem.
 
Odgovor na temu

[es] :: Web razvoj :: Kako izmeriti koliko resursa trosi strana?

[ Pregleda: 3804 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.