Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

select value, php, forma, mysql

[es] :: PHP :: select value, php, forma, mysql

[ Pregleda: 2830 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

darko978
Kikinda

Član broj: 139123
Poruke: 30
77.46.227.*



Profil

icon select value, php, forma, mysql27.03.2008. u 23:19 - pre 174 meseci
Ukratko cu objasniti problem. Koristim formu za ubacivanje podataka koja u sebi sadrzi "drop down menu". U html-u sve lepo radi, medjutim zbog veceg broja stavki u select meniju odlucio sam da ih prebacim u bazu i odatle procitam sve podatke kako bi sama stranica imala manje koda. Takodje i ovo sam uradio i sada u formi imam drop menu u kojem se vide sve stavke. Problem nastaje prilikom upisa, svako polje osim drop menija bude upisano.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
79.101.172.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql28.03.2008. u 00:00 - pre 174 meseci
kako prenosiš podatke? da li ti drop meni ima ime? šta kaže:
Code:
print_r($_REQUEST);

Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

darko978
Kikinda

Član broj: 139123
Poruke: 30
77.46.227.*



Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql28.03.2008. u 00:28 - pre 174 meseci
resio sam problem. pogledao sam source iz browser-a i uvideo da u option value ne ispisuje nista, pa ispravio.

<option value="">nesto</option> // ovako je izgledalo u html-u, zato nista nije pisao.

echo("<option value=\"$row->nesto\">$row->nesto</option>"); // ovo je ispravljeno

Hvala u svakom slucaju!
 
Odgovor na temu

kazil
Robert Bašić
Full time PHP dev :)
Bačka Topola - Novi Sad

Član broj: 120044
Poruke: 686
*.cable-3.sattrakt.net.

Jabber: robertbasic@elitesecurity.org
ICQ: 446475288
Sajt: robertbasic.com


+2 Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql28.03.2008. u 09:19 - pre 174 meseci
da bi ti bilo lakse raditi sa druge strane, vidi da, ako taj nesto ima svoj id_nesto onda njega upisujes u value="".
 
Odgovor na temu

darko978
Kikinda

Član broj: 139123
Poruke: 30
77.46.227.*



Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql28.03.2008. u 09:45 - pre 174 meseci
e upravo taj id_nesto je pravio problem, odnosno nista nije bilo ispisano. Ne znam iz kog razloga nije vadio ID ali sad nema veze, radi ovako.

Code:

// create query
$sql = "SELECT * FROM tabela";
$res = mysql_query($sql);

if(mysql_num_rows($res) > 0){
 
    echo '<select name="kategorija">';
 
        while($row = mysql_fetch_object($res)){
   
         echo("<option value=\"$row->nesto\">$row->nesto</option>"); // linija u kojoj sam izbacio "$row->id_nesto" i upisao "$row->nesto" u "value"
  }
  echo("</select>");
}
else
{
  echo("<i>No values found.</i>");
}

?>


 
Odgovor na temu

TeSiC

Član broj: 69948
Poruke: 98
*.bn.pttrs.net.



Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql29.03.2008. u 18:56 - pre 174 meseci
ovaj skript kod mene radi super:

Code:
$result = mysql_query ("SELECT * FROM pacijenti ORDER BY id DESC");


echo "<FORM NAME=\"myform\" action=\"\" method=\"POST\">\r";
echo "<SELECT NAME=\"ime\">\r";
if ($row = mysql_fetch_array($result)) {

do {
  print "<OPTION VALUE=\"".($row["ime"])."\" \>".($row["ime"])."\r";
} while($row = mysql_fetch_array($result));

} else {print "no results!";}


 
Odgovor na temu

darko978
Kikinda

Član broj: 139123
Poruke: 30
79.101.199.*



Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql30.03.2008. u 00:45 - pre 174 meseci
@TeSiC To je to, u principu ni kod tebe nema id_ime vec dva puta isto napisano.
Nego imam jedno pitanje, nije bas za ovu temu, tice se datuma. U skripti koju sam uradio datum upisa vrsi baza u formatu Y.m.d. Kako u prikazu ispisati ovim redosledom d.m.Y ? (napomena: field=datum, Type=date)

[Ovu poruku je menjao darko978 dana 30.03.2008. u 15:51 GMT+1]
 
Odgovor na temu

kazil
Robert Bašić
Full time PHP dev :)
Bačka Topola - Novi Sad

Član broj: 120044
Poruke: 686
*.cable-3.sattrakt.net.

Jabber: robertbasic@elitesecurity.org
ICQ: 446475288
Sajt: robertbasic.com


+2 Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql30.03.2008. u 15:51 - pre 174 meseci
ako zelis formatiranje datuma unutar SQLa, mozes
DATE_FORMAT(ime_kolone_koja_sadrzi_datum,'%d.%m.%Y') AS datum
 
Odgovor na temu

darko978
Kikinda

Član broj: 139123
Poruke: 30
77.46.213.*



Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql30.03.2008. u 21:03 - pre 174 meseci
Citat:
kazil: ako zelis formatiranje datuma unutar SQLa, mozes
DATE_FORMAT(ime_kolone_koja_sadrzi_datum,'%d.%m.%Y') AS datum


nisam bas najbolje razumeo, ovo bih trebao da stavim u query? u principu hteo bih da u bazi ostane kako jeste, samo na echo da bude formatiran. kapiram da pre toga mora nesto stojati sto ce izmeniti redosled u d.m.Y ali to ne znam.
za sada linija u kojoj se ispisuje datum iz baze izgleda ovako.

Code:

echo '<td>' . ucwords($row->datum) . '</td>';


naravno, rezultat izgleda ovako: 2008-03-30
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
79.101.228.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql30.03.2008. u 21:07 - pre 174 meseci
Ovako nekako:

Upit:
Code:
SELECT DATE_FORMAT(datum,'%d.%m.%Y') AS datumf FROM tabela WHERE...


PHP kod:
Code:
echo '<td>' . ucwords($row->datumf) . '</td>';

Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

darko978
Kikinda

Član broj: 139123
Poruke: 30
77.46.213.*



Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql30.03.2008. u 22:10 - pre 174 meseci
ok to je to! ali imamo novi problem, vec imam upit u kojem stoji SELECT * FROM ... hocu da kazem da pored datuma ima jos informacija.. ime, prezime, itd.. pokusavao sam ali nisam uspeo da uskladim u jednom upitu.
 
Odgovor na temu

kazil
Robert Bašić
Full time PHP dev :)
Bačka Topola - Novi Sad

Član broj: 120044
Poruke: 686
*.cable-3.sattrakt.net.

Jabber: robertbasic@elitesecurity.org
ICQ: 446475288
Sajt: robertbasic.com


+2 Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql31.03.2008. u 09:17 - pre 174 meseci
Code:

SELECT *, DATE_FORMAT(datum,'%d.%m.%Y.') AS datumf FROM tabela WHERE...

ili

SELECT ime, prezime, DATE_FORMAT(datum,'%d.%m.%Y.') AS datumf FROM tabela WHERE...
 
Odgovor na temu

darko978
Kikinda

Član broj: 139123
Poruke: 30
79.101.199.*



Profil

icon Re: select value, php, forma, mysql31.03.2008. u 10:00 - pre 174 meseci
Sad je sve OK! Hvala svima!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: select value, php, forma, mysql

[ Pregleda: 2830 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.