Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

dealextreme.com - iskustva?

[es] :: E-Kupovina :: dealextreme.com - iskustva?
(TOP topic, by bakara)
Strane: << < .. 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 664138 | Odgovora: 4102 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

plague
Software Developer
Auckland, NZ

Član broj: 46734
Poruke: 583
*.dynamic.sbb.rs.



+362 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?05.03.2013. u 22:10 - pre 86 meseci
Znam da je off, ali upravo sam uzeo nesto sa alien expressa, i nigde nisam video da se bira pracenje posiljke. Samo je bio izbor da li da ide preko poste HK, Kine ili DHL. Da li uopste imaju pracenje?

Nije mi neka frka, itemi su ~15$ tako da sumnjam da ce neko ukrast'.
 
Odgovor na temu

Filip.ue
Uzice

Član broj: 263102
Poruke: 318
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+21 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?05.03.2013. u 22:29 - pre 86 meseci
Trebalo bi da ima pracenje, ali za svaki slucaj pitaj prodavca...
Filip
 
Odgovor na temu

mmmilan
beograd

Član broj: 61407
Poruke: 374
95.180.85.*



+38 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?05.03.2013. u 23:35 - pre 86 meseci
na aliexpress sve posiljke imaju pracenje. i one od 6 dolara i one od 200. provereno.
they killed kenny
 
Odgovor na temu

mmmilan
beograd

Član broj: 61407
Poruke: 374
95.180.85.*



+38 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?05.03.2013. u 23:35 - pre 86 meseci
Citat:
nix.rs:
Evo da se i ja malo javim.Imao sam 5 posliljaka sa ali expressa,4 stigle,sve ok, poslato China postom,za oko 20 dana. Taj 5 predmet prodavaca nije posalo i posle 20 dana sam dobio refund,i sto se tog tice ali ex nije problem.Posle taj isti predmet trazim kod drugog prodavca (dosta njih ih ima) nadjem, prvo se dopisivao sa njima, sve je izgleda ok.Juce dobijem broj ali poslato HK postom, iako pise china post free shipping,kontaktiram ih na chatu, kazu da ce mi tek sutra poslati paket, ja ih pitam kako sam dobio broj za pracenje,izbegnu odgovor na pitanje,opet ih pitam i sve tako u krug,onda posle sat dva ih pitam i kazu da im dam order number dam im i oni kazu kao da je posiljka poslata, i da je to taj broj za pracenje koji sam dobio.Kazem im da cemo za 2-3 dana videti hoce biti na trackingu.I poprilicno mislim da nije to taj broj, a zasto tako mislim:
-Jer sam dobio taj broj u nedelju popodne, a koliko sam gledao samo im glavna posta radi u nedelju
-izbegavaju da mi odgovore kako je moguce da sam dobio broj ako oni kazu da nisu poslali
-platio free shipping china post a poslato sa HK post

inace posiljka je od oko 50 evra, tako da nisu male pare.

i kada dodjete u ovakvu situaciju, stvarno mozete imati problema sa ali expressom, jer oni 100 % vracaju pare samo ako posiljka nije poslata, a i njihov forum je pun zalbi da prodavci daju lazne brojeve..... i imam jedno pitanje za koliko se u proseku pojavljuje posiljka na pracenju od HK posta,znam jednom kada sam porucio nesto, da mi se sutradan pojavila posiljka na sajtu.


Ja bi otvorio dispute. toga se kinezi na ali mnogo plase.
they killed kenny
 
Odgovor na temu

virus_crew

Član broj: 104968
Poruke: 737



+39 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 06:18 - pre 86 meseci
Citat:
plague:
Znam da je off, ali upravo sam uzeo nesto sa alien expressa, i nigde nisam video da se bira pracenje posiljke. Samo je bio izbor da li da ide preko poste HK, Kine ili DHL. Da li uopste imaju pracenje?

Nije mi neka frka, itemi su ~15$ tako da sumnjam da ce neko ukrast'.

Kao sto ti @mmmilan rece svaki paket na Aliju ima broj za pracenje nebitna je cifra.

Ovako prvo se ulogujes, jelte sto je normlalno pa onda imas odmah gore "My Alieexpress" pa ti se otvori padajuci menu, pa ides ono prvo "My Orders",
tu ti se otvori stranica sa tvojim transakcijama koje si imao, onda pogledas sa desne strane pod kako da kazem ordeor "Status" i ides na tu stavku za koju zelis da vidis tracking number, kad si nasao stavku kliknes na "View Detail" tada ce ti se otvoriti novi prozor i tu pod "Logistics Information" i tu pise preko koje poste ili kurira je poslato, zatim broj za pracenje i sajt na kom mozes da gledas status posiljke.
Ali imas mnogo boljih sajtova od tog maticnog sajta poste a i programa, no to je druga prica.
BTW nije "alien expressa" nego se sajt zove AliExpress pa bi bilo sa "sa Aliexpressa", totalno nebitna stvar nego eto da znas ili skraceno pisi Ali, lakse ti je.
Nadam se da sam ti pomogao.
 
