Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Listview pitanje

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Listview pitanje

[ Pregleda: 2423 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Listview pitanje18.12.2008. u 08:13 - pre 136 meseci
Imam 2 listview-a i jedno dugme, interesuje me kako da na button_click_event da se vrednost iz prvog listview-a prekopira u drugi listview?
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
81.18.56.*



+986 Profil

icon Re: Listview pitanje18.12.2008. u 10:19 - pre 136 meseci

Dodaj sledeci kod u click event

Code:


            if (listView1.SelectedItems.Count > 0)
                listView2.Items.Add((ListViewItem)listView1.SelectedItems[0].Clone());

 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Listview pitanje18.12.2008. u 11:37 - pre 136 meseci
Citat:
Igor Gajic: Dodaj sledeci kod u click event

Code:


            if (listView1.SelectedItems.Count > 0)
                listView2.Items.Add((ListViewItem)listView1.SelectedItems[0].Clone());



"listView2.Items.Add((ListViewItem)listView1.SelectedItems[0].Clone());" jel ovaj ListViewItem selectovani item u list view listi koji hocu da kopiram?

http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
93.86.123.*



+986 Profil

icon Re: Listview pitanje18.12.2008. u 13:01 - pre 136 meseci
Da upravo tako.

Mislim da je trivijalno prepraviti da kopira odredjenu vrednost.

Samo zameni SelectedItems sa Items...
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Listview pitanje08.04.2009. u 00:56 - pre 132 meseci
Problem je sledeci. Imam ListView na jednoj formi i textboxove na drugoj formi, kako da vrednosti iz textboxova na drugoj formi prebacim u ListView na prvoj formi.
Ako bi se sve to nalazi na jednoj formi onda to radim ovako:
Code:
string[] myItems = new string[] 
      {
        textBox1.Text,
        textBox2.Text,
        textBox3.Text
      };
      ListViewItem lvi = new ListViewItem(myItems);

      // insert all the items into the listview at the last available row
      listView1.Items.Add(lvi);


Problem je u tome sto iz druge forme nemogu da pristupim listview-u na prvoj formi
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
77.46.207.*



+986 Profil

icon Re: Listview pitanje08.04.2009. u 01:06 - pre 132 meseci
Zavisi sta pokusavas da uradis...

Ako ti se druga forma pojavljuje, korisnik unese podatke i zatvori onda mozes ovako resenje:

Code:



//dodas f-ju u drugoj formi
public ListViewItem NapraviLVI()
{
string[] myItems = new string[] 
      {
        textBox1.Text,
        textBox2.Text,
        textBox3.Text
      };
      ListViewItem lvi = new ListViewItem(myItems);
      return lvi;
}


// u prvoj pormi pozivas sa

Form2 f2=new Form2();
f2.ShowDialog();

// insert all the items into the listview at the last available row
listView1.Items.Add(f2.NapraviLVI());


f2.Dispose();



U slucaju da forme treba da budu paralelno prikazane onda prosledjujes referencu na formu1 u konstruktor forme2 i koristis slicnu logiku...
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Listview pitanje08.04.2009. u 01:19 - pre 132 meseci
Citat:
Ako ti se druga forma pojavljuje, korisnik unese podatke i zatvori onda mozes ovako resenje:


Da to sam hteo.
Hvala ti, radi
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Listview pitanje08.04.2009. u 19:24 - pre 132 meseci
Imam jos jedan problem, koristim SaveFileDialog da bi snimio podatke iz listview u txt file. To radi dobro ali problem je u tome sto ja imam 4 kolone a snima mi u fajl samo 2 kolone. Imam 4 kolone Marka, Boja, Godiste i registracija.
Code:
writer.WriteLine(item.Text+ " " +item.SubItems[1].Text);
Ovo mi snima samo marku i boju ako promenim item.Subitems[1].Text u item.Subitems[2].Text onda mi snima marku i godiste. Ne znam kako da mi snima sve cetiri kolone

