Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Window List - PROBLEM !!!

[es] :: Visual Basic 6 :: Window List - PROBLEM !!!

[ Pregleda: 2887 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Buck
Branko Rodic
Novi Sad

Član broj: 2312
Poruke: 42
*.1.EUnet.yu



Profil

icon Window List - PROBLEM !!!28.10.2003. u 13:46 - pre 249 meseci
Napravio sam klasicnu standalone MDI aplikaciju. Problem nastaje u Window list kontroli - na meniju osnovne (parent forme):

Naime, moj programcic radi slicno wordu u varijanti kada se, na primer, iz Windows Explorera `selektuje` vise dokumenata za rad. Word tada otvori `odjednom` vise dokumenata istovremeno. Dalje baratanje dokumentima se, onda, moze vrsiti uz pomoc Window List kontrole (Word-a), tako sto se odabira aktivni prozor - odnosno dokument.
Ista stvar je i u mojoj aplikaciji, samo sto se nakon 69-tog otvorenog dokumenta Window lista jednostavno (bez pitanja) resetuje, i , sto je jos gore, ne prima nijedan novootvoreni dokument u listu.
MSDN mi nije pomogao jer tamo o takvim stvarima jednostavno nista ne pise.
Inace, ako je relevantno, isti problem se nakon kompajliranja javlja na svim masinama od Pent 1 sa 32 MB ram-a do Strvina sa 1GB ram memorije.
Inace program je napisan u VB6 sa potrebnim Service PAckom 5.0

Unapred Hvala za ideje
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Window List - PROBLEM !!!28.10.2003. u 14:15 - pre 249 meseci
Ne znam sta podrazumevas pod Window List kontrolom. Neku ActiveX kontrolu ili menu item kojem je cekiran WindowList property?

Ja sam imao problem sa Window menijem (sa Window List propertyem) kad sam imao formu koja je mogla da se prikaze kao child ili kao nezavisna ili unutar pictureboxa ili tako vec nesto, ne secam se tacno. To sam resio tako sto sam imao niz menu itema u koji su se dinamicki dodavali/izbacivali/selektovali/deselektovali itemi (koji predstavljaju prozore) kako se koja forma prikaze/zatvori/aktivira/deaktivira.

Elem, sad sam probao ovo (treba ti jedna MDI forma sa Window menijem i jedan child forma):

Code:

Private Sub MDIForm_Load()
    Dim f(180) As Form1
    Dim i As Integer
    
    For i = 0 To 180
        Set f(i) = New Form1
        f(i).Caption = "Form " & i
        f(i).Show
    Next
    
End Sub


i u Window meniju se prikazuju sve forme i sve radi kako treba.
 
Odgovor na temu

Buck
Branko Rodic
Novi Sad

Član broj: 2312
Poruke: 42
*.222.EUnet.yu



Profil

icon Re: Window List - PROBLEM !!!28.10.2003. u 15:45 - pre 249 meseci
Zeljko sve si dobro shvatio - iz prve!
Imam gotovo identicnu petlju kakvu si ti predlozio medjutim jednostavno se problem javlja kod 69 te novootvorene instance child forme.
Umesto moje dalje kuknjave na istu temu, mozda imas neki alternativni predlog oko praznjenja buffera te kontrole u meniju (iz koda) ili stogod slicno (dakle kod), jer ono sto si mi ti poslao kod mene vec stoji u dogadjaju otvaranja nove child forme.
Hvala unapred za bilo sta - makar HINT!!!

PS: Ponavljam nije do hardwarea, posto sam kompajliranu varijantu isprobao na brend mashinama sa isto tako brend memorijom (RAM)...
 
Odgovor na temu

Buck
Branko Rodic
Novi Sad

Član broj: 2312
Poruke: 42
*.35.EUnet.yu



Profil

icon Re: Window List - PROBLEM !!!29.10.2003. u 13:46 - pre 249 meseci
Zeljko problem je resen delimicno !!!
Sada se lista ne gubi ako korisnik otvara dokumente u vise navrata, i to `u manjem broju`, odnosno ako otvara dokumente do najvise 69 istovremeno.
Izvesno cu u perspektivi morati ograniciti `multiselect` svojstvo FileList Boxa na cirka 60 selekcija i time otkloniti mogucnost `sj...vanja` liste u meniju !!!
Ako imas neki dobar kod za limitiranje broja selektovanih fajlova u FileListBox-u ti ga postuj, ako ne - nije strasno, to je ionako decija igra spram onog prvog dela problema !!!

Hvala unapred !!!

 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Window List - PROBLEM !!!29.10.2003. u 14:18 - pre 249 meseci
Pravo da ti kazem ne znam kome treba 70 dokumenata otvorenih u isto vreme :)
Sto se tice prvog problema, probaj da napravis sa dinamickim kreiranjem menu itema (Load ...), znaci da ne koristis WindowList property vec da implementiras to "rucno". U tag menu itema stavljas hwnd forme i onda kad se klikne na menu item na osnovu hwnda nalazis odgovarajucu formu. Sad sam u velikoj frci pa nemam kad da pisem kod.

Drugi problem, probaj ovako nesto

Code:

Private Sub File1_Click()
Const Limit = 69
Dim c As Integer
    c = 0
    For i = 0 To File1.ListCount - 1
        If File1.Selected(i) Then
            c = c + 1
        End If
    Next
    
    Debug.Print c, File1.ListIndex
    
    If c > Limit Then
        File1.Selected(File1.ListIndex) = False
    Else
        ' otvori File1.ListIndex
    End If

End Sub

 
Odgovor na temu

Buck
Branko Rodic
Novi Sad

Član broj: 2312
Poruke: 42
*.13.EUnet.yu



Profil

icon Re: Window List - PROBLEM !!!04.12.2003. u 16:17 - pre 247 meseci
Novi - stari problem
Kada si pomenuo hwnd forme interesuje me sledece:

Drag and drop dokumenata u FileList kontroli moje aplikacije funkcionise automatski - ali samo u slucaju kada se dokumenat zakaci i kada se misem "seli napolje" na Desktop, ili bilo gde van aplikacije. Medjutim, kada treba izvesti da se neki dokument vrati nazad onda stvar ne funkcionise...
Svestan sam da za to treba ispisati neki kod tipa `hwnd` ili stogod slicno, pa ako imas neki gotov `code` na tu temu bio bih `blagodaran` da ga isprobam u svojoj aplikaciji.

Kao i obicno,
Unapred hvala!
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Window List - PROBLEM !!!05.12.2003. u 10:48 - pre 247 meseci
Nisam siguran da li sam te razumeo sta hoces, ali pogledaj ovo

http://www.developer.com/net/vb/article.php/1542211
http://pages.cpsc.ucalgary.ca/...ples/tutorial11/imagedrag.html
 
Odgovor na temu

Buck
Branko Rodic
Novi Sad

Član broj: 2312
Poruke: 42
*.86.EUnet.yu



Profil

icon Re: Window List - PROBLEM !!!15.12.2003. u 14:53 - pre 247 meseci
Zeljko hvala na korisnom linku, resio sam svoj problem!
Inace primer koji je autor naveo na onom prvom linku 'pomalo' angazuje procesor (100%), ali kada se sve to malo reprogramira stvar funkcionise vrlo korektno.
Hvala jos jednom!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Window List - PROBLEM !!!

[ Pregleda: 2887 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.