Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Procitaj red iz Txtbox-a .....

[es] :: Visual Basic 6 :: Procitaj red iz Txtbox-a .....

[ Pregleda: 2957 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

steewsc
Trajanovic Stevica
Cicevac Town

Član broj: 10379
Poruke: 237
62.193.131.*



+5 Profil

icon Procitaj red iz Txtbox-a .....28.10.2003. u 18:41 - pre 216 meseci
1.Kako Da Procitam jedan red iz textbox-a
Na primer treba mi da prebrojim koliko reda ima jedan textbox !!!
www.cicevac.com
†StEEwSc†
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Procitaj red iz Txtbox-a .....28.10.2003. u 19:15 - pre 216 meseci
Mozda da iskoristis Split funkciju i vbCrLf kao znak za razdvajanje? Tako ces dobiti sve redove kao elemente niza..

Nemam ovde VB pa da proverim ali mozda bi moglo ovako:

Code:

Dim red() As String

red = Split( TextBox1.Text, vbCrLf )

Dim i As Integer
For i = LBound( red ) To UBound( red )
  Debug.Print red( i )
Next


Odnosno mozda bi trebao jedno Replace da zamenis vbCrLf sa npr. vbCr pre nego Split-ujes (naravno tada bi u Split koristio vbCr). Proveri.
Code:

Dim temp As string
Dim red() As String

temp = TextBox1.Text
temp = Replace( temp, vbCrLf, vbCr )
red = Split( temp, vbCr )
...

Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Procitaj red iz Txtbox-a .....29.10.2003. u 10:48 - pre 216 meseci
degojs, tvoj kod radi ako su redovi odvojeni sa vbCrLf, ali ako imas textbox kontrolu koja ima MultiLine property=True i kucas dovoljno dugo text u njega - dobices text box sa vise linija, a vbCrLf se nigde ne pojavljuje u Text1.Text.

Broj redova bi se racunao otprilike ovako:

Code:

Private Sub Command1_Click()
Dim Lin As Long
    Lin = Form1.TextWidth(Text1.Text) \ Text1.Width
    If Len(Text1.Text) <> 0 Then Lin = Lin + 1
    Debug.Print "Lines: " & Lin
End Sub


Da bi ovo radilo kako valja forma Form1 treba da ima isti font (naziv, velicinu, ...) kao i textbox Text1. Ako se ove stavri razlikuju, mozes umesto Form1 da koristis skriveni PictureBox koji isto ima TextWidth metod i mora da ima ista podesavanja za font kao Text1 kontrola. Ako imas vertical scrollbar na textboxu onda gornji kod moras da promenis tako da se i sirina scrollbara racuna u sirinu text boxa

 
Odgovor na temu

nessa
Nebojša
Programer
Beograd

Član broj: 10010
Poruke: 60
*.yubc.net



Profil

icon Re: Procitaj red iz Txtbox-a .....29.10.2003. u 15:54 - pre 216 meseci
Mozes da iskoristis i API funkciju SendMessage:

Public Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hWnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, lParam As Any) As Long

Tada dobijas broj redova u textboxu sa:
LinesCnt = SendMessage(TextBoxName.hWnd, EM_GETLINECOUNT, 0, 0)
 
Odgovor na temu

steewsc
Trajanovic Stevica
Cicevac Town

Član broj: 10379
Poruke: 237
62.193.131.*



+5 Profil

icon Re: Procitaj red iz Txtbox-a .....01.11.2003. u 18:36 - pre 216 meseci
It's alive !!!!
Sve Funkcionise kako treba samo sto sam ja umesto 'Debug.Print' stavio
MsgBox Red(i) !!!

A Neznam Cemu Sluzi Debug.Print (Kada Stavim To Nista Se Nedesava)

Moze Li Malo Objasnjenje Toga !!!
www.cicevac.com
†StEEwSc†
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Procitaj red iz Txtbox-a .....01.11.2003. u 19:00 - pre 216 meseci
Stisni ctrl-G i otvorice se Immediate prozor koji ostavi otvoren. Tu onda vidis ono sto ispisuje Debyg.Print.

Usput taj prozor sluzi za jos neke korisne stvari. Recimo napisi:
? 523+12

Mozes da koristis i VB funkcije i funkcije iz svog programa.. Snaći ćeš se već sad kad znaš da postoji.

Pozdrav :)

Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

steewsc
Trajanovic Stevica
Cicevac Town

Član broj: 10379
Poruke: 237
62.193.131.*



+5 Profil

icon Re: Procitaj red iz Txtbox-a .....01.11.2003. u 19:26 - pre 216 meseci
OK !!! Posto Se Sad Ne nalazim Kuci
Probacu Cim Budem Mogao !!!!
www.cicevac.com
†StEEwSc†
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Procitaj red iz Txtbox-a .....25.08.2004. u 12:39 - pre 206 meseci
Poprilicno stara tema, ali evo primera u attachmentu kako se koristi SendMessage sa TextBoxom
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Procitaj red iz Txtbox-a .....

[ Pregleda: 2957 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.