Citat:
tdjokic: Cudno je to - vecina ljudi iz sveta ima drugaciju logiku od nas iz bivse Jugoslavije. Mi sve razumemo i znamo "bolje" od ostalih. Dzabe nama sto je na
www.distrowatch Mint veoma visoko i stalno se penje, dzabe sto ljudi ukazuju na njega - jok, ovde ga spomene tek svaki 300-ti ili cak i manje! Autor te distribucije je uzeo zdravu "sasiju" - Ubuntu, pa je stvar dodatno obradio i sad je to za pocetnike super distribucija.
Ne vredi gosn. Tomo, to stvarno jeste sjajna distribucija, ali nije dovoljno hakerska za korisnike iz Srbije. Vole ljudi da gase i ubijaju servise, a ne da slučajno dodaju one koji su im stvarno potrebni. Zato svi voze Ultimate vistawindowse, XP home je prezren OS na jedinom kućnom računaru itd.
Inače ja to Clemovo čudo koristim od verzije kada se zvao Bea i prezadovoljan sam. Sada vidim eksperimentišu sa *DebiJan Linuxom, ideja je da onaj Mint interfejs radi sa različitim distribucijama. Kažu po forumima da je neuporedivo brži sa *DebiJanom nego kada za osnovu ima Ubuntu, za sada postoji samo kao Live. Dakle, takođe toplo preporučujem svima. I da sledeća cura-edicija će se zvati Elisa, prirodno :).
* Ako od Debore i Jana nastane naziv za OS, valjda se piše kao DebiJan iako možda zvuči čudno. Molim poznavaoce za pomoć oko ove nedoumice na PP.
Hvala unapred.