Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako se pravi pretraga na sajtu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Kako se pravi pretraga na sajtu

[ Pregleda: 8212 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

misa vranje
Milos Stanojevic
Vranje

Član broj: 15298
Poruke: 127
62.108.97.*



Profil

icon Kako se pravi pretraga na sajtu24.11.2003. u 21:31 - pre 217 meseci
Molim vas kazite mi kako se pravi pretraga na sajtu hitno
Hvala
 
Odgovor na temu

lgstudioworks
lgstudioworks
11th foor, CREME
lgstudioworks

Član broj: 12128
Poruke: 142
*.cmu.carnet.hr

Jabber: lgstudioworks
Sajt: lgstudioworks


Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu25.11.2003. u 09:13 - pre 217 meseci
JAVAscript

<script language="JavaScript">

var NS4 = (document.layers); // Which browser?
var IE4 = (document.all);

var win = window; // window to search.
var n = 0;

function findInPage(str) {

var txt, i, found;

if (str == "")
return false;

// Find next occurance of the given string on the page, wrap around to the
// start of the page if necessary.

if (NS4) {

// Look for match starting at the current point. If not found, rewind
// back to the first match.

if (!win.find(str))
while(win.find(str, false, true))
n++;
else
n++;

// If not found in either direction, give message.

if (n == 0)
alert("Nema takve reccccciiiiiiiiiiii.");
}

if (IE4) {
txt = win.document.body.createTextRange();

// Find the nth match from the top of the page.

for (i = 0; i <= n && (found = txt.findText(str)) != false; i++) {
txt.moveStart("character", 1);
txt.moveEnd("textedit");
}

// If found, mark it and scroll it into view.

if (found) {
txt.moveStart("character", -1);
txt.findText(str);
txt.select();
txt.scrollIntoView();
n++;
}

// Otherwise, start over at the top of the page and find first match.

else {
if (n > 0) {
n = 0;
findInPage(str);
}

// Not found anywhere, give message.

else
alert("Nema takve reci.");
}
}

return false;
}

</script>

<form name="search" onSubmit="return findInPage(this.string.value);">
<font size=3><input name="string" type="text" size=15 onChange="n = 0;"></font>
<input type="submit" value="Find">
</form>

Web design, graphic design, security in small, hardware handling, servis

covjek uci dok je ziv, tko kaze da je nesto naucio vara se
 
Odgovor na temu

malisha
Dragan Lukic
Novi Sad

Član broj: 2019
Poruke: 676
195.252.100.*



+7 Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu25.11.2003. u 10:05 - pre 217 meseci
i mene bi ovo interesovalo, ali ne skripta koja zamenjuje Ctrl+F na trenutnoj stranici kao sto LG nudi, nego sto je moguce jednostavniji skript koji pretrazuje ceo sajt i generise stranu sa rezultatima.
Registered Linux user #338733
 
Odgovor na temu

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.verat.net



Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu25.11.2003. u 11:25 - pre 217 meseci
Pazi za to bi ti trebalo malo vise programiranja od sto je moguce prostijeg skripta :)

Otprilike kad unese vrednost i submituje na server, skripta onda treba da se "proseta" svim direktorijumima i pod-direktorijumima (dok ne dodje do kraja ili neceg drugog definisanog) i da ucita svaki fajl (recimo samo html i txt). I onda da trazi keyworde u njima. Posle toga treba da tu adresu pretvori u pravu http adresu ... i to je to.
 
Odgovor na temu

vilyu
Web Developer
Beograd, Srbija

Član broj: 1188
Poruke: 444



+2 Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu25.11.2003. u 14:54 - pre 217 meseci
Ili jednostavno uz pomoc PHP-a i MySQL-a pretrazis bazu u kojoj ti se nalazi sadrzaj sajta. Imas dosta ovakvih gotovih resenja na http://www.hotscripts.com.
Pera električar 0637129710, BG, preporučujem.
 
Odgovor na temu

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.verat.net



Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu25.11.2003. u 23:12 - pre 217 meseci
Citat:
vilyu:
Ili jednostavno uz pomoc PHP-a i MySQL-a pretrazis bazu u kojoj ti se nalazi sadrzaj sajta. Imas dosta ovakvih gotovih resenja na http://www.hotscripts.com.


Doup ! Bas me zanima i kako to jednostavno sadrzaj sajta stavljas u bazu pre nego sto je pretrazujes ? Mislim valjda tako ide a ?
 
