Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

stampanje int u bin obliku

[es] :: C/C++ programiranje :: stampanje int u bin obliku

[ Pregleda: 2379 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Chorlya

Član broj: 4543
Poruke: 29
*.neobee.net



+1 Profil

icon stampanje int u bin obliku03.12.2003. u 20:06 - pre 247 meseci
Treba da odstampam int u binarnom obliku na izlazu i bez razmisljanja sam probao sa %b da bi (posto dolazim iz PHP-a), na moje veliko iznenadjenje, saznao da to ustvari nije validan identifier i da tako nesto ni ne moze da se odradi sa prinf f-jama.

Da li neko zna za neku standardnu f-ju u MSVC kojom bi se int mogao stampati u bin obliku?
Nesto kao

Code:

int broj = 100;
printf("bin: %b", broj);


Hvala na pomoci,
Nemanja
 
Odgovor na temu

Beban
Beograd

Član broj: 6351
Poruke: 39
*.proxy.cg.yu



Profil

icon Re: stampanje int u bin obliku03.12.2003. u 21:46 - pre 247 meseci
Probaj sa funkcijom:
char *_itoa( int value, char *string, int radix )
da tvoj integer konverujess u pointer na char.
Posle to mozzess da sstampass kako zzeliss.
 
Odgovor na temu

Chorlya

Član broj: 4543
Poruke: 29
*.neobee.net



+1 Profil

icon Re: stampanje int u bin obliku04.12.2003. u 01:38 - pre 247 meseci
Hvala Beban, to je ono sto sam trazio.

Code:

#include <stdlib.h>
main()
{
  int broj = 100;
  char str[50];
  
  printf("bin: %s", itoa(broj, str, 2));
}
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: stampanje int u bin obliku

[ Pregleda: 2379 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.