Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Windows CE aplikacija (VB.Net i Access)

[es] :: .NET :: Windows CE aplikacija (VB.Net i Access)

[ Pregleda: 1526 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

greedy24
Zagreb

Član broj: 219449
Poruke: 2
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Windows CE aplikacija (VB.Net i Access)13.04.2009. u 17:02 - pre 148 meseci
Evo po ne znam koji put isto pitanje, ali ovaj put malo konkretnije. Svaka pomoć je dobrodošla. Ovako, radi se o aplikaciji za Windows CE mobilne uređaje (pisana u VB.Net-u). Točnije, o aplikaciji koja vodi računa o voznom redu autobusa. Detaljnije, VB.Net kod vidi koliko je sati na sistemskom satu, spoji se na bazu (koja je ispunjena voznim redom autobusa) i izbaci mi na displayu kad slijedeći bus polazi. (Naoko) vrlo jednostavno. Početni kod imam (Visual Studio 2005 okruženje, .NET Framework SDK), problem mi stvara connection string na bazu, i kako to sve uskladiti sa sistemskim satom. Ako bi mi neko mogao pomoći u ovome, bio bi jako zahvalan jer radi se o mom diplomskom radu, a nisam baš na ti s VB.Netom. Hvala unaprijed.
Of all the things i've lost i missmy mind the most
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Windows CE aplikacija (VB.Net i Access)13.04.2009. u 22:08 - pre 148 meseci
Pa imas li nesto? Gde je zapravo problem, primer , poruka...

Sto se tice sata, kako bi pravio ocitavanje baze , na koji vremenski preiod?
Evo jednog najprostijeg primera kako mozes da proveravas na svaki minut

dodas Timer , jdan txtbox recimo da se zove minuti
u Timer Tick Events dodas da je minuti.Text = TimeOfDay.Minute
u minuti TextChanged dodas sve sto treba da se odradi kada se promeni vrednost minuta ili ti kada prodje minut
Code:
Public Class Form1
    Private Sub Timer_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer.Tick
        minuti.Text = TimeOfDay.Minute
    End Sub

    Private Sub minuti_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles minuti.TextChanged
        ''stavis sve sto treba da se dogodi na svaki minut
    End Sub
End Class

sigurno ima i boljih resenja, ni ja nisam na ti sa VB :))), ali ima ovde ljudi koji se dobro poznaju sa njim ;) samo daj malo vise... ucestvuj malo i ti :)
 
Odgovor na temu

greedy24
Zagreb

Član broj: 219449
Poruke: 2
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Windows CE aplikacija (VB.Net i Access)14.04.2009. u 17:51 - pre 148 meseci
Ovo je moj kod dosad. Tek je započet, za početak bilo bi mi korisno gdje i kako da ubacim connection string na bazu:

Public Class Form1

Private Sub Form1_Closed(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Closed
Application.Exit()
End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Me.ComboBox1.Items.Clear()
Me.ComboBox1.Items.Add("proba")
Me.ComboBox1.Items.Add("proba1")


End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Label1.Text = ComboBox1.SelectedItem
Label1.Text = Now.DayOfWeek
End Sub
End Class

Nije mnogo, samo jedan padajući izbornik u kojem bi trebao izabrati broj linije autobusa, i kad se to izabere, VB bi se trebao spojiti na napravitu bazu i naći tu autobusnu liniju u njoj, pa izbaciti slijedeći autobus koji polazi. S tim da kod pripazi jeli radni dan, subota ili praznik, jel polasci nisu isti tim danima.
Of all the things i've lost i missmy mind the most
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Windows CE aplikacija (VB.Net i Access)

[ Pregleda: 1526 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.