Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa nezavršenim tagom

[es] :: PHP :: Problem sa nezavršenim tagom

[ Pregleda: 1733 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

5h0ck
Beograd

Član broj: 14896
Poruke: 322
*.static.ikomline.net.



+1 Profil

icon Problem sa nezavršenim tagom05.09.2008. u 12:27 - pre 152 meseci
E ovako. Imam skup vesti i jednu stranicu gde se nižu poslednje vesti sa prikazanim naslovom i prvih 20 reči celokupnog teksta.

Međutim, nastaje problem ako poslednju vest celu stavim recimo italic font. Onda će prilikom prikazivanja liste prikazati prvih 20 reči, ali isto tako i otvoreni tag <i> i naravno zatovoreni se ne pojavljuje i zbog toga svi tekstovi koji idu posle te vesti postaju italic.

Razmišljao sam o tome, ali ne poznajem dovoljno PHP da bi rešio problem, s toga vas molim za pomoć.
Hvala.

[Ovu poruku je menjao 5h0ck dana 05.09.2008. u 14:31 GMT+1]
 
Odgovor na temu

StaX
Stanislav Žirović
Projects and IT department, RCR Banat
Zrenjanin

Član broj: 5866
Poruke: 47
*.static.zrlocal.net.

Sajt: www.alatshop.rs


+1 Profil

icon Re: Problem sa ne završenim tagom05.09.2008. u 13:01 - pre 152 meseci
Mozda funkcija strip_tags moze da pomogne.
Bez alata nema ni zanata
WWW.ALATSHOP.RS
 
Odgovor na temu

5h0ck
Beograd

Član broj: 14896
Poruke: 322
*.static.ikomline.net.



+1 Profil

icon Re: Problem sa ne završenim tagom05.09.2008. u 13:27 - pre 152 meseci
Hvala na odgovoru, ali ta funkcija će da mi ukloni italic koji u stvari želim da postoji. Znači, trebao bih neku funkciju koja će da prepozna otvorene tagove u stringu i, ako nisu zatovreni, da ih zatvori. Možda bih mogao da napravim funkciju, kada bih znao kako PHP da mi iz teksta izdvoji otvorene tagove...
 
Odgovor na temu

StaX
Stanislav Žirović
Projects and IT department, RCR Banat
Zrenjanin

Član broj: 5866
Poruke: 47
*.static.zrlocal.net.

Sajt: www.alatshop.rs


+1 Profil

icon Re: Problem sa nezavršenim tagom05.09.2008. u 14:10 - pre 152 meseci
E sad nisam siguran da bas sve razumem, da li hoces sve da ti bude isto formatirano (mozes sa CSS-om da sredis) ili samo negde (za ovo mozes upotrebiti if funkciju sa regularnim izrazima. Mozda je bolje da ostavis ovde kod.
Bez alata nema ni zanata
WWW.ALATSHOP.RS
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Problem sa nezavršenim tagom05.09.2008. u 15:31 - pre 152 meseci
Ako sam te dobro razumeo, onda bi tebi za taj sluchaj trebala neka ovakva f-ja:
Code:

function dodaj($string){
    
    if (strpos($string, '<i>') > 0 && !strpos($string, '</i>')){
        $string += '</i>';
    }
    
    return $string;
}

Verovatno mozhe malo da se modifikuje, napisao sam je chisto primera radi, na brzaka... :) Mada to chak ni ne mora da bude funkcija, ti taj uslov mozhesh da postavish pre ispisivanja tog stringa od 20 karaktera, i ako uslov nije zadovoljen bice dodato '</i>' na kraju stringa...
 
Odgovor na temu

5h0ck
Beograd

Član broj: 14896
Poruke: 322
*.static.ikomline.net.



+1 Profil

icon Re: Problem sa nezavršenim tagom05.09.2008. u 17:25 - pre 152 meseci
E, mislim da bi to bilo to!!!!! :D

Doduše, probao sam da iskoristim funkciju ali nije funkionisala, što je mene začudilo, jel bi to trebalo da radi! :S

U svakom slučaju, sada ću ja ovo da razradim, ali pomogao si mi!!! :)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa nezavršenim tagom

[ Pregleda: 1733 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.