Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem se file_exists()

[es] :: PHP :: Problem se file_exists()

[ Pregleda: 1734 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Problem se file_exists()02.02.2008. u 19:13 - pre 162 meseci
Imam ovaj kod
Code:
$fajl='http://127.0.0.1/www.forum.com/forum/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg';

if(file_exists ($fajl)){
  echo $fajl.": Postoji";
}else{
  echo $fajl.": Nepostoji";
}


I rezultat u html-u je http://127.0.0.1/www.forum.com/forum/slike/tema_578.jpg: Nepostoji sto apsolutno nije tacno!!!
u folderu d:\\www\www.forum.com\forum\slike postoji fajl tema_578.jpg a isti se i prikaze jer ga vidim u html-u

Nije mi bas jasno u cemu je ovde problem...
 
Odgovor na temu

feroc1ty

Član broj: 154894
Poruke: 90
*.ipt.aol.com.



Profil

icon Re: Problem se file_exists()02.02.2008. u 19:41 - pre 162 meseci
Ovako ti je mozda najbolje resenje... Nece da ti radi zato sto moras da kucas putanju dokumenta ( pr. C:/wamp/www/slika.jpg) a mozes i ako ti se fajl nalazi u istom folderu stavis samo $fajl='slika.jpg'...
Code:

$fajl=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'www.forum.com/forum/slike/tema_' . $topic['id'] . '.jpg'

if(file_exists($fajl)){
  echo $fajl.": Postoji";
}else{
  echo $fajl.": Nepostoji";
}





[Ovu poruku je menjao feroc1ty dana 02.02.2008. u 20:53 GMT+1]
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: Problem se file_exists()02.02.2008. u 20:05 - pre 162 meseci
Hvala!

To je to, radi. Nije mi palo na pamet...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem se file_exists()

[ Pregleda: 1734 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.