Ne uspijevam da instaliram sata driver pri instalaciji Windowsa XP (opcija F6). Zakacim externi FDD, stavim na disketu prave drivere, on ih vidi, navodno ucita. KAd god ukljucim SATA mode u biosu, javlja mi plavi ekran pri podizanju Windowsa.
Postupak : Pristisnem F6 na pocetku instalacije, ucitam driver (specify driver), iskopira Windows XP, zatim prilikom restarta udjem u BIOS, ukljucim SATA mode i pustim instalaciju da ide. Kad se windows podize za instalaciju javlja se plavi ekran (BSD) !!!
radio sam tim redosledom. ali... na HP-ov site sam nasao uputstvo koje kaze : Iskljucite sata mode, pokrenete instalaciju, ucitate drivere, iskopira se windows, restartuje. onda ukljucite sata i instalacija ide jer je povukao drivere zajedno sa kopiranjem windowsa.
kad ukljucim sata i ucitam drivere. On prepozna HDD i stisnem F8 i napravim particije. i kad krene da kopira trazi Intel Matrix Storage Manager, koji ne moze da se instalira sa FDD-a. postoji samo 2 vrste FDD koji mogu u tom slucaju da instaliraju te drivere i oba su potpisana od strane Microsofta! nasao sam to na Microsoft site-u. CIGANI !
probao sam sa Nlite tako sto sam sve te drivere integrisao zajedno sa XP-om. i dalje nista.
prosto ne mogu da vjerujem da necu moci da koristim sata mode na mom lap top-u :||
Skini ovaj paket, integrisi u windows xp istalacioni cd i probaj sa njim... Trebalo bi da sam pronadje sata drajvere bez ikakvog upozorenja. Imas tutorijal i objasnjenja na sajtu ako ti nesto ne bude jasno.