Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

AciveX with C#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: AciveX with C#

[ Pregleda: 3068 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 7923
*.yubc.net



+9395 Profil

icon AciveX with C#21.10.2003. u 15:02 - pre 197 meseci
Poceo sam sa .NET i C#-om pa imam jedno konkretno pitanje:
Postoji li nesto sto se nekad zvalo ActiveX u .NET-u ? Dakle, neka IE embeded controla. Ako postoji, kako se to sada zove, tj, kako se pravi ?
Pametni ljudi su uvek puni sumnji. Samo su budale uvek savršeno sigurne.
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: AciveX with C#21.10.2003. u 20:25 - pre 197 meseci
Hteo sam da ti odgovorim jos odavno al mi puce IE pa sam otiso da se kupam ...

Pretpostavka da imas VS.net ...

1. Otvori formu na koju zelis da dodas ActiveX kontrolu .
2. U toolbar-u klikni desnim klikom i iz menija koji ce da se pojavi izaberi AddTab.
3. Novi odeljak nazovi ActiveX controls(il kako oces ja sam ovako)
4. Sad klikni na njega opet desnim klikom i kazi Customize Toolbox.
5. Pojavice ti se lista COM, ActiveX ... kontrola (Pod drugom karticom, onom koja nosi natpis .Net il tako nesto nalaze ti se net kontrole)
6. Nadji u ovoj prvoj Microsoft Web Browser i oznaci ga...
7. Klkni ok i mozes iz toolboxa da dodas svoj browser na formu

Stranu ces da otvoris ovako:
Code:

this.TvojWebBrowser.Navigate2("http://www.gogle.com");


Ako nemas VS.Net kazi pa da vidimo kako cemo...
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: AciveX with C#21.10.2003. u 20:47 - pre 197 meseci
Izvini moraces ovako:
Code:

object url = "www.google.com";
object nullObject = null;
axWebBrowser1.Navigate2(ref url, ref nullObject,ref nullObject,ref nullObject,ref nullObject);


Zakleo bih se da sam mu nekad prosledjivao samo URL al aj sad vidis da nije tako...
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 7923
*.yubc.net



+9395 Profil

icon Re: AciveX with C#22.10.2003. u 08:00 - pre 197 meseci
Hvala lepo Veljo, ali po svemu sudeci, nismo se razumeli. Mozda nisam bio dovoljno jasan. Ja bih hteo da napisem ActiveX kontrolu, a ne da vec postojecu ubacim u formu. Elem, nije mi jasno, (ili sam slep kod ociju) kako se prave AcriveX kontrole u Visual .NET okruzenju. Konkretno, radim sa C# ali posto sam Java developer, ni J# naravno, nije iskljucen. Pozdrav
Pametni ljudi su uvek puni sumnji. Samo su budale uvek savršeno sigurne.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: AciveX with C#22.10.2003. u 16:10 - pre 197 meseci
Najpre napraviš .NET kontrolu, a onda uradiš nešto ovako:

http://msdn.microsoft.com/libr...etframeworkcomponentstocom.asp
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 7923
*.yubc.net



+9395 Profil

icon Re: AciveX with C#24.10.2003. u 12:22 - pre 197 meseci
Hvala i tebi, Dragi Tata, ali opet, nije to to. Ajde, da polako pojasnim, redom.

Ranije
U J++ lepo napisem par klasa, napravim neku formu, par dugmića ... Whatever. Kao output format, kod bildovanja, stavim COM DLL, i tako dobijena komponenta bila je zapravo ActiveX componenta koja se posle tagom <object ... > pojavljivala na strani nekog sajta.

Sada (.NET)
Ako pravim WebAplikaciju, neku već postojeću ActiveX kontrolu mogu da prikažem na strani, (samo postojeći dll prvo importujem u Toolbox)

Ali ne mogu (ne umem) da napravim .NET kontrolu koju bih na jednak način mogao da prikažem na nekoj strani.

