Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prenos podataka iz lokane baze u bazu na internetu?

[es] :: PHP :: Prenos podataka iz lokane baze u bazu na internetu?

[ Pregleda: 4078 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stevana
Bgd

Član broj: 15538
Poruke: 3
*.72.EUnet.yu



Profil

icon Prenos podataka iz lokane baze u bazu na internetu?27.10.2003. u 12:00 - pre 220 meseci
Dakle,

posto imam puno podataka koje treba da smestim u bazu na inernetu, a da ne bih morao stalno da budem konektovan na internet dok upisujem podatke, ja sam napravio lokalne web+php+mysql servere na kome se podaci upisuju u lokalnu privremenu bazu.U tom lokalnom php skriptu imam f-ju koja prepisuje podatke iz lokalne baze u bazu na internetu.

Za potrebe testiranja, lokalna baza je na mom racunarui gde se nalazi i lokalni php skript.Internet baza mi je na drugom racunaru u mrezi, gde su takodje instalirani web+php+mysql serveri.Drugi racunar ima IP adresu 192.168.0.1, computer name je Alek i IIS web server joj je u C:\Inetpub\wwwroot, a internet baza je u C:\mysql\data\internet_baza.

Pitanje:Kako da se iz lokalnog skripta na mom racunaru, konektujem na internet bazu na drugom racunaru da bih prepisao podatke iz lokalne baze?Za pristup lokalnoj bazi iz lokalnog skripta koristim mysql_connect('localhost', ...); , a sta se koristi za pristup internet bazi:mysql_connect('?',.....), umesto parametra 'localhost'?

Hvala unapred, ALEK
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Prenos podataka iz lokane baze u bazu na internetu?27.10.2003. u 12:27 - pre 220 meseci
Koristi se IP adresa udaljenog servera, tj. nekog njegovog mrežnog interfejsa koji je tebi vidljiv sa lokacije gde se nalazi php scripta.

"computer name" koji spominješ nije nikakav termin već neka windows izmišljotina koja naravno nema nikakvu realnu primenu u realnim okruženjima. :)
 
Odgovor na temu

stevana
Bgd

Član broj: 15538
Poruke: 3
*.83.EUnet.yu



Profil

icon Re: Prenos podataka iz lokane baze u bazu na internetu?27.10.2003. u 18:16 - pre 220 meseci
Stavi se 192.168.0.1 i sve bude o.k.
Hvala na pomoci
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Prenos podataka iz lokane baze u bazu na internetu?27.10.2003. u 19:47 - pre 220 meseci
Ok drago mi je da radi.. da naglasimo još samo da ne mora svakome da proradi sa ip adresom koju si ti koristio (192.168.0.1) - tj. da to zavisi od konfiguracije i kao što rekoh potrebno je staviti ip adresu servera na kome je pokrenut mysql (i sluša na tcp portu!).
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.164.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Prenos podataka iz lokane baze u bazu na internetu?27.10.2003. u 23:07 - pre 220 meseci
Citat:
Gojko Vujovic:
Koristi se IP adresa udaljenog servera, tj. nekog njegovog mrežnog interfejsa koji je tebi vidljiv sa lokacije gde se nalazi php scripta.

"computer name" koji spominješ nije nikakav termin već neka windows izmišljotina koja naravno nema nikakvu realnu primenu u realnim okruženjima. :)

Za prvi deo su u pravu (za pristup mysql bazi) ali za drugi gresis...

Ako je recimo computer name na drugom racunaru gojko i ima instaliran apache, kada (u mrezi) odes na http://gojko onda vidis njegov localhost, a onda u zavisnosti od hosts i DNS na gojko i apache podesavanja mozes da pristupis bilo kom virualnom hostu koje s hostuje na gojko.

Ipak nije "windows izmisljotina koja NARAVNO nema nikakvu realnu primenu" :-))

Eh, bre, *nix-ovci, kakvi ste ljudi...
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Prenos podataka iz lokane baze u bazu na internetu?28.10.2003. u 01:24 - pre 220 meseci
Dobro, je l moguće u php pod windowsom uneti taj "computer name" kao parametar adrese mysql servera na koji se treba povezati?

Ako jeste i ako će se povezati na tačnu ip adresu, pogrešio sam. Ako neće, i dalje ću tvrditi da je izmišljanje novih sistema rezolucije imena pored tako dobrih postojećih rešenja - čista glupost.
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.181.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Prenos podataka iz lokane baze u bazu na internetu?28.10.2003. u 10:41 - pre 220 meseci
Kao sto rekoh
Citat:

Za prvi deo su u pravu (za pristup mysql bazi) ali za drugi gresis...

nije moguce (mozda jeste pomocu nekih trikova). Ja sam samo hteo da napomenem da ima "bar neku primenu".

A u pravu si za izmisljanje tople vode... i mene to nervira ali ...
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Prenos podataka iz lokane baze u bazu na internetu?

[ Pregleda: 4078 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.