Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

tip polja za mysql?

[es] :: MySQL :: tip polja za mysql?

[ Pregleda: 3109 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mrki
radnik
Sombor

Član broj: 1050
Poruke: 580
213.240.52.*

Jabber: mrki@elitesecurity.org
ICQ: 58816584


Profil

icon tip polja za mysql?14.11.2003. u 17:42 - pre 228 meseci
MySQL baza
Code:

        field     type
_______________|____________
unos_podatakda  |  varchar(40)



Znaci da kod mene u polje moze da se smesti 40 B ili rec od 40 slova ili vise reci \
Zanima me, dali postoji neko ogranicenje prilikom deklarisanja tipa (u ovom slucaju string) polja. Moze li npr. varchar(1024)? Ja hocu da smestim neki tekst u ovo polje ili sadrzaj nekoliko stranica A4 formata.
Nekad sam bio mlad ;)
 
Odgovor na temu

kalkulus
Dusko Petrovic
Kalkulus Inc.
Beograd

Član broj: 870
Poruke: 155
*.verat.net

Jabber: kalkulus@elitesecurity.org
ICQ: 27017248
Sajt: kalkulus.net


Profil

icon Re: tip polja za mysql?14.11.2003. u 20:54 - pre 228 meseci

Values in VARCHAR columns are variable-length strings. You can declare a VARCHAR column to be any length between 1 and 255, just as for CHAR columns. However, in contrast to CHAR, VARCHAR values are stored using only as many characters as are needed, plus one byte to record the length.

http://www.mysql.com/doc/en/CHAR.html


[IN PIVO VERITAS]
 
Odgovor na temu

mrki
radnik
Sombor

Član broj: 1050
Poruke: 580
*.ptt.yu

Jabber: mrki@elitesecurity.org
ICQ: 58816584


Profil

icon Re: tip polja za mysql?14.11.2003. u 21:17 - pre 228 meseci
Ovaj deo iz mysql manual-a sam vec ranije procitao, ali nisam pronasao odgovor na pitanje koje me muci. Nije mi dovoljno varchar(255) da smestim recimo neki tekst, kako to da resim onda?
Nekad sam bio mlad ;)
 
Odgovor na temu

ddz
Dušan Dželebdžić
Pravni fakultet UUB
Beograd

Član broj: 3272
Poruke: 711
195.250.117.*



Profil

icon Re: tip polja za mysql?14.11.2003. u 21:30 - pre 228 meseci
Nemoj deklarisati kao varchar, koristi text.
If you can't beat your computer at chess, try kickboxing.
 
Odgovor na temu

mrki
radnik
Sombor

Član broj: 1050
Poruke: 580
*.ptt.yu

Jabber: mrki@elitesecurity.org
ICQ: 58816584


Profil

icon Re: tip polja za mysql?14.11.2003. u 23:02 - pre 228 meseci
Citat:
ddz:
Nemoj deklarisati kao varchar, koristi text.

pa-da, to mi treba
Nekad sam bio mlad ;)
 
Odgovor na temu

mrki
radnik
Sombor

Član broj: 1050
Poruke: 580
*.ptt.yu

Jabber: mrki@elitesecurity.org
ICQ: 58816584


Profil

icon Re: tip polja za mysql?14.11.2003. u 23:08 - pre 228 meseci
Code:
$sql1="CREATE TABLE tabela (
  ID bigint(12) NOT NULL auto_increment,
  neki_text text NOT NULL default '',
   PRIMARY KEY  (ID)
 )";
mysql_query($sql1);


Prazan prostor odnosno prazan red nepamti?


Nekad sam bio mlad ;)
 
Odgovor na temu

ddz
Dušan Dželebdžić
Pravni fakultet UUB
Beograd

Član broj: 3272
Poruke: 711
195.250.117.*



Profil

icon Re: tip polja za mysql?15.11.2003. u 15:09 - pre 228 meseci
SQL Query mozes da pises i u deset linija, ako hoćeš. Komande se odvajaju znakom ; tako da mu razmaci i nove linije ne smetaju.
If you can't beat your computer at chess, try kickboxing.
 
Odgovor na temu

mrki
radnik
Sombor

Član broj: 1050
Poruke: 580
*.ptt.yu

Jabber: mrki@elitesecurity.org
ICQ: 58816584


Profil

icon Re: tip polja za mysql?15.11.2003. u 22:51 - pre 228 meseci
Citat:
ddz:
SQL Query mozes da pises i u deset linija, ako hoćeš. Komande se odvajaju znakom ; tako da mu razmaci i nove linije ne smetaju.


Nisam mislio na ovo.
Nisi me bas najbolje razumeo...
Ako polje deklarisem kao sto sam gore napisao

A onda u nekoj formi unesem tekst:
prvi red

preskocim red pa recimo nastavim ovako

i zavrsim

SUBIMT

Kad tekst ponovo preuzmem tekst iz baze bice:
prvi red preskocim red pa recimo nastavim ovakoi zavrsim

Znaci nestadose razmaci medju recima i redovima.



Nekad sam bio mlad ;)
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.29.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: tip polja za mysql?16.11.2003. u 03:59 - pre 228 meseci
pre nego sto ispises iz PHP zovi funkciju nl2br() koja menja svake new line (\n) u HTML break (<br>)
Ako ne koristis PHP onda sigurno ima nesto slicno, a ako nema - nije problem to je samo jedna linija koda.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: tip polja za mysql?

[ Pregleda: 3109 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.