Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Igrice..

[es] :: Art of Programming :: Igrice..

[ Pregleda: 4790 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

~Eho_Sound~

Član broj: 14999
Poruke: 62
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Igrice..30.11.2003. u 16:02 - pre 217 meseci
E ovako...Moj drug i ja smo hteli da napravimo neku igricu! Nismo hteli da ona bude nesto jednostavno i bezveze, vec nesto malo bolje...E sad posto se razumemo dosta u Visual Basic programiranje, hteli smo tu igricu napraviti u njemu! Medjutim, cuo sam da se u VB-u, ne moze napraviti dobra igrica, vec neke manje vise aplikacione.Posto je c++ dosta tezak, i u njemu nisam radio godinu dana, odlucili smo da igru napravimo u Flashu. Da li je to moguce? I koliko dobre igre se mogu napraviti u Flashu? Da li postoji jos neki program LAKSI? I da li je moguce koristiti kombinaciju VB-a i Flash-a?
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Igrice..30.11.2003. u 16:39 - pre 217 meseci
Ja bih vam preporucio da probate Python + SQL kombinaciju. Evo primera igre koja je uradjena tako: http://www.andromeda9.com . Mozete skinuti sors od Andromeda9 sa SourceForge-a: http://www.sf.net/projects/andromeda9 .
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

reject
Ivan Pesic
Bgd

Član broj: 7659
Poruke: 2209
*.4.EUnet.yu

Sajt: misc.comli.com


Profil

icon Re: Igrice..01.12.2003. u 11:10 - pre 217 meseci
Citat:
E sad posto se razumemo dosta u Visual Basic programiranje, hteli smo tu igricu napraviti u njemu! Medjutim, cuo sam da se u VB-u, ne moze napraviti dobra igrica, vec neke manje vise aplikacione.


:) :) :)

Postoje igre u Flashu i neke uopste nisu totalni krs.

Moj ti je savet da batalis Flash i za pocetak probas da napravis mod za Unreal 2
engine ili za stari MaxPayne - uz njih dobijas editore i sve sto ti treba. Ovo nije
los nacin da se pocne.

I nisu igrice nego igre.
Sledece redove nikako ne treba shvatati licno. Nemam ja nista
protiv nikoga - samo uvek popizdim kad vidim taj zli termin.

Znas, to bi bilo kako kada bi rekao kompjutercici umesto kompjuteri ili
filmcici umesto fimovi. Pazi, niko ne kaze filmcici - jer, pobogu, holivud
je to i tu se vrti para zmajska (veliki novac), a i dalje se ''nepismeno''
kaze igrice iako se u toj industriji vrti jos zmajskija para (veeliki novac).
Osim toga, to je nova vrsta umetnosti i izraza, kao sto je nekada bila
fotografija ili kinematiografija, so respect it. Mada i za filmove su ameri
govorili ''flicks'' sto je i do danas ostalo. :(
Mass murder ain’t just painless,
Now we’ve made it cute.


The Church Of The Holy Transistor
 
Odgovor na temu

KCD
Trebinje

Član broj: 11590
Poruke: 264
*.teol.net



+2 Profil

icon Re: Igrice..02.12.2003. u 03:03 - pre 217 meseci
Pa dobro, ne moras to bas da primas k' srcu. To je samo stvar navike, a zna se na sta se misli :-)
Glupost je NEUNISTIVA... :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Art of Programming :: Igrice..

[ Pregleda: 4790 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.