Odgovor na temu

sinpetrovic
Sinisa Petrovic
Beograd

Član broj: 37549
Poruke: 197
*.dynamic.sbb.rs.



+11 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 07:05 - pre 86 meseci
Citat:
mmmilan:
na aliexpress sve posiljke imaju pracenje. i one od 6 dolara i one od 200. provereno.


Zanimljivo je da na aliexpressu dve stvari koje sam porucio istog dana od dva razlicita prodavca, obe imaju tracking number.

Kod prve ne postoji nikakva track informacija gde je (i prodavac je napisao da ne daje track ispod nekog iznosa)
sada da li je moguce da je track dat neispravan da bi proslo kroz aliexpress, dok kod druge stoje informacije kako putuje.

Sada nisam siguran da je prva uopste prosla kroz sistem i da putuje. Sacekacu jos malo, pa ako ne bude bilo kontaktiracu ih.



 
Odgovor na temu

anon157690

Član broj: 157690
Poruke: 1574
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+144 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 07:37 - pre 86 meseci
Šta znači kad u TrackCheckeru neki red bude ispisan crvenim slovima?
Skontao sam da oni mali brojevi pored ikonice svakog treka zapravo predstavljaju
dane od dodavanja pojedinačnog treka u program...
 
Odgovor na temu

nix.rs
neradim
Obrenovac

Član broj: 249708
Poruke: 123
195.252.98.*



+56 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 07:50 - pre 86 meseci
Citat:
mmmilan: Ja bi otvorio dispute. toga se kinezi na ali mnogo plase.


Da, ako se ne pojavi na pracenju za par dana, otvoricu.
 
Odgovor na temu

marsovac_bgd
beograd

Član broj: 109295
Poruke: 144
95.180.74.*



+19 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:02 - pre 86 meseci
Kad smo vec kod AliExpress-a jel ima nesto na tom sajtu da je free shipping.Kliknuo sam na 100-nak artikala i nigde nije bilo free shipping.Cak sam i u meniju cekirao da mi izlista samo slanje china postom i hong kong u shipping metod i nije mi ni jedan artikal izbacio.
 
Odgovor na temu

nix.rs
neradim
Obrenovac

Član broj: 249708
Poruke: 123
195.252.98.*



+56 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:13 - pre 86 meseci
Sad su ovi kinezi od kojih sam kupio,prestali da odgovaraju na poruke,tako da cu da otvorim dispute za par dana,a dok su jos uvek odgovarali, rekli su mi da za tracenje treba da prodje 10 i vise dana da bih se pojavilo... da, kako da ne :)
 
Odgovor na temu

anon157690

Član broj: 157690
Poruke: 1574
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+144 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:22 - pre 86 meseci
Topla preporuka za nestrpljive: nemojte kupovati sa aliexpresa.
 
Odgovor na temu

nix.rs
neradim
Obrenovac

Član broj: 249708
Poruke: 123
195.252.98.*



+56 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:25 - pre 86 meseci
Ne radi se o tome,nego da je tamo sve vise i vise prevarenih ljudi.Jeste da je nejftinije,i moje prve 4 posiljke sve ok, bez problema, ali su i bile jeftinije, i onda odlucim da kupim nesto skuplje, prodavac ne posalje,dobijem refund,onda opet to kupim na drugom mestu, prodavac verovatno da lazan broj...
 
Odgovor na temu

fanfon
Apatin

Član broj: 15355
Poruke: 2656
*.reverse.sattrakt.net.



+362 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:25 - pre 86 meseci
@Fliz
Zasto?
Use Your Mind. Or someone else will.
 
Odgovor na temu

virus_crew

Član broj: 104968
Poruke: 737



+39 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:31 - pre 86 meseci
Citat:
marsovac_bgd:
Kad smo vec kod AliExpress-a jel ima nesto na tom sajtu da je free shipping.Kliknuo sam na 100-nak artikala i nigde nije bilo free shipping.Cak sam i u meniju cekirao da mi izlista samo slanje china postom i hong kong u shipping metod i nije mi ni jedan artikal izbacio.

Kako da nema, pa ima jedno milion artikala koj su sa freeshippingom za Srbiju, nesto nisi dobro uradio, veruj mi.
 
Odgovor na temu

nix.rs
neradim
Obrenovac

Član broj: 249708
Poruke: 123
195.252.98.*



+56 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:31 - pre 86 meseci
Citat:
Filip.ue:
Moj prvi paket sa AliExpressa stigao danas, za rekordnih 7 dana... Sigurno cu nastaviti da kupujem tamo, jer su definitivno brzi i povoljniji od DX-a.

