E sad, posto ga svi nahvalise ja da ga malo kudim
Glavna zamerka mi je na Hyper-V tehnologiju, i posto koristim Windows 2008 kao desktop, imao sam plan da VmWare izbacim iz upotrebe i da drzim virtuelne masine (uglavnom za testiranje) na Hyper-V.
Zamerka broj 1: Virtuelni hardver (plus drajveri) je veoma siromasan, uglavnom se svodi na SCSI inerfjes za virtuelne diskove, GPU drajver za virtuleni ekran i NIC drajvere za Virtuelni LAN. Razumem da je namena Hyper-V-a za serversku virtuelizaciju gde ti sav taj hardver ne treba, ali ja za desktop upotrebu virtuelizacije ogranicavajuci faktor.
Zamerka 2: Bukvalno mi je oteo NIC sa hosta kad sam podigao VLAN za virtuelne masine. VMWare to nije radio, bio je transparentan i host masina je i dalje radila na svom NIC-u, dok HyperV bukvalno kreira dedicated VLAN sa softverskim ruterom i taj interfejs je otela od hosta a sam host je prebacen kao node tog VLAN-a. TO mi je pokrljalo sve socket servise koji su imali static bindinge.
Zamerka 3: Losa OS podrska, ako instalirate bilo sta sto nije MS made, nastaju problemi. Kubuntu nije cak ni prosao bootstrap, samo je napisao "Loading..." i tu se zabio
ETo toliko za sada

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić