Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MySQL polje char(50) ne radi sa operatorom ==

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: MySQL polje char(50) ne radi sa operatorom ==

[ Pregleda: 1478 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Darko VS
Darko Vujcin
Novi Sad

Član broj: 103476
Poruke: 12
*.adsl.beotel.net.



+3 Profil

icon MySQL polje char(50) ne radi sa operatorom ==20.03.2009. u 16:43 - pre 132 meseci
Poz,

Imam sledeci problem: == nikako nece da vrati TRUE u if uslovu iako su vrednosti koje se uporedjuju iste.
Googlao sam dva sata i nema nista o tome...
Evo koda:
Code:
            if (isset($_POST['username'])){
            $pass_ukucan = md5($_POST['password']);
            
                    IF($pass_ukucan != $password_baza) {
                        die("Pogresan password!");
                        }
            }


Uvek mi izbacuje "Pogresan password",cak i kad ukucam dobar password...

[Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 20.03.2009. u 18:14 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: == operator ne radi kako treba20.03.2009. u 16:48 - pre 132 meseci
a šta kaže:
Code:

 var_dump($_POST['password']);
 var_dump($pass_ukucan);
 var_dump($password_baza);

http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Darko VS
Darko Vujcin
Novi Sad

Član broj: 103476
Poruke: 12
*.adsl.beotel.net.



+3 Profil

icon Re: == operator ne radi kako treba20.03.2009. u 17:09 - pre 132 meseci
Hvala na brzom odgovoru, resio sam problem.
Stvar je bila u tome da je u bazi password polje tipa char(50), trebalo je da smanjim na 32.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: == operator ne radi kako treba20.03.2009. u 17:10 - pre 132 meseci
Još bolje je da uopšte ne navodiš širinu i da koristiš uvek VARCHAR.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/char.html

http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Darko VS
Darko Vujcin
Novi Sad

Član broj: 103476
Poruke: 12
*.adsl.beotel.net.



+3 Profil

icon Re: MySQL polje char(50) ne radi sa operatorom ==20.03.2009. u 17:20 - pre 132 meseci
Od sada cu tako...
 
Odgovor na temu

iizuzetan

Član broj: 186478
Poruke: 375
*.adsl.verat.net.



+16 Profil

icon Re: MySQL polje char(50) ne radi sa operatorom ==21.03.2009. u 01:27 - pre 132 meseci
Aproro sledeceg tvog programskog reda:

die("Pogresan password!");

Kad imas samo tekst u stringu nemoj da ga stavljas u dvostrukim navodnicima jer tako usporavas program, vec samo u jednostrukim. Kad stavis u dvostrukim program prolazi kroz svaku rec u stringu proveravajuci je da li je promenjljiva ili string. Kad se stavi u jednostrukim onda program sve unutar njih shvata kao string i ništa ne proverava. Kad je mali program i kad imas malo poseta na sajtu nije mnogo znacajno ali kad to malo preraste u nekoliko stotina hiljada poprilicno pocinje da usporava.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: MySQL polje char(50) ne radi sa operatorom ==

[ Pregleda: 1478 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.