Sto se tice HK poste, tu definitivno postoji neki problem. Jedan paket mi je poslat pre 9 dana, drugi pre 6 dana i ni za jedan ne mogu da dobijem informacije na tracking sajtu. Ne znam sta da radim...




Jel ti se pojavio neki od ovih paketa na pracenju?
 
Odgovor na temu

virus_crew

Član broj: 104968
Poruke: 737



+39 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:34 - pre 86 meseci
Citat:
Fliz:
Topla preporuka za nestrpljive: nemojte kupovati sa aliexpresa.

Sad m samo daj neko razumno objasnjenje, a ja cu ti dati svoje zasto treba da se kupuje tamo.
Meni je sve do jednog do sada paket sa Alija stizao, sa TD nije jos stigao ni posle dva meseca, sta dalje da pricam uvek dobijem tracking number na Aliju i svaki je validan i stvarno ne znam od koga vi porucujete kad ne dobijete tn ili vam daju navodno lazni, dajte neki link please.
Jel vi gledate sta su drugi ljudi pisali za tog prodavca, jel proveravate od kad postoji kompanija, da li je ima na Alibabi da li je gold member itd, ili samo olako ukucate broj kartice, dokle vazi i cao?
 
Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475
Poruke: 6014



+1061 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:37 - pre 86 meseci
Ja sam pre neki dan gledao tablete, malo detaljnije, to je ono sto najbolje znam koliko gde kosta i koliko vredi, pa mi je najlakse da uporedjujem, sa klasicnim sajtovima.

Prvo sto je glupost je da ti izlista nekoliko hiljada mahom istih modela , koje prodaje takodje nekoliko hiljada razlicitih Kineza. Naravno postoji vise vrsta sortiranja, po ceni , neki njihov izbor sta se najbolje uklapa, ocigledno ko je platio kao reklamu, i mozda najvaznije mada i to moze biti lazirano za pare koliko je ko imao narudzbina.

Cekirao sam free slanje i od izlistanih ajde da ne preterujem je bar 70 % imalo placanje postarine posebno, znaci ono sto pise kao cena pa jos na to postarina. Od onih "najboljih" ogromna vecina ocigledno i ne zna gde je i sta je Srbija pa ne salju ovde !!! Od onih sto salju takodje ogromna vecina salje samo preko kurira sa "popularnim" cenama, pa napisu tablet 50 $ slanje 200 $ i slicne budalastine.

Posto je naravno nemoguce pratiti i uporedjivati sve modele, razgledajuci ranije i klasicne sajtove, po broju ocena i komentara moze se zakljuciti da se najvise prodaju najjeftiniji. A to bi bili oni sto se prodaju bilo sa nekim imenom , bilo kao oem , poznatiji kao Q88 i derivati. Karakteristicni su po mestu za sd karticu. Upravo su taj model i derivati i kod Alija najprodavaniji.

Iako je sve kao bilo free slanje , takav povoljan nisam uspeo da nadjem, a da je prodavac iole respektibilan , mada je i to sporno , ali recimo da je tako, nego cena + postarina . Najmanja cena zbirno je bila 56 $ . Toliko jos koji par dolara jeftinije je na primer kod Priceangels-a samo su oni prestali da rade sa karticama. Kod ostalih cena se krece od 60 do 63 kod DX kao najskupljeg. Naravno i na Aliju ima more onih koji su skuplji od ovih cena sa klasicnih sajtova.

Tako da za 4 $ ja licno se ne bih upustao u poslovanje preko Alija, ko ima Paypal kod Priceangels-a ima i povoljniju cenu, ili da kazem za 5-6 % ali ko voli nek izvoli.

Jedino ako bi se na Aliju naslo nesto sto nema na drugim sajtovima, onda bih dobro razmislio, ovako , rizik je jednostavno suvise velik za moj ukus.
 
