Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MS Access upisivanje datuma i vremena kada se koristi Login forma

[es] :: Access :: MS Access upisivanje datuma i vremena kada se koristi Login forma

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 11588 | Odgovora: 45 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Miki2013
Sarajevo

Član broj: 313952
Poruke: 68



+2 Profil

icon Re: MS Access upisivanje datuma i vremena kada se koristi Login forma05.10.2013. u 10:48 - pre 98 meseci
Izgleda da sam dobio ono sto sam zelio.... saznat cu u ponedjeljak kad dodjem na posao.


Prepravio sam tvoj izvorni query "QKorisnikLogOff"
Code:
UPDATE Korisnik SET Korisnik.LogStatusID = 0
WHERE (((Korisnik.KorisnikID)=DLookUp("[ReferentID]","System")));


sa ovim:

Code:
UPDATE tblkorisnika INNER JOIN tbllogovanja ON tblkorisnika.username = tbllogovanja.tblKorisnikaID SET tblkorisnika.LogStatusID = 0
WHERE (((tblkorisnika.username)=[Forms]![frmOsnovna]![KorisnikID]));


Zatim sam rucno u tabeli korisnika na nekoliko mjesta promijenio vrijednost iz 0 u 1 radi testiranja.
i nakon odjave "append-ovao mi je 0 samo onog korisnika koji je bio logovan dok su svi ostali zadrzali status "online" za razliku od ranije kada mi je prvi koji se odjavi,odjavljivao i sve ostale bez obzira sto su i dalje koristili program.

Tvoj "Tracelog" je veoma korisna stvar ali nazalost za mene previse komplikovano pa se ne usudjujem ni upustati u izradu.

Hvala na pomoci!
 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
*.kbcnet.rs.

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: MS Access upisivanje datuma i vremena kada se koristi Login forma05.10.2013. u 11:44 - pre 98 meseci
Da tu je mesto gde ste immali problem ali zbog toga sto Vam nisam na vreme rekao da treba tabela System da se nallazi van Klijenta tj FE i da bude locirana u Access fajlu negde na lokalnom disku i ta tabela se linkuje u FE.
Prilikom logovanja, korisnik koji se logovao azurira System.ReferentID te otuda taj uslov kada se odloguje

WHERE (((Korisnik.KorisnikID)=DLookUp("[ReferentID]","System")));
 
Odgovor na temu

Miki2013
Sarajevo

Član broj: 313952
Poruke: 68



+2 Profil

icon Re: MS Access upisivanje datuma i vremena kada se koristi Login forma06.10.2013. u 10:06 - pre 97 meseci
Da, nazalost ja to nisam odmah primjetio ali najbitnije je da ce ovo bar ja mislim i "na terenu" funkcionisati.

U svakom slucaju hvala Vam mnogo... pozdrav!
 
Odgovor na temu

Miki2013
Sarajevo

Član broj: 313952
Poruke: 68



+2 Profil

icon Re: MS Access upisivanje datuma i vremena kada se koristi Login forma12.10.2013. u 15:14 - pre 97 meseci
Nesto sam danas eksperimentisao sa upisom vremena odjave ali to nemogu probati dok ne dodjem na posao.

Code:
UPDATE tblkorisnika INNER JOIN tbllogovanja ON tblkorisnika.username = tbllogovanja.tblKorisnikaID SET tblkorisnika.LogStatusID = 0, tbllogovanja.DatumOdjave = Date(), tbllogovanja.VrijemeOdjave = Time()
WHERE (((tbllogovanja.DatumOdjave) Is Null) AND ((tbllogovanja.VrijemeOdjave) Is Null) AND ((tblkorisnika.username)=[Forms]![frmOsnovna]![KorisnikID]));


Naravno, podrazumjeva se da bi prvo morao rucno popuniti ona polja koja su do sada ostala prazna.

Rukovodio sam se cistom logikom pa me samo zanima strucno misljenje da li bi ovo moglo "upaliti" u praksi na vise racunara?

odnosno, kako bi glasio SQL izraz u VB.

Trenutno je ovako sto ne radi kako treba:

Dim strSQL As String
Dim db2 As DAO.Database
Dim rst2 As DAO.Recordset
Set db2 = CurrentDb()
strSQL = "SELECT tbllogovanja.ID, tbllogovanja.DatumOdjave, tbllogovanja.VrijemeOdjave FROM tbllogovanja WHERE ((tbllogovanja.ID)=(Select Max(ID)from tbllogovanja));"
Set rst2 = db2.OpenRecordset(strSQL, dbOpenDynaset)
rst2.Edit
rst2!DatumOdjave = Date
rst2!VrijemeOdjave = Time()
rst2.Update
rst2.Close

Hvala!
 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
*.kbcnet.rs.

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: MS Access upisivanje datuma i vremena kada se koristi Login forma28.10.2013. u 18:12 - pre 97 meseci
Nova verzija aplikacije Korisnik, koja radi i na x32 i x64 Access 2003-2013. Fajl "Korisnik x32 x64 20131028.zip", mozete skinuti sa http://zoraneremija.wix.com/eremijacv#!downloads/c1qda.
 
Odgovor na temu

vladpop

Član broj: 265335
Poruke: 19
*.kappastar.com.



+1 Profil

icon Re: MS Access upisivanje datuma i vremena kada se koristi Login forma21.01.2014. u 12:13 - pre 94 meseci
Umesto ovoga:
Citat:
Miki2013:

strSQL = "SELECT tbllogovanja.ID, tbllogovanja.DatumOdjave, tbllogovanja.VrijemeOdjave FROM tbllogovanja WHERE ((tbllogovanja.ID)=(Select Max(ID)from tbllogovanja));"


Kod mene je:

Code:
strSQL = "SELECT tblPristupa.IdPristupa, tblPristupa.DatumOdjave, tblPristupa.VremeOdjave FROM tblPristupa WHERE((tblPristupa.IdPristupa)=(Select Max(IdPristupa)from tblPristupa WHERE tblPristupa.KorIme=Korisnik() ));"

I radi bez ikakvih problema u višekorisničkom okruženju.

Inače Korisnik() ti je funkcija koja izgleda ovako:

Public Function Korisnik() As String
Korisnik = Forms!frmLogin!cboUserName.Column(1)
End Function

 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: MS Access upisivanje datuma i vremena kada se koristi Login forma

Strane: < .. 1 2 3

[ Pregleda: 11588 | Odgovora: 45 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.