Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Konvertovanje broja u bar-kod u programskom jeziku C#

[es] :: .NET :: Konvertovanje broja u bar-kod u programskom jeziku C#

[ Pregleda: 2679 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
*.zrlocal.net.



+1 Profil

icon Konvertovanje broja u bar-kod u programskom jeziku C#23.09.2008. u 08:53 - pre 155 meseci
Pisao sam nekoliko puta na ovom forumu ali uvek sa nekim uopstenim pitanjima, i sada sam se resio da konkretizujem svoju stvar. Nadam se da ce se naci, kao i do sada, neka dobra dusa koja ce imati pravi odgovor za mene :)

Naime, pisem jednu win. aplikaciju i imam 2 problema. Moram napomenuti da sam relativno nov u C# okruzenju i da nemam previse iskustva u programiranju. Prvi problem mi se odnosi na to kako u formi aplikacije da predstavim ID, tako da je korisniku ID vidljiv ali da mu isti ne moze pristupiti i menjati ga, a da se za svaki naredni unos on automatski uvecava + 1. Da li je tada ID potrebno prikazati u labeli ili u texboxu i kako? Rec je o tome da npr. imam prvi unos podataka i njegov ID ima vrednost 1. Pritiskom na dugme "nov unos" otvara se blanko prazna forma u kojoj je definisan ID sa vrednoscu 2. Nadam se da sam ovaj deo pitanja uspesno opisao i da me je neko razumeo :)

Drugi problem se odnosi na to da tu vrednost ID (nap. broj 1) treba konvertovati u bar-kod koji bi trebao da bude takodje prikazan u formi. Da li neko zna da li C# to moze da radi, i kako se to radi? Prema nekim informacijama (moram priznati, sturim!) C# kao jezik poseduje neke funkcije koje mogu automatski da konvertuju brojeve u bar-kodove, ali ja ne znam kako.

Pomoc bi mi dobro dosla u ovim napetim trenutcima :(
 
Odgovor na temu

Vranac
Vranac Srdjan
Software developer
Novi Sad, Vojvodina

Član broj: 3493
Poruke: 353
*.ptt.rs.

Jabber: vranac@elitesecurity.org
ICQ: 64150005
Sajt: www.linkedin.com/in/vrana..


+1 Profil

icon Re: Konvertovanje broja u bar-kod u programskom jeziku C#23.09.2008. u 09:13 - pre 155 meseci
Ukoliko sam dobro razumeo, ID treba da prikazujes u labelu, bice vidljiv, nece se moci menjati.
Sto se tice generisanja barkoda, tu imas dosta opcija, od dzaba do placa se ;).
http://www.codeproject.com/KB/cpp/wsbarcode.aspx
http://www.codeproject.com/KB/GDI-plus/GenCode128.aspx
http://www.i-fax.com/csharp/cs...very_labels_barcode_guide.html
http://www.google.com/search?q...:official&client=firefox-a
Idle mind is the devils playground, in my case it turned out to be an amusement park.

Sustina problema ove zemlje:
Legeonar_: Sto pre treba da shvatite da je EU propast i da se tamo mora raditi,a ne samo biti zaposlen.
http://www.elitemadzone.org/p1864861

Nobody Remains Virgin, Life Fucks Everyone
 
Odgovor na temu

bigguy
borisav ignjatov
nista
zrenjanin

Član broj: 87859
Poruke: 267
*.zrlocal.net.



+1 Profil

icon Re: Konvertovanje broja u bar-kod u programskom jeziku C#23.09.2008. u 12:42 - pre 155 meseci
Hvala Vranac. Sto se tice barkoda to sam pogledao preko neta pa cu u neko naredno vreme dokuciti vec nesto ali ostaje jedno pitanje kako da prikazem ID kao labelu ili texbox, ili vec nekako drugacije? ID treba da se uvecava za 1 svaki put kada se pokrene ponovni unos na dugmetu "nov unos". Sta stim da radim kako to da resim? Imasli iseju?
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Konvertovanje broja u bar-kod u programskom jeziku C#22.10.2008. u 14:19 - pre 154 meseci
hmm, nisam bas siguran da li mislim na istu stvar ali ako je vec baza u pitanju zasto za ID polje ne postavis auto_increment... Ne znam ni zasto bi bilo problem ocitati tabelu i prikazati id u label-u...
Ako ne koristis bazu onda ne znam na koji princip radis.

P.S. Nisam neki strucnjak ali ja bi to tako pokusao da resem. :o)
 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
80.93.229.*

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: Konvertovanje broja u bar-kod u programskom jeziku C#22.10.2008. u 14:31 - pre 154 meseci

int counter = 1;
za prikaz koristis TexTBox, ali (TextBox.ReadOnly = true);

btn_click(..)
{
counter++;
textBox1.Text= counter.ToString();
btn.Disabled = true; //pa ga negde kasnije enablujes
}
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Konvertovanje broja u bar-kod u programskom jeziku C#

[ Pregleda: 2679 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.