Odgovor na temu

virus_crew

Član broj: 104968
Poruke: 737



+39 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:52 - pre 86 meseci
Ne znam nisam strucnjak za tablete i verujem u ono sto si napisao, ali evo recicu vam jednu stvar koju ja mislim niko ne koristi ovde kad narucuje bar sto se tice Alija, a to je da kad vidim nesto dobro i sa cenom koja mi je prihvatljiva a da pise da ne salje za nasu zemlju u pocetku sam to zaobilazio misleci da stvarno ne zele da salju ovde, i jednom sam usao u komunikaciju sa jednim kinezom i pitao ga da li bi mogao da mi posalje to u Srbiju preko HK poste na sta je ovaj rekao nema problema ja platio on mi trazio samo dopaltu za HK postu od 5$ i poslao paket paket je u rekordnom roku stigao do nase zemlje za 5 dana od placanja ali onda sudbinu tog paketa svi vec znate, eno ga cami jos uvek na nasoj carini doduse sad u BG pa se nadam da ce mi doneti sutra postar, eto tako da kontaktirajte prodavce iako pise da ne salju ili ne koriste recimo HK postu umesto CN postu ili obrnuto verujte mi da ce vam uciniti jer uzimaju od vas pare, bas njega briga da li salje za Srbiju, Nemacku, Dansku, to sto nije stavio to ne znaci nista bar su moja iskustva takva, pa sad ja sam narucio jednu stvar sa Alija koja je kostala 67,10$ em nisam platio carinu, em je proizvod savsen, em losiji proizvod i manji ovde kod nas kosta 80 EUR-a a ja sam taj bolji i veci platio nepunih 50 EUR, sinoc sam ga probao i ne zalim pare koje sam dao i ponovo cu jer planiram da prodam i zaradim jeb.
Ja sam zadovoljan i mislim da oni koji nisu zadovoljni sa Alijem su oni koji ne citaju o prodavcu sve, kao ni celu ponudu, gde oni mahom pisu za sva pitanja slobodno nam se obratite rado cemo vam odgovoriti meni je tako uvek bilo do sada, i jos jedan problem je taj sto verujem da niko ne proverava te prodavce od kojih kupuje nesto slicno kao kad proveravate recimo preduzece kod nas putem APR-a i NBS, tako ja radim kad trebam da poslujem sa nekim nasim preduzecem pa proverim apr pa nbs da li je u blokadi ili je mozda bio kako da dam na odlozeno firmi koja je u blokadi, razumete sta zelim da kazem, u svetu "biznisa" moras da proveravas sve i svakoga ako zelis da si miran ovo je nesto slicno isto jedna vrsta biznisa, tj. trgovine koja se svodi na isto.
 
Odgovor na temu

anon157690

Član broj: 157690
Poruke: 1574
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+144 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 08:58 - pre 86 meseci
Citat:
fanfon:
@Fliz
Zasto?

Zato što prodavci sa alija uvek šalju najjeftinijim mogućim načinom tj. China poštom koja je najsporija od svih + za svaki artikal imaš infor za koliko dana ga šalju na poštu tipa Shipps in 7 days tako da taj podatak da će tracking broj raditi tek za 10 dana uopšte nije nerealan. Sve u svemu te pošiljke stignu ubedljivo najnaj sporije.
Ja sam kupio samo par artikala tamo i to uglavnom za drugara, kupljeno od prodavca koji ima ocenu 98%+ preko 9000 prodaja, stiglo, upalio-ugasio-radi, ja potvrdio da sam primio, posle par sati upotrebe stvar riknula i evo sad se već skoro 3 meseca natežem sa prodavcem da bi mi poslao zamenu. Prvo smo se jedno mesec dana dopisivali gde sam ja njemu objašnjavao u čemu je problem, slao slike, uploadovao video jedno 5 puta pa opet prepiska, onda mi je dao adresu da pošaljem nazad pri čemu ta adresa nije bila ona službena sa profila firme, bilo je tamo za nedelju dana od slanja tj. krajem januara međutim zbog njihove nove godine (koja je inače krenula da se slavi tamo najranije od 4-tog februara do kad je on mogao 200 puta da podigne paket) paket je ostao na pošti sa podatkom "Neuspešna dostava" narednih 3 nedelje. Evo sad se ponovo dopisujem sa njima dok oni testiraju uređaj i potvrde mi da je za zamenu i pošalju novi i... potrajaće barem još mesec-dva...
A prodavac kao odličan, sve super dok ne potvrdiš da si primio a posle katastrofa... Na bilo kakvu garanciju ne treba ni računati...
 
Odgovor na temu

koma22
jovanovic misa
beograd

Član broj: 195663
Poruke: 54
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: dealextreme.com - iskustva?06.03.2013. u 09:09 - pre 86 meseci
Pozdrav

kod mene slicna prica kao kod Fliza
vidim paket nije uspesno urucen iako nije bila nova godina kad je paket stigao,adresa naravno nema veze sa onom na sajtu ,dispute je otvoren odavno
sinoc sam ga cimao na poruke odradio ss sa njihover poste kako paket nije dostavljen i kako ga nije primio,sad cekam da vidim sta ce odgovoriti,nadam se da se paket nece vratiti za Srbiju
Iskreno pojma nemam sta dalje ako ne primi paket
samo jedan je put kojim hodam
 
Odgovor na temu

[es] :: E-Kupovina :: dealextreme.com - iskustva?
(TOP topic, by bakara)
Strane: << < .. 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 664138 | Odgovora: 4102 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.