Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sortiranje niza

[es] :: .NET :: Sortiranje niza

[ Pregleda: 3258 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Acid
Nikola Milanovic
Cacak

Član broj: 9585
Poruke: 144
62.108.100.*



Profil

icon Sortiranje niza08.11.2003. u 20:17 - pre 230 meseci
POzdrav svima, Imam jedno pitanje u vezi sa Array.Sort:
Kako da sortiram niz ovim putem koji je nekog mog tipa (nije string ili integer vc structure). Problem je u tome sto moj tip ima vise "dimenzija" (tip.ime, tip.adresa...) tako da mi Array.Sort(niz) prijavljuje gresku. Hvala
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: Sortiranje niza08.11.2003. u 20:46 - pre 230 meseci
Ako imas vise kriterijuma za sortiranje mislim da ces morati da sam implementiras funkciju sort i njenu logiku. Da li ces u tu svrhu da iskoristis sort metodu array objekta ili ces da krenes od nule odluci sam.

Ako mozes da malo podrobnije objasnis mozda bi mogao da ti pomognem s obzirom da sam se ubio praveci neke sort metode dok sam pokusavao da ukapiram polimorfizam.
 
Odgovor na temu

havramm
Miroslav Havram
Software Developer / Engineer
Beograd

Član broj: 4603
Poruke: 255
*.proxy.cg.yu



Profil

icon Re: Sortiranje niza08.11.2003. u 22:51 - pre 230 meseci
Jedno od resenja je da tvoj tip treba da implementira interfejs IComparable, ima jos toga pogledaj u MSDN-u...
If it's a girl then they're gonna call it Sigourney, after an actress. If it's a boy, then they're gonna call it Rodney, after Dave!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Sortiranje niza

[ Pregleda: 3258 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.