Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

potrebno objasnjenje

[es] :: PHP :: potrebno objasnjenje
(Zaključana tema (lock), by flylord)

[ Pregleda: 2764 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nemanjic
Novi Sad

Član broj: 73614
Poruke: 41
*.ADSL.neobee.net.

ICQ: 429634758


Profil

icon potrebno objasnjenje17.01.2008. u 07:55 - pre 158 meseci
U php skriptu sam uveo promenljivu-string koja predstavlja malo slozeniji sql upit i radi preglednosti sam ga predstavio u formi:
$sql = "**************" .
"..............................." .
"..........................".
"..........................";

Zasto ovako kreiran upit ne prolazi?
Tek kad upit predstavim kao niz stingova i onda ih spojim dobijam zeljeni reziltat?
Dakle:
$sql1=".............";
$sql2=".............";
.
.
.$sqln=".............";

$sql="$sql1....$sqln";

Definitivno mi je nesto promaklo.
 
0

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.yunix.co.yu.



+256 Profil

icon Re: potrebno objasnjenje17.01.2008. u 08:26 - pre 158 meseci
Pisi normalno, ne zatvaraj string i liniju a da nisi zatvorio liniju sa ;, jer php misli da si zavrsio sa tom linijom. Ako zelis . (konkatenaciju), to mora u istom redu.
Dakle, ili pisi (primer):

$sql = " SELECT *
FROM tabela
WHERE uslov
ORDER BY po_cemu";

ili pisi slicno kao u drugom primeru (samo sa jednom promenljivom, sta ce ti tolike):

$sql = " SELECT * ";
$sql .= "FROM tabela ";
...

Obrati paznju da je kod drugog reda .= a ne samo =, sto znaci na $sql dodaj ovo iza napisano. Pogledaj
http://www.php.net/manual/en/language.operators.assignment.php
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
0

Nemanjic
Novi Sad

Član broj: 73614
Poruke: 41
*.ADSL.neobee.net.

ICQ: 429634758


Profil

icon Re: potrebno objasnjenje17.01.2008. u 09:50 - pre 158 meseci
Vec sam pokusao sa varijantom

Code:

$sql = "SELECT *
FROM tabela
WHERE
...";


i dalje ne pomaze. Ali bar sam dobio odgovor zasto onaj sql ne prolazi. Koriscenje operatora .= i nije bas neko resenje u ovoj situaciji, ipak svaki put nanovo ispisujes $sql.=.
 
0

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
89.216.108.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: potrebno objasnjenje17.01.2008. u 10:07 - pre 158 meseci
A zasto ova poslednja varijanta ne prolazi?
Mislim, to je klasican nacin pisanja upita, nema razloga zasto ne bi proslo. Koja je greska?
 
0

Nemanjic
Novi Sad

Član broj: 73614
Poruke: 41
*.ADSL.neobee.net.

ICQ: 429634758


Profil

icon Re: potrebno objasnjenje17.01.2008. u 10:42 - pre 158 meseci
Jedna promenljiva u samom sql nije bila pod jednostrukim navodnicima.
Code:
$sql = "SELECT....
         WHERE '$variable' = MATCHES ....
         ....";
 
0

centaur
Beograd

Član broj: 65691
Poruke: 407
*.adsl-1.sezampro.yu.

ICQ: 249678363
Sajt: www.pavko.net


+24 Profil

icon Re: potrebno objasnjenje17.01.2008. u 11:29 - pre 158 meseci
Citat:
dakipro: A zasto ova poslednja varijanta ne prolazi?
Mislim, to je klasican nacin pisanja upita, nema razloga zasto ne bi proslo. Koja je greska?


Dugo sam tako radio.Onda je naišao slučaj kad to jednostavno nije htelo da radi.Zašto, nemam pojma.
Od tada, upit pravim ovako:
Code:

$q  = "SELECT t1.nesto, t2.nesto ";
$q .= "FROM tabela AS t1 ";
$q .= "LEFT JOIN druga_table AS t2 ON (t1.polje = t2.polje) ";
$q .= "WHERE t1.polje2 = '$nesto'";
...

Powered by Slackware 13
 
0

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: potrebno objasnjenje18.01.2008. u 11:41 - pre 158 meseci
Znam da sam surov i da preterujem ali moraju se postuju pravila. I pre nego se pocne pisati po nekom forumu, moraju se procitaju pravila koja vladaju u tom forumu. Na primer, kako se imenuju teme!

LOCK
 
0

[es] :: PHP :: potrebno objasnjenje
(Zaključana tema (lock), by flylord)

[ Pregleda: 2764 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.