Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SSL login problem

[es] :: PHP :: SSL login problem

[ Pregleda: 1992 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pera zdera

Član broj: 85298
Poruke: 63
212.200.212.*



Profil

icon SSL login problem14.03.2009. u 13:30 - pre 150 meseci
Hocu da za login stranu koristim ssl. U cpanelu sam generisao kljuceve, ali ne znam kako da samo login.php namestim da se isporucuje kroz HTTPS.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.rs.



+256 Profil

icon Re: SSL login problem14.03.2009. u 14:40 - pre 150 meseci
Ako pitas za php:
Code:

if ($_SERVER['HTTPS'])
        {
....
}
else echo "pristup samo preko https-a";

Tako nekako :)



Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

pera zdera

Član broj: 85298
Poruke: 63
212.200.212.*



Profil

icon Re: SSL login problem14.03.2009. u 15:33 - pre 150 meseci
Hocu da kad korisnik ode na stranu mojsajt.com/login.php da se automatski procesuira sa SSL. Kao na gmail.com. Znaci samo login strana ide kroz ssl.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.rs.



+256 Profil

icon Re: SSL login problem14.03.2009. u 19:01 - pre 150 meseci
Ajde malo pogledaj
http://www.php.net/header

i nakon toga razmisli kako bi to primenio tako sto bi zamenio deo
Code:

echo "pristup samo preko https-a";

iz mog primera.

Ako bas i to ne budes umeo da smislis, javi se ponovo.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

pera zdera

Član broj: 85298
Poruke: 63
79.101.200.*



Profil

icon Re: SSL login problem14.03.2009. u 20:22 - pre 150 meseci
Code:
if (!$_SERVER['HTTPS']) header("Location: https://mojsajt.com/login.php")


Da li je ovo gore dovoljno da bi se login forma slala kriptovana?
Ovo gore mi radi u lokalu, ali kad postavim online dobijam gresku 404.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.rs.



+256 Profil

icon Re: SSL login problem14.03.2009. u 21:30 - pre 150 meseci
Ukoliko ti ne-SSL i SSL sajt pokazuju na razlicite direktorijume - logicno je da dobijes 404 (file not found) gresku jer tamo nema login.php.
Daj malo konfiguraciju servera kako si podesio - pa da vidimo...

P.S. Ako bi hteo da budes siguran da nisi pogresio u kucanju adrese, mogao si da stavis nesto ovako:
Code:

if (!$_SERVER['HTTPS']) header("Location: https://".$_SERVER["HTTP_HOST"].$_SERVER["PHP_SELF"])


Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

pera zdera

Član broj: 85298
Poruke: 63
212.200.204.*



Profil

icon Re: SSL login problem15.03.2009. u 10:49 - pre 150 meseci
Dakle, nov sam u ovome. U lokalu imam instaliran xamp i na njemu radi login.php preko SSL bez ikakvih podesavanja(naravno sa redirekcijom pomocu PHP-a). U cpanelu kod hosting kompanije u meniju ssl sam generisao certifikate i kljuceve i oni se nalaze u ssl direktorijumu koji je izvan root direktorijuma. I kad login skriptu postavim online(u root direktorijum, isto kao i u lokalu) javlja mi gresku 404. Nadam se da sad razumes problem.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.rs.



+256 Profil

icon Re: SSL login problem15.03.2009. u 14:09 - pre 150 meseci
Razumem ali se bojim da ces morati da pitas onoga ko je placen za to - podrsku svog hostinga zasto ti to ne radi. Tesko da mi sa tim "generisao sam kljuceve u cpanelu" mozemo nesto vise da ti kazemo.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: SSL login problem

[ Pregleda: 1992 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.