Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem oko php forme kao da je "magija"

[es] :: PHP :: Problem oko php forme kao da je "magija"

[ Pregleda: 1708 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

iizuzetan

Član broj: 186478
Poruke: 375
*.adsl.verat.net.



+16 Profil

icon Problem oko php forme kao da je "magija"23.08.2008. u 22:08 - pre 159 meseci
Prvo cu napisati program koji radi (numerisao sam redove da bi kasnije bilo lakse), a posle cu izneti problem:

Code:
1    <html>
2    <head>
3    <title>Uređivanje poruke</title>
4    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
5    </head>
6    <body>
7    <h1>Uređivanje poruke</h1>
8    <hr>
9    <?
10   include "povezisabazom.php";
11   if (!$_GET["idporuka"]){
12   echo "nepotpuni ulazni podaci";
13   exit();
14   }
15   $sql="SELECT * FROM poruke WHERE idporuka=".$_GET["idporuka"];
16   if(!$q=mysql_query($sql)){
17   echo "Nastala je greska pri izvodjenju upita za pribavljanje poruke";
18   exit();
19   }
20   if (mysql_num_rows($q)==0){
21   echo "Nepostojeća poruka";
22   exit();
23   }
24   $poruka=mysql_fetch_array($q);
25   ?>
26   <form method="post" action="">
27   <input type="hidden" name="idporuka" value="<?echo $_GET["idporuka"]?>">
28   Naslov : <input type="text" name="naslov" value="<?echo$poruka["naslov"]?>"><br>
29   Tekst : <textarea name="tekst"><?echo$poruka["tekst"]?></textarea><br>
30   <input type="submit" name="SBuredi" value="Pohrani">
31   </form>
32   <?
33   $naslov=strip_tags($_POST["naslov"]);
34   $tekst=strip_tags($_POST["tekst"]);
35   $sql="UPDATE poruke SET naslov='".$naslov."', tekst='".$tekst."' WHERE idporuka=".$_POST["idporuka"];
36   if (!mysql_query($sql)){
37   echo "Nastala je greska pri izmeni poruke";
38   exit();
39   }
40   if (mysql_affected_rows()>0){
41   echo "Novost je uspešno uređena";
42   } else {
43   echo "Novost nije izmenjena";
44   }
45   ?>
46   </body>
47   </html>

Znaci ovaj program radi ali i pre nego posetilac u opste i pocne da menja poruku na ekranu, ispod tabele forme za izmenu mu se pojavi poruka "Nastala je greska pri izmeni poruke", a sto ja zelim da izbegnem. To pokusavam da izbegnem dodavajuci ispod reda "9"
if (!$_POST["SBuredi"]){
ispod reda "32" sam dodao
}else{
i ispod reda "44"
}
Medjutim sada program u opste vise ne radi i ne moze da se promene podaci u bazi i uvek se pojavi poruka "Nastala je greska pri izmeni poruke". U gornjem programu barem je moglo da se izmene podaci. Takodje sam }else{ stavljao i ispod reda "34", pa zatim "39", i na kraju cak i ispod "44" ali uvek isto ne radi. Da li neko zna gde gresim? Stvarno cu biti zahvalan jer ovo pocinje da me izludjuje jer nikako ne vidim gde gresim.

[edit: Nemanja: Kodove stavljaj u [code] tagove, a bold koristi samo da istakneš ono što je zaista bitno.]

[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 24.08.2008. u 17:10 GMT+1]
 
Odgovor na temu

stankons
Stanko Milošev
ise Gmbh, Deutschland
Bonn

Član broj: 99408
Poruke: 231
*.dynamic.dsl.t-2.net.

ICQ: 147767352
Sajt: www.milosev.com


Profil

icon Re: Problem oko php forme kao da je "magija"23.08.2008. u 22:50 - pre 159 meseci
Ispod reda 36 dodaj echo mysql_error().'<p/>'.$sql; i baci sta ti vrati, i usput baci ceo kod sa bazom u sql da mogu da je importujem, pa da testiram, ovako mi je tesko da ti pomognem, moze svasta biti...
 
Odgovor na temu

iizuzetan

Član broj: 186478
Poruke: 375
*.adsl.verat.net.



+16 Profil

icon Re: Problem oko php forme kao da je "magija"23.08.2008. u 23:25 - pre 159 meseci
Stankons kad dodam to sto si napisao pojavi se sledece :
Can't connect to local MySQL server through socket 'tu navodi neku adresu fajla u MySQL bazi' (2)

Medjutim ponavljam kad nema if (!$_POST["SBuredi"]){ sve radi samo me nervira sto ispisuje poruku "Nastala je greska pri izmeni poruke" pre nego sto je u opste posetilac i poceo da menja poruku.
 
Odgovor na temu

stankons
Stanko Milošev
ise Gmbh, Deutschland
Bonn

Član broj: 99408
Poruke: 231
*.dynamic.dsl.t-2.net.

ICQ: 147767352
Sajt: www.milosev.com


Profil

icon Re: Problem oko php forme kao da je "magija"23.08.2008. u 23:58 - pre 159 meseci
Kad kazes da sve radi, da li to znaci i da se i podaci upisuju u bazu?
 
Odgovor na temu

iizuzetan

Član broj: 186478
Poruke: 375
*.adsl.verat.net.