Odgovor na temu

misa vranje
Milos Stanojevic
Vranje

Član broj: 15298
Poruke: 127
62.108.97.*



Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu26.11.2003. u 00:56 - pre 217 meseci
Hvala vam na tom skriptu a kako da postavim pretragu preko google-a na mom sajtu ako moze po svim direktorijumima i linkovima a po webu.
 
Odgovor na temu

grn

Član broj: 13743
Poruke: 23



Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu26.11.2003. u 01:25 - pre 217 meseci

"skini sa Dreamweaver Exchange extenziju pod imenom Atomz Search i proveri
http://www.atomz.com ne kosta nista i radi savrseno"
 
Odgovor na temu

grn

Član broj: 13743
Poruke: 23



Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu26.11.2003. u 01:30 - pre 217 meseci
da budem malo precizniji...
http://www.atomz.com/search/
 
Odgovor na temu

sinisav
Sinisa V.
Republika Srpska

Član broj: 11316
Poruke: 96
*.dialup.rskoming.net

Sajt: www.skystar.tk


Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu28.11.2003. u 10:54 - pre 217 meseci

<!-- Evo kako sam ja to rijesio:-->



<!-- STEP ONE: Paste this code into the HEAD of your HTML document -->

<HEAD>

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"><!-- Begin
var item = new Array();

/* Here is where all the magic happens.
Just enter as many additional pages that
that you want to search, then fill in the
additional listings for each page.
*/

// "Page Name","path","Page Title","Many,Key,Words","Descriptive Comments"

c=0; item[c]=new Array("index.html","","Naslovna Stranica","index,main,start,home,naslovna stranica","Ovo je index stranica sa koje možete pristupiti svim podstranicama");
c++; item[c]=new Array("o_ kud_ kollovit.html","","O KUD-u KOLOVIT","kolovit,igre,kola,start,kako je počelo","Saznajte nešto više o KUD-u KOLOVIT, njegovim počecima, kao i igrama koje izvodi.");
c++; item[c]=new Array("vijesti.html","","VIJESTI O KUD-u KOLOVIT","vijesti,novosti,koncerti,turneje,kolovit","Podstranica na kojoj možete naći najnovije informacije o gostovanjima i dolazećim koncertima KUD-a KOLOVIT.");
c++; item[c]=new Array("S1.html","","Nove Slike","slike,fotografije,nove slike,kolovit","Slike sa novog koncerta.");
c++; item[c]=new Array("arhiva_slika_1.html","","Arhiva Slika","slike,fotografije,arhiva slika,arhiva fotografija,kolovit","Pogledajte kompletnu arhivu slika sa koncerata KUD-a KOLOVIT.");
c++; item[c]=new Array("sattv_vijesti.html","","SATTV VIJESTI","vijesti,novosti,skystar","Informacije vezane za digitalnu satelitsku televiziju, te obradu slike i zvuka.");
c++; item[c]=new Array("dokumenti.html","","DOKUMENTI","dokumenti,uputstva,šeme,seme,skystar","Uputstva za instalaciju i upotrebu softvera za SATTV, te šeme za izradu pomoćnih sklopova.");
c++; item[c]=new Array("programi.html","","PROGRAMI","programi,software,softver,ProgDVB,YANKSE,FENRIR,skystar","Kompletan softver za prijem digitalnih satelitskih kanala preko satelita i računara.");
c++; item[c]=new Array("gosti.html","","KNJIGA GOSTIJU","gosti,komentar,prijedlozi,odgovori,skystar","Ukoliko imate komentar u vezi sajta ili mi želite postaviti neko pitanje, ovo je onda Vaš kutak.");
c++; item[c]=new Array("auti.html","","AUTOMOBILI","slike,fotografije,wallpaper,auti","Top 10 automobila.");
c++; item[c]=new Array("posteri.html","","POSTERI","slike,fotografije,","Mojih 10 favorite wallpaper + Visual Style.");
c++; item[c]=new Array("linkovi.html","","LINKOVI","linkovi,links,","Mojih 10 favorite linkova.");
page="<html><head><title>Rezultati Pretraživanja</title></head><body bgcolor='white'><center><table border=0 cellspacing=10 width=80%>";


