Cyberlinkow Power Director 7 je verovatno najbolji program za video montazu za kucne korisnike.
u njemu mozes malo iseci, izmontirati video, ubaciti prelaze medju scenama i tako to.
Najbolje je da kada zavrsis montazu, video snimis u MPEG-2 formatu pa kasnije od njih mozes napraviti DVD u bilo kojem programu za DVD authoring.
Pinacle Studio 11 isto samo verujem da je malo komplikovaniji za pocetnike
Roxio creator 10 je pretpostavljam program za DVD authoring. znaci da u njemu napravis DVD od MPEG-2 snimaka, ubacis menije...
Citat:
Gyberlinkow WinDVD 9.
pretpostavljam da mislis na WinDVD ili PowerDVD
oba su DVD plejeri tj. programi za gledanje DVD filmova
Citat:
Ako neko zna rešenje što mi inter video stuio 11 plus ne nalazi sliku sa vhs kasete neka mi objasni,
Ne podrzavaju svi programi sve TV kartice. Ni jedna nije toliko univerzalna. Moguce je da taj program jednostavno ne podrzava tvoju karticu.
Problem takodje moze biti u tome sto je TV kartica zapravo vise uredjaja u jednom. obicno u sebi sadrzi.
TV tuner
Video-in (video ulaz)
FM radio
negde u opcijama programa treba da izaberes source uredjaj i tu treba da nadjes naziv tvoje TV kartice.
pored te opcije se obicno bira da li slika dolazi sa TV tunera ili video ulaza.
Ako si karticu spojio sa VHS rekorderom pomocu zutog cinc kabla onda trebas izabrati "Composite"
Citat:
Ako neko zna rešenje što mi inter video stuio 11 plus ne nalazi sliku sa vhs kasete neka mi objasni,
jos nesto je vazno da znas.
Ne moras u istom programu da radis i capturing (snimanje videa u racunar) i izradu DVD-a.
1) Najbolje je koristiti poseban program za snimanje i snimati u MPEG-2 formatu
2) Kasnije te snimke obradis u programu za video montazu i opet ih snimis u MPEG-2 formatu
3) na kraju od MPEG-2 snimaka napravis DVD u bilo kojem programu za DVD authoring