Kontrole koje napravim da nasleđuju System.Windows.Forms.UserControl lako i jednostavno koristim za druge Windows Aplikacije, ali njih po svemu sudeći ne mogu da koristim za Web aplikacije.

Probao sam sa kontolama koje nasleđuju System.Web.UI.WebControls.WebControl ali koliko vidim to nije to.


Pametni ljudi su uvek puni sumnji. Samo su budale uvek savršeno sigurne.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: AciveX with C#24.10.2003. u 16:33 - pre 197 meseci
Ja i dalje mislim da "to jeste to".

Ako hoćeš korak po korak kako se to radi, pogledaj članak

http://www.codeproject.com/dotnet/javanet.asp

Nemoj da te zbuni što se pominje Java, već pažljivo pročitaj članak.
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 7923
*.yubc.net



+9395 Profil

icon Re: AciveX with C#17.11.2003. u 14:18 - pre 197 meseci
Dakle, Dragi Tata, ovako.
Poslušao sam tvoj savet i lepo redom krenuo i radio. Usput sam i bunario po MSDN-u ...
Elem, uspeo sam da napravim .NET controlu koje ume da se predstavi kao COM. To je ono što se zove ComInteroperability, zar ne ?
Ali, ActiveX - neće ! Sklon sam da tvrdim da to ne može.
Voleo bih ako bi se još neko uključio u ovu diskusiju, interesuje me jeli još neko radio ovo.
Pametni ljudi su uvek puni sumnji. Samo su budale uvek savršeno sigurne.
 
Odgovor na temu

ZokiR
Zoran Radojković
Melburn, Australija

Član broj: 15986
Poruke: 109
*.nexnet.net.au



Profil

icon Re: AciveX with C#18.11.2003. u 05:51 - pre 197 meseci
Pogledaj http://www.devhood.com/tutoria...l_details.aspx?tutorial_id=187

Inače, jesi li siguran da je "embedded" kontrola to što ti treba? U većini slučajeva je bolje (i lakše) napraviti Web User Control ili Web Custom Control, koje se renderišu na serveru za razliku of "embediranih" koje zahtevaju DLL na klijentu (i rade samo sa MSIE).

Pozdrav,

Zoran
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 7923
*.yubc.net



+9395 Profil

icon Re: AciveX with C#18.11.2003. u 11:01 - pre 197 meseci
To Zoki ! To sam 'teo ! Evo uspeo sam ! Najlepse zahvaljujem.

A evo i da prokomentarisem tvoje pitanje.

Da, trebala mi je bas embeded kontrola. Zasto ? Zbog crtanja (Graphics), MouseMove eventa po slici i slicno. U svakom slucaju - obrada podataka kod klijenta.

Ranije, (a i sada pomalo) sam radio Java Applet-e : graficka prezentacija podataka, crtanje kojekakvih grafikona i slicno. (sareno i veselo)
Elem, odavno su appleti postali ne bas pozeljni "gosti" na browserima. MS je prvo izbacio Java VM u XP OS-u, pa onda dodao ... Muke nase sa njima. Ovo mi je neka mogucnost da ako i kad Java bude potpuno proterana sa MS platformi pruzim MS korisnicima nesto slicno. Svesan sam svih ogranicenja, ali eto, bar postoji neka solucija.
Pametni ljudi su uvek puni sumnji. Samo su budale uvek savršeno sigurne.
 
Odgovor na temu

mnesa
Nebojša Mihajlović
Software Engineer, PSTech
Zemun

Član broj: 4177
Poruke: 15
62.108.98.*

Sajt: www.nutricionisti.org


+1 Profil

icon Re: AciveX with C#27.11.2003. u 13:41 - pre 196 meseci
Malo kasnim sa odgovorom, ali sam i ja danas naleteo na slican problem.
Dakle dobijanje activeX kontrole od C# UserControl:

http://www.codeproject.com/cs/miscctrl/exposingdotnetcontrols.asp
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: AciveX with C#

[ Pregleda: 3068 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.