+16 Profil

icon Re: Problem oko php forme kao da je "magija"24.08.2008. u 00:17 - pre 159 meseci
Da upisuju se u bazu.
 
Odgovor na temu

stankons
Stanko Milošev
ise Gmbh, Deutschland
Bonn

Član broj: 99408
Poruke: 231
*.dynamic.dsl.t-2.net.

ICQ: 147767352
Sajt: www.milosev.com


Profil

icon Re: Problem oko php forme kao da je "magija"24.08.2008. u 00:32 - pre 159 meseci
Cudno mi je da se podaci upisuju u bazu, jer to sto si naveo sta menjas nema nikakve veze, jer guglajuci Google: "Can't connect to local MySQL server through socket" dosao sam do ovog linka http://www.tech-recipes.com/mysql_tips762.html. Tako da proveri jos da li ti se 100% podaci upisuju u bazu, jer mi se sve cini da ti je problem kod instalacije mysql - a.. Posalji mi kod, da probam kod mene, ili pokusaj da ga dignes na neki drugi server od onog gde testiras...
 
Odgovor na temu

taksistaZR
zrenjanin

Član broj: 124170
Poruke: 80
77.46.183.*



Profil

icon Re: Problem oko php forme kao da je "magija"24.08.2008. u 04:33 - pre 159 meseci
1. Nemas konekciju sa bazom kad tako postavis if{}else{} kao sto si opisao, zbog toga i dobijas gresku

2. Bez if{}else{} u prvom primeru dobijas "Nastala je greska pri izmeni poruke" jer forma nije submitovana kada se strana otvori i nista nije prosledjeno kroz $_POST[] tj. problem pravi ovaj deo WHERE idporuka=".$_POST["idporuka"];


Sve sto treba da uradis jeste da lepo razgranicis sta treba odraditi kada je forma submitovana, a sta kada nije tj:

Code:

1 <html>
2 <head>
3 <title>Uređivanje poruke</title>
4 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
5 </head>
6 <body>
7 <h1>Uređivanje poruke</h1>
8 <hr>
9 <?
10 include "povezisabazom.php";

if (!$_POST["SBuredi"]){ 

11 if (!$_GET["idporuka"]){
12 echo "nepotpuni ulazni podaci";
13 exit();
14 }
15 $sql="SELECT * FROM poruke WHERE idporuka=".$_GET["idporuka"];
16 if(!$q=mysql_query($sql)){
17 echo "Nastala je greska pri izvodjenju upita za pribavljanje poruke";
18 exit();
19 }
20 if (mysql_num_rows($q)==0){
21 echo "Nepostojeća poruka";
22 exit();
23 }
24 $poruka=mysql_fetch_array($q);
25 ?>
26 <form method="post" action="">
27 <input type="hidden" name="idporuka" value="<?echo $_GET["idporuka"]?>">
28 Naslov : <input type="text" name="naslov" value="<?echo$poruka["naslov"]?>"><br>
29 Tekst : <textarea name="tekst"><?echo$poruka["tekst"]?></textarea><br>
30 <input type="submit" name="SBuredi" value="Pohrani">
31 </form>

} else {

33 $naslov=strip_tags($_POST["naslov"]);
34 $tekst=strip_tags($_POST["tekst"]);
35 $sql="UPDATE poruke SET naslov='".$naslov."', tekst='".$tekst."' WHERE idporuka=".$_POST["idporuka"];
36 if (!mysql_query($sql)){
37 echo "Nastala je greska pri izmeni poruke";
38 exit();
39 }
40 if (mysql_affected_rows()>0){
41 echo "Novost je uspešno uređena";
42 } else {
43 echo "Novost nije izmenjena";
44 }


?>

46 </body>
47 </html>




[Ovu poruku je menjao taksistaZR dana 24.08.2008. u 05:49 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao taksistaZR dana 24.08.2008. u 05:49 GMT+1]
 
Odgovor na temu

iizuzetan

Član broj: 186478
Poruke: 375
*.adsl.verat.net.



+16 Profil

icon Re: Problem oko php forme kao da je "magija"24.08.2008. u 07:15 - pre 159 meseci
Aaaa da da da. Da sad radi. Hvala. Sad radi kako treba.
 
Odgovor na temu

stough_ser
stojadinovic milan

Član broj: 57571
Poruke: 84
*.eunet.rs.



Profil

icon Re: Problem oko php forme kao da je "magija"27.08.2008. u 12:26 - pre 159 meseci
Citat:
iizuzetan: Stankons kad dodam to sto si napisao pojavi se sledece :
Can't connect to local MySQL server through socket 'tu navodi neku adresu fajla u MySQL bazi' (2)

Medjutim ponavljam kad nema if (!$_POST["SBuredi"]){ sve radi samo me nervira sto ispisuje poruku "Nastala je greska pri izmeni poruke" pre nego sto je u opste posetilac i poceo da menja poruku.


to znachi da ti je log pogreshan
user
pass
ime baze...

proveri.
 
Odgovor na temu

stough_ser
stojadinovic milan

Član broj: 57571
Poruke: 84
*.eunet.rs.



Profil

icon Re: Problem oko php forme kao da je "magija"27.08.2008. u 12:29 - pre 159 meseci
:) a trebo bi jednom lepo da prochitam sve poruke
pa da odgovaram :)

ubuduce cu...

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem oko php forme kao da je "magija"

[ Pregleda: 1708 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.