function search(frm) {
win = window.open("","","scrollbars");
win.document.write(page);
txt = frm.srchval.value.split(" ");
fnd = new Array(); total=0;
for (i = 0; i < item.length; i++) {
fnd = 0; order = new Array(0, 4, 2, 3);
for (j = 0; j < order.length; j++)
for (k = 0; k < txt.length; k++)
if (item[order[j]].toLowerCase().indexOf(txt[k]) > -1 && txt[k] != "")
fnd += (j+1);
}
for (i = 0; i < fnd.length; i++) {
n = 0; w = -1;
for (j = 0;j < fnd.length; j++)
if (fnd[j] > n) { n = fnd[j]; w = j; };
if (w > -1) total += show(w, win, n);
fnd[w] = 0;
}
win.document.write("</table><br>Ukupno pronađeno: "+total+"<br></body></html>");
win.document.close();
}
function show(which,wind,num) {
link = item[which][1] + item[which][0];
line = "<tr><td><a href='"+link+"'>"+item[which][2]+"</a> Pogodaka: "+num+"<br>";
line += item[which][4] + "<br>"+link+"</td></tr>";
wind.document.write(line);
return 1;
}
// End -->
</script>
</HEAD>

<!-- STEP TWO: Copy this code into the BODY of your HTML document -->

<BODY>
<center>
<form method=get action="javascript:void(0)" onsubmit="search(this); return false;">
<tr><td><input type=text name=srchval value=""><input type=submit value="Search"></td></tr>
</form>
</center>
</body>

SkyStar Info
www.skystar.tk
 
Odgovor na temu

arsa xx
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 14203
Poruke: 452
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 247217004
Sajt: webdizajn.arsic.biz


Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu08.12.2003. u 14:27 - pre 216 meseci
Treba mi nesto slicno, pa me interesuje dali si probao.
Planiram ceo sadrzaj sajta da stavim u javascript (u niz) i da prikaz search rezultata listam kao google.
Sve bih islo preko javascripta/dhtml (bez ikakvog reload-a strane).
Dali si probao tako nesto da uradis? savet?
Flash komponenta za atraktivan prikaz vesti na sajtu:
www.flash-news-ticker.com
 
Odgovor na temu

malisha
Dragan Lukic
Novi Sad

Član broj: 2019
Poruke: 676
*.vtkom.net



+7 Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu08.12.2003. u 20:35 - pre 216 meseci
nisam ni znao, ali moj web host ima vec gotovu search skriptu... tako da cu to i da koristim
Registered Linux user #338733
 
Odgovor na temu

dJ0le
Djordje Pajovic
*my web*design studio Bg
Beograd

Član broj: 17400
Poruke: 15
*.beograd-3.tehnicom.net

Sajt: www.stepen.co.yu


Profil

icon Re: Kako se pravi pretraga na sajtu08.12.2003. u 21:08 - pre 216 meseci
ili jednostavno dodash imena stranica, i keywords u meta, pa kucas npr http://www.google.com/addurl i tu kucas url svoje stranice!!!
Bauldrick you brainless son of a prostitute . . .
 
Odgovor na temu

WawaHOO!
Karaburma

Član broj: 86823
Poruke: 602
*.108.eunet.yu.

Sajt: www.infobuk.com


Profil

icon Pretrazivanje celog sajta preko Javacripta18.03.2006. u 15:06 - pre 189 meseci
Video sam slicnu temu davno i sada ne mogu da je nadjem pa vas molim da ne brisete ovu jer mi trebaju neki odgovori.
Konkretno,intresuje me da li je moguce da preko JavaScripta napravim pretragu svog sajta,ne jedne strane vec celog sajta.
Nemojte mi molim vas reci da mora baza podataka :-)
 
Odgovor na temu

[email protected]
WwW - Nis,Bg

Član broj: 57064
Poruke: 367
*.041net.co.yu.



+6 Profil

icon Re: Pretrazivanje celog sajta preko Javacripta12.04.2006. u 23:41 - pre 188 meseci
Pozdrav

Evo linka mozda ce da posluzi i drugima

http://www.skriptarnica.com/system/pretrazivac.htm

Pozdrav
Ako zelite nesto da promenite na bolje, krenite da razmisljate kako bi ste to uradili . . .
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Pretrazivanje celog sajta preko Javacripta13.04.2006. u 08:16 - pre 188 meseci
Dakle...

http://www.elitesecurity.org/tema/29713-Pretraga-na-Sajtu
http://www.elitesecurity.org/tema/165525-skripta-za-search-sitea
http://www.elitesecurity.org/t...ako-se-pravi-pretraga-na-sajtu

Evo spojio sam sa jednom od postojećih...

[Ovu poruku je menjao jablan dana 13.04.2006. u 09:20 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Kako se pravi pretraga na sajtu

[ Pregleda: 8212 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.