Molio bih nekog ko ima strpljenja da mi objasni kako da spojim Plazma TV na PC.
Graficka je ATI radeon 7500 i ima port za Monitor 2. Plazma Samsung ima 9-pin port, pored SCART-ova i chincheva, 2 x HDMI itd.
Hvala.
ako ti graficka ima hdmi izlaz onda kupi kabli hdmi-hdmi, a ako ima samo DVI pored standardnog onda kupi adapter DVI-HDMI i posle to spoji sa ovim kablom sto sam ti napisao...
Doooobro, a cemu sluzi VGA ulaz na plazmi ? Postoji li razlika u koristenju plazme kao PC-monitora i kao Monitora za DVD reprodukciju ? Hoce li HDMI ulaz nadmasiti sve do sada ( VGA, SCART, SVHS, Chinch...) ? Ako je to tako onda nema problema !!!
tebra nisi informisan izleda.
VGA je analogni
DVI i HDMI su digitalni
samim tim je i kvalitet slike bolji, znaci da ako prikljucis PC i plazmu ovim prikljuckom trebala bi slika desktopa da ti bude ostra kao i na monitoru.
vladakru: tebra nisi informisan izleda.
VGA je analogni
DVI i HDMI su digitalni
samim tim je i kvalitet slike bolji, znaci da ako prikljucis PC i plazmu ovim prikljuckom trebala bi slika desktopa da ti bude ostra kao i na monitoru.
Ne mora da bude kvalitetniji digitalni od analognog. U principu nikad i nije. Prihvata se previse cesto "zdravo za gotovo". Limiti u kvalitetu su neki put do uredjaja ne od prikljucka.
Drugari...
Kupio sam danas 5 metarski DVI-HDMI ( 15 EU ) i dalje imam problem.
Po ukljucenju PC-ja, na monitoru se pojavljuje start-up logo Windovs XP, ali takodje i na plazmi. Rek'o bi covek fantasticna ! E, onda sa podizanjem sistema slika na plazmi nestane - " no signal ".
Na glavnom monitoru se rezolucija smanji na 800 x 600 i treperi. Ubija me u oci.Ne dozvoljava nikakvu promenu a bilo kakva kombinatorika u properties/settings/itd. ne daje sliku na TV-u. ( Ati Radeon 7500 )
Zeleo bih i na monitoru i na plazmi sliku u vecoj rezol. 1024 x 700-tinjak ako je moguce...Hocu li kupovinom neke jace graficke resiti ili naslediti problem ?
Molim Vas pomagajte...
[Ovu poruku je menjao Alex65 dana 11.11.2008. u 15:47 GMT+1]