Ovako radim sa GLCD (lgm12864b-nsw-bbs) kupljen u mikroelektronici, povezo sam ga cini mi se dobro, pokusao da koristim GLCD biblioteku iz ccs kompajlera ali ne ide. Prvo bitno ovi iz elektornike mi poslali datasheet ali pogresan zapravo nije bio isit raspored pinova i kad sam ga tako povezo i koristio GLCD.c biblioteku nista se nije desavalo, a sad kad sam naso datasheet za ovaj GLCD.c sto ja imam (
http://www.longtech-display.com/datasheet/LGM12864B.pdf) i povezo ga po ovom rasporedu pi onova kada se odradi init f-jia onda displej malo promeni nijansu zatamni (to sam primetio posto stavim prvo malo kasnjene pre init f-jie) ali ne mogu nista da isrctam,stim da moram da iskljucim glcd_fillScreen(OFF); f-iju inace tu pukne kad se u mikro kontroleru izvrsava ne znam sto( pratio sam po diodi da se upali kad prdje ovu fiju li je ne prodje) , tri puta sam sve razvaljivo i iz poctka povezivo ali uvek ista prica.
Displej je sa plavim pozadinskim osvetljenjem.
U biblioteci pise ovo "This file contains drivers for using a Hantronix HDM64GS12 with ////
//// an LED backlight." sto znaci da je za taj neki Hantronix HDM64GS12 uradjen primer.
Da li postoji standardizovani protokol za incijalizaciju displeja ili ne.
Ovaj sto ja imam GLCD poseduje S6B0108 kontroler a negde na netu sam naso da je to cista kopija od ks108
Ajd ako neko ima neki kod da mi posalje sam da vidim jel mi GLCD radi izludio sam vec 5.5h si sa ovim maltreriram i nista nisam resio :(
Hvala u napred