Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako kreirati inbox?

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako kreirati inbox?

[ Pregleda: 4870 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Iznogud
Subotica

Član broj: 1721
Poruke: 212
*.246.EUnet.yu



Profil

icon Kako kreirati inbox?16.10.2003. u 17:07 - pre 248 meseci
Pokusavam da napravim jednostavan mail client program (Visual C++) i glavni problem mi je kako smestiti pristiglu postu, odnosno kako kreirati inbox.
Da li neko ima iskustva sa ovim. Bilo kakav savet ili link bi dobro dosao.

 
Odgovor na temu

silverglider

Član broj: 651
Poruke: 218
*.batalpha.de

Sajt: www.benchmark.co.yu


Profil

icon Re: Kako kreirati inbox?17.10.2003. u 11:38 - pre 248 meseci
Pa to ti je bar ostavljeno na volju ukoliko sve radis sam - prvo sto meni pada na pamet je koriscenje neke jednostavne bazice (1baza=1fajl) i u njoj se organizujes lepo po tabelama - jedna tabela sadrzi deskripciju foldera (inbox, sent, deleted, etc), u drugu tabelu stavis poruke i tu kreiras jedan column da bude referenca ka tabeli foldera i tako svaka poruka mora da ima navedenu stavku kojem folderu pripada (mozda je jos lepse da to bude tabela samo sa headerima mailova, a da bodyje samih poruka stavis u zasebnu tabelu). Kada kliknes lepo na stavku inbox u svoj stabletu (ili kako si vec organizovao), uradis samo jedan sql filter nad tabelom (headera) poruka i to prikazes u nekom gridu na ekranu (a kada se klikne na header poruke, povuces lepo body te poruke i prikazes u okviru druge txt/html komponente. Kada dodje nov e-mail isto ga lepo isparsiras i upises u bazu. Ako kreiras neka pravila i filtere, onda smestis u bazu i tabelu pravila - pa se definise pravilo za redirekciju pristiglih mailova po folderima po nekom kriterijumu.

Ili ja nisam dobro razumeo, pa hoces tu pristiglu postu da smestis mozda u inbox Outlooka ili tako nesto?


 
Odgovor na temu

Iznogud
Subotica

Član broj: 1721
Poruke: 212
*.250.EUnet.yu



Profil

icon Kako kreirati inbox?17.10.2003. u 19:44 - pre 248 meseci
Citat:
silverglider:
Ili ja nisam dobro razumeo, pa hoces tu pristiglu postu da smestis mozda u inbox Outlooka ili tako nesto?

Ne, dobro si me razumeo. Bio sam u dilemi jer sam mislio da postoje standardni formati za smeštanje pisama, kao naprimer mailbox ili maildir (???)
Znači, tu sam potpuno slobodan kod izbora načina arhiviranja pošte.
Pomenuo si bazu kao opciju, koja bi bila naj podesnija u ovom slucaju??
 
Odgovor na temu

silverglider

Član broj: 651
Poruke: 218
*.dip.t-dialin.net

Sajt: www.benchmark.co.yu


Profil

icon Re: Kako kreirati inbox?18.10.2003. u 18:35 - pre 248 meseci
Da, potpuno si slobodan da sebi organizujes stvari; mail mora da zadrzi svoj format tokom svog transporta od servera do servera - medjutim, cim ga ti povuces sa pop3d-a ili imap-a, putovanje poste je gotovo sto ste tice formalnosti -> sta ces ti u tom trenutku da uradis sa njom, sasvim je svejedno. Zato sto razliciti mail programi imaju razlicitu strukuturu, setices se da u njima imas import/export foldera iz raznih mail klijenata -> oe, netscape, eudora, itd.
Sto se same baze tice, zavisi kako se snalazis sa njima i koliko hoces da komplikujes stvari za deployment -> ono, da li ce zbog toga instalacija tvog programa morati da poraste za 5-10MB (ukoliko ti to smeta, pa ces im u suprotnom reci "skinite MDAC minimum 2.7 sa MS sajta") i da li je podrska za bazu tog tipa legalna i/ili free za tvog buduceg korisnika. Vazno je dakle da to nije neka baterija nego nesto kalibra accessa, paradoxa, dbasea - mozda cak i xml-a.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kako kreirati inbox?20.10.2003. u 12:14 - pre 248 meseci
Mozes koristiti MAPI koji sve radi za tebe... Dokumentacija za MAPI se nalazi (besplatno) negde na MSDN-u...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

yooyo

Član broj: 4891
Poruke: 1101
*.sbb.co.yu



Profil

icon Re: Kako kreirati inbox?21.10.2003. u 20:27 - pre 248 meseci
Citat:
Iznogud:
Citat:
silverglider:
Ili ja nisam dobro razumeo, pa hoces tu pristiglu postu da smestis mozda u inbox Outlooka ili tako nesto?

Ne, dobro si me razumeo. Bio sam u dilemi jer sam mislio da postoje standardni formati za smeštanje pisama, kao naprimer mailbox ili maildir (???)
Znači, tu sam potpuno slobodan kod izbora načina arhiviranja pošte.
Pomenuo si bazu kao opciju, koja bi bila naj podesnija u ovom slucaju??


Potrazi SQLite. jedan mali lib i mali dll i skoro ceo SQL. Ako imas svoje
klase za prikaz podataka iz baze ovo ti je lagano resenje jer nemoras
da vuces uz aplikaciju neki ogroman runtime.

http://www.hwaci.com/sw/sqlite/index.html

yooyo
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako kreirati inbox?

[ Pregleda: 4870 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.