Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Neucitavanje kontrola sa html forme u php skript

[es] :: PHP :: Neucitavanje kontrola sa html forme u php skript

[ Pregleda: 1673 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

a zo zo

Član broj: 117395
Poruke: 189
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Neucitavanje kontrola sa html forme u php skript11.11.2008. u 11:10 - pre 149 meseci
Ovako, saljem najprostiji moguci primjer, tako da vam ne oduzme previse vremena. Koristim WampServer za simulaciju rada, postavila sam sve kako treba ali mi se ne ucitava ono sto hocu kad izvrsim php skript. ne ucita ono sto je unijeto u polje na formi a to pozivam sa $ime jer je naziv polja ime. Vjerovatno je neka glupa greska u pitanju, pocetnik sam ipak:) Hvala!

<HTML>
<HEAD>
<TITLE> Test2</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<!--File test2.html-->
<FORM METHOD="POST" ACTION="test2.php">
<H3> ukucaj podatke </H3>
<BR> Naziv
<BR><INPUT TYPE="TEXT" NAME="ime">
<BR>
<BR><INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="posalji">
</FORM>
</BODY>
</HTML>



<?php
$id1=3;
$suma=0;
for($i=1;$i<4;$i++)
$suma=$suma+$id1;
echo "suma je $suma a ime=$ime"
?>[/quote][quote]



 
Odgovor na temu

Majstor_Pućko

Član broj: 176794
Poruke: 513
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: Neucitavanje kontrola sa html forme u php skript11.11.2008. u 11:24 - pre 149 meseci
Moras da "uhvatis" vrednost iz forme, nece to "samo od sebe" da radi.

Code:
$ime = $_POST['ime'];

bolje je biti malo lud nego malo pametan
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.adsl.beotel.net.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Neucitavanje kontrola sa html forme u php skript11.11.2008. u 11:34 - pre 149 meseci
Radi ce, ali ako koristis register_globals, sto se ne koristi vec poodavno. Bolje potrazi neku noviju literaturu, ili procitaj prvo php-manual samo ovako teorije radi, tu su opisane odma ovakvi problemi iz starih knjiga. Posle kad citac knjigu, uvideces neke probleme i greske. Deluje glomazno i dosadno citati ceo manual, ali se isplati itekako, bolje nego li sve druge knjige. Naravno, neces citati komplet opise funckija, ali makar listu funckija i sta rade, po jednu recenicu, koliko da znas koje su ti opcije u php-u
 
Odgovor na temu

a zo zo

Član broj: 117395
Poruke: 189
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Neucitavanje kontrola sa html forme u php skript11.11.2008. u 11:53 - pre 149 meseci
Ovako: imam knjigu PHP4, od Bill McCarty, prelazim nju i djeluje ok a on tako radi kroz cijelu knjigu... Ok, probacu nesto jos... Hvala.
 
Odgovor na temu

a zo zo

Član broj: 117395
Poruke: 189
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Neucitavanje kontrola sa html forme u php skript11.11.2008. u 11:59 - pre 149 meseci
Probacu, hvala svakako
 
Odgovor na temu

a zo zo

Član broj: 117395
Poruke: 189
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Neucitavanje kontrola sa html forme u php skript11.11.2008. u 12:04 - pre 149 meseci
Upalilo je:) Hvala. O, koliko jos moram uciti... Jedan tip mi rece da je ovako malo zastarjelo, imam neku knjigu PHP4 od Bill McCarty i on ovako radi kroz nju cijelu... Kako god, ovo je proradilo... Imam osjecaj da cu ja jos dosta toga da pitam:) Cao
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.adsl.beotel.net.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Neucitavanje kontrola sa html forme u php skript11.11.2008. u 12:06 - pre 149 meseci
Izbor je na tebi
Ali je to definitivno pogresno ucenje, tako da je bzvz da radis tako sa register_globals u startu, zbog puuno razloga koji su opisani i ovde, i u manualu. Sad, mozes nadalje da radis po toj knjizi, ali uzmi i sama dodaj kod koji radi bez register_globals, taman ces bolje razumeti sta se desava u kodu i uciti dodatno. Manual je zakon kad malo skontas sta i kako radi i kad usvojis neki od nacina pisanja koda, ali je to vec druga prica
Tu je vec gledanje po tudjem kodu najbolje ucenje
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Neucitavanje kontrola sa html forme u php skript

[ Pregleda: 1673 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.