Evo koda pa gledajte
Code:
private void btnRaspoloziviSnimi_Click(object sender, EventArgs e)
        {
           
            SaveFileDialog sfd = new SaveFileDialog();
            sfd.Filter = "txt files (*.txt)|*.txt|All files (*.*)|*.*" ; 
           
            if (sfd.ShowDialog()==DialogResult.OK)
            {
                Save(sfd.FileName);
            }
        }

        private void Save(string FileName)
        {
            try
            {
                StreamWriter writer = new StreamWriter(FileName);
                foreach (ListViewItem item in listViewRaspolozivi.Items)
                {
                    writer.WriteLine(item.Text+ " " +item.SubItems[1].Text);
                }
                writer.Close();
                MessageBox.Show("Uspesno snimanje","Uspeh",MessageBoxButtons.OK,MessageBoxIcon.Information);
            }
            catch (System.Exception ex)
            {
                MessageBox.Show(ex.Message, "Error", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
            }
        }

[EDIT]
Pronasao sam resenje
Code:
writer.WriteLine(item.Text+ "   " +item.SubItems[1].Text+"   "+item.SubItems[2].Text+" "+item.SubItems[3].Text);


[Ovu poruku je menjao AMD guy dana 09.04.2009. u 07:28 GMT+1]
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Listview pitanje20.04.2009. u 23:58 - pre 132 meseci
Jos jedan problem sa Listview Problem je u tome sto nece da upise u Listview, procita podatke iz txt fajla ali dalje nece.
Code:
private void btnUcitaj_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            OpenFileDialog ofd = new OpenFileDialog();
            ofd.Filter ="txt files (*.txt)|*.txt|All files (*.*)|*.*";
            if (ofd.ShowDialog()==DialogResult.OK)
            {
                string dataToRead = Read(ofd.FileName);

            }
        }

        private string Read(string file)
        {
            StreamReader reader = new StreamReader(file);
            string data = reader.ReadToEnd();
            reader.Close();

            return data; //Procita iz txt fajl 
            string[] niz = data.Split(new char[] {','}); //  (Warning) Unreachable code detected 
            foreach (string s in niz)
            {
                listViewRaspolozivi.Items.Add(s);
            }         
        }

Evo sta kaze debager. Procita text fajl, ali to procitano mi ne upisuje u listview(imam 4 kolone).


Ako ce biti od pomoci mogu da uploadujem souce kod.

Mozda je nekome ovo smesan problem ali ja jos uvek ucim.
Pozdrav i hvala unapred.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
91.148.87.*

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: Listview pitanje21.04.2009. u 00:50 - pre 132 meseci
kod ispod
Code:

return data;

se nikada ne izvrsi. Sa return zavrsavas metodu (zato ti kompajler i prijavi unreachable code).
spusti return data; da bude poslednja naredba u metodi.

 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Listview pitanje21.04.2009. u 01:50 - pre 132 meseci
Da, vidim sad. Radi ali ne kako treba sada mi sve upisuje u prvu kolonu. Imam 4 kolone (Marka, Boja, Godiste, Registracija) a iz fajla treba da mi upise ovo
(Zastava,Zuta,2001,BG 456-222). Jel neko ima ideju kako ?
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Listview pitanje21.04.2009. u 22:17 - pre 132 meseci
Code:
private void btnUcitaj_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            OpenFileDialog ofd = new OpenFileDialog();
            ofd.Filter ="txt files (*.txt)|*.txt|All files (*.*)|*.*";
            if (ofd.ShowDialog()==DialogResult.OK)
            {
                string dataToRead = Read(ofd.FileName);
            }
        }

        private string Read(string file)
        {
            StreamReader reader = new StreamReader(file);
            string data = reader.ReadLine();
            foreach (string piece in data.Split(','))
            {
                listViewRaspolozivi.Items.Add(piece);
            }
            reader.Close();         
                
            return data;           
        }


Imam problem sa ovim. Naime imam 4 kolone (Marka, Boja, Godiste, Registracija) a iz fajla treba da mi upise ovo
(Zastava,Zuta,2001,BG 456-222). Ovaj kod upisuje sve u prvu kolonu a treba da se upisuje svaki upis u posebnu kolonu(Npr Zastava u Marku, Zuta u Boju itd). Jel neko ima ideju kako ?
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
79.101.155.*



+986 Profil

icon Re: Listview pitanje21.04.2009. u 22:22 - pre 132 meseci
Dodaj 4 kolone u listView, tj boja,marka....

I...

Code:

        private string Read(string file)
        {
            StreamReader reader = new StreamReader(file);
            string data;
            while((data=reader.ReadLine)!=null)
                     listViewRaspolozivi.Items.Add(data.Split(','));
            reader.Close();         
            return data;           
        }
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Listview pitanje21.04.2009. u 22:52 - pre 132 meseci
Te cetiri kolone vec postoje dodao sam ih preko dizajnera,


Jel mislis na nesto ovako
Code:
private ListViewItem UcitajLVI()
        {
            string[] LviItems = new string[]
            {
                listViewRaspolozivi.Columns.Add("Marka",10,HorizontalAlignment.Center),
                listViewRaspolozivi.Columns.Add("Boja",10,HorizontalAlignment.Center),
                listViewRaspolozivi.Columns.Add("Godiste",10, HorizontalAlignment.Center),
                listViewRaspolozivi.Columns.Add("Registracija",10,HorizontalAlignment.Center)
            };
            ListViewItem lvi = new ListViewItem(LviItems);
            return lvi;
        }


http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
79.101.155.*



+986 Profil

icon Re: Listview pitanje21.04.2009. u 23:02 - pre 132 meseci
Citat:

Jel mislis na nesto ovako



Mislim da bi ti ovo trebalo raditi, ako si te 4 kolone dodao preko dizajnera

Code:

        private string Read(string file)
        {
            StreamReader reader = new StreamReader(file);
            string data;
            while((data=reader.ReadLine())!=null)
                     listViewRaspolozivi.Items.Add(new ListViewItem(data.Split(',')));  //ispravka
            reader.Close();         
            return data;           //ne znam cemu ovo sluzi, mislim da ti je nepotrebno....
        }


UcitajLVI() <-- Totalno nepotrebno....
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Listview pitanje21.04.2009. u 23:22 - pre 132 meseci
Extra, radi. Ako zakomentarisem return data daje mi gresku
"Error 1 'Automobili.FormAutomobili.Read(string)': not all code paths return a value".
Code:
Mislim da 
Code:
return data
vraca text koji je procitan iz tekst fajla.[/code]

Ovo je uradjeno bez UcitajLVI

Debugging
return data (Step into) string dataToRead = Read(ofd.FileName)

http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

Igor Gajic

Član broj: 93194
Poruke: 747
79.101.155.*



+986 Profil

icon Re: Listview pitanje21.04.2009. u 23:27 - pre 132 meseci
Malo bolje napisano, bez extra f-ja....

Code:

private void btnUcitaj_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            OpenFileDialog ofd = new OpenFileDialog();
            ofd.Filter ="txt files (*.txt)|*.txt|All files (*.*)|*.*";
            if (ofd.ShowDialog()==DialogResult.OK)
            {
                  using(StreamReader reader = new StreamReader(file))
                  {
                       string data;
                       while((data=reader.ReadLine())!=null)
                            listViewRaspolozivi.Items.Add(new ListViewItem(data.Split(',')));  //ispravka
                  } 
            }
        }
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: Listview pitanje21.04.2009. u 23:47 - pre 132 meseci
Hvala na pomoci.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Listview pitanje

[ Pregleda: 2423 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.