Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Top Bar (kao joomla)

[es] :: Javascript i AJAX :: Top Bar (kao joomla)

[ Pregleda: 2386 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Top Bar (kao joomla)11.06.2008. u 22:04 - pre 158 meseci
Potreban mi je skript za pomeranje diva...

Dakle, div se nalazi u nekoj minus top poziciji, recimo da je visina diva 800px a pocetna pozicija top=-780, i na klik treba da se spusti na top=0px ali da bude animiran ili ti da se krece odredjenom brzinom od -780 do 0.
Na drugi klik se vraca na pocetno top=-780px. Ja sam to uspeo da napravim ali sa direktnom pozicijom sa -780 na 0 i obrnuto.
Koci me animacija...

Hvala!
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Top Bar (kao joomla)11.06.2008. u 23:06 - pre 158 meseci
skines jQuery biblioteku i to resavas jednostavo sa:
Code:

$(function()
{
   $('#id-buttona').click(function()
   {
      $('#id-diva').animate({top: (this.animationState = !this.animationState) ? 0 : -780}, 'slow');
   })
   [0].animationState = false;
});


mozes i da dodas jos jedan parametar 'swing' posle 'slow' ako hoces malo drugaciju animaciju, a za jos vise takvih efekata (tzv easing efekata) pogledaj Easing plugin
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Top Bar (kao joomla)12.06.2008. u 02:55 - pre 158 meseci
Imao sam neku grescicu ali sada je sve ok!

Hvala veliko!

[Ovu poruku je menjao manix dana 12.06.2008. u 04:06 GMT+1]
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Top Bar (kao joomla)13.06.2008. u 01:00 - pre 158 meseci
Imam jedan mali problemcic...

Zapravo danas sam probao ovo u iexploreu i prilicno koci, trza ili ti ne ide glatko dok u operi i mozili radi super.

Da li ima neko resenje za to. Inace ova biblioteka je extra, gledao sam na sajtu....
Takoje sam stavio link i njegov id sam pokusao da stavim umesto dugmica ali tako ne radi...
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Top Bar (kao joomla)13.06.2008. u 11:59 - pre 158 meseci
za ie pokusaj da dodas ovo u js:
Code:
try { document.execCommand('BackgroundImageCache', false, true); } catch (o) {}


a sto se tice linka treba da radi isto kao i sa buttonom (zapravo bilo koji element ce da ti vrsi posao) samo sto bi taj link trebao da ima podesen href="javascript:void(null)" da ne bi ucitao drugu stranu...

a ne moras samo id da koristis, mozes bilo koji css selektor, recimo $('.classname') da selektujes sve elemente koji imaju klasu classname i sli, pogledaj sve selektore na http://docs.jquery.com/Selectors
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Top Bar (kao joomla)14.06.2008. u 02:13 - pre 158 meseci
[quote]Aleksandar Ružičić: za ie pokusaj da dodas ovo u js:
Code:
try { document.execCommand('BackgroundImageCache', false, true); } catch (o) {}

ne pomaze ovo :( ... a bas je katastrofa sporo!

 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Top Bar (kao joomla)14.06.2008. u 09:04 - pre 158 meseci
Zapravo sam pronasao uzrok problema...

Uzrok je stara IE boljka sa ALPHA slisicama ili ti transparentnim png slikama. Da bi to izgledalo onako kako sam zamislio postavio sam u pozadinu png slicicu kojoj je opacity 75% i tako sam dobio poluprovidan panel. To super izgleda ali u IE pravi problem.

Pomisljo sam da ne stavljam slicicu vec u css-u da promenim opacity pozadine ali to ne ide jer u tom divu imam drugi u kome su odredjeni sadrzaji pa tako se i oni vide toliko koliki je opacity diva u kome se nalaze.
Postojli li neka druga varijanta da promenim opacity samo tom pozadinskom divu a da div sa sadrzajem bude vidlji 100% bez obzira sto je u tom pozadinskom.

Mozda mnogo izmisljam? :o)
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Top Bar (kao joomla)14.06.2008. u 22:43 - pre 158 meseci
mozes na sledeci nacin:
Code:

<div id="topbar-container">
  <div id="topbar-background"></div>
  <div id="topbar-content">
   <!-- sadrzaj topbara ovde -->
  </div>
</div>

ovo ti je potreban css (samo unezi vrednosti umesto W i H):
Code:

#topbar-container
{
   position: relative;
   width: W;
   height: H;
}

#topbar-background
{
   position: absolute;
   left: 0;
   top: 0;
   width: W;
   height: H;
   background: ....
}

#topbar-content
{
   position: absolute;
   left: 0;
   top: 0;
   width: W;
   height: H;
}

i onda samo podesis zeljeni opacity (pomocu jquery-a):
Code:

$('#topbar-background').css('opacity', .75);

 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Top Bar (kao joomla)

[ Pregleda: 2386 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.