Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

KeyPress problem :(

[es] :: .NET :: KeyPress problem :(

[ Pregleda: 1614 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon KeyPress problem :(20.04.2009. u 08:39 - pre 148 meseci
Potrbno mi je da iskljucim tacku (.)

Probao sam na sledeci nacin, u KeyPress events text box-a sam dodao
Code:
If e.KeyChar = "." Or Not IsNumeric(e.KeyChar) Then
'neki kod (obavestenje...)
e.Handled = True
End If
Sto se tice numerickih tastera to sve lepo radi ali se i tacka (.) svrstava u iste
pokusao sam i umesto e.KeyChar = "." da stavim e.KeyChar = ChrW(46) ili e.KeyChar = ChrW("46")

Gde gresim?
 
Odgovor na temu

WhiteAngelBoy75
WhiteAngel Boy
Belgrade

Član broj: 61687
Poruke: 45
79.101.209.*



Profil

icon Re: KeyPress problem :(20.04.2009. u 14:52 - pre 147 meseci
Tvoj kod radi... u Visual Studio 2008... !!!

Code:

 
   Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs)  
   Handles TextBox1.KeyPress
        If e.KeyChar = "." Or Not IsNumeric(e.KeyChar) Then
            MsgBox("Uneli ste tacku ili slovo !!!")
            e.Handled = True

        End If



Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: KeyPress problem :(20.04.2009. u 18:29 - pre 147 meseci
hmm.... sad ni meni nije jasno u cemu je stvar.
Bas sam zbog toga sto bi tako trebalo da radi i postavio pitanje.

Pogledacu sta bi moglo biti ....
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: KeyPress problem :(20.04.2009. u 21:15 - pre 147 meseci
nasao sam problem ... izvinjavam se na pometnji :)
Sada me zanima jos nesto.
Imam polje u koje se moze umositi samo broj (decimalni) i naravno del, back i enter....
Mozda je preterano ali me zanima kako da zabranim da se kacka ponovi 2 puta u unosu?
Da se recimo nebi mogao dogoditi unos tipa 2.35. ako me razumete

P.S. Greska je bila u dozvoli enter, del i back
 
Odgovor na temu

WhiteAngelBoy75
WhiteAngel Boy
Belgrade

Član broj: 61687
Poruke: 45
93.87.148.*



Profil

icon Re: KeyPress problem :(22.04.2009. u 08:41 - pre 147 meseci
Evo ti nesto iz moje glave... verovatno postoji neki strucniji nacin ali ovo je jednostavno i radi posao... !!!
Obrati paznju da u nekim zemljama umesto "." ljudi koriste "," !!!

Code:


 Public BrojTacaka As Short = 0
    Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs)   
    Handles TextBox1.KeyPress
        If e.KeyChar = "." Then
            BrojTacaka += 1 ' broji tacke
            If BrojTacaka > 1 Then 'ako ima vise od jedne, greska
                MsgBox("Uneli ste dve ili vise tacaka!")
                BrojTacaka = 0 ' resetuje brojcanik na nulu
                TextBox1.Text = ""  'obavezno isprazniti TextBox1.Text 
                e.Handled = True

            End If
        End If
    End Sub

 

 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: KeyPress problem :(

[ Pregleda